Menu

Studio Hûs

Witte weelde in hartje Zwolle

Bij deze minimalistische én gezellige interieurzaak kun je terecht voor design, mode en allerlei hebbedingen van eigen bodem en uit Scandinavische landen. Neem er een lekkere kop koffie en een stuk taart bij, en je wilt hier niet meer weg.

Bij deze minimalistische én gezellige interieurzaak kun je terecht voor design, mode en allerlei hebbedingen van eigen bodem en uit Scandinavische landen. Neem er een lekkere kop koffie en een stuk taart bij, en je wilt hier niet meer weg.

Een nieuwe aanwinst in Zwolle is het kraakheldere, spierwitte en tegelijk o zo sfeervolle Studio Hûs – met een dakje op de u, een verwijzing naar de liefde voor Scandinavië. De winkel zit op Het Eiland, een nieuwer deel van Zwolle, om de hoek van onder andere boekwinkel Waanders in den Broeren en vlakbij andere leuke winkels zoals conceptstore Pistache (waar je ook kunt eten), Dille & Kamille, Speelgoedeiland en meer. Studio Hûs zit een beetje verstopt, dus je zou 'm zomaar kunnen missen. Niet doen! Je koopt er namelijk niets dan moois voor in huis en voor aan je lijf.

Kraakhelder, spierwit en tegelijk o zo sfeervol
Je vindt hier allerlei accessoires die je niet kunt laten liggen

Bij binnenkomst tref je rechts voorin een mini-café aan, waar je een bakkie kunt doen en een (verrukkelijk) stuk taart kunt eten. In de winkel vind je mooie (design)meubels en allerlei accessoires die je eigenlijk niet kunt laten liggen, zoals posters, boeken en slingers. Dit alles van merken als Nicolas Vahé, Sukha Amsterdam, BRYCK en kleine ondernemers uit binnen- en buitenland. Studio Hûs is ook hofleverancier van het Nederlandse merk Zusss, waarvan vanaf het najaar van 2017 ook kleding in de winkel komt te hangen.

Ook erg leuk: de eigenaresse organiseert regelmatig workshops, bijvoorbeeld voor handlettering of hoe je een moodboard voor je ideale interieur maakt. Zodat jij, als je eenmaal geïnspireerd bent door de winkel, ook die beeldschone witte weelde in je eigen huis kunt creëren.

Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie & route

Studio Hûs
Korte Smeden 15
Zwolle
https://www.studiohus.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan