Menu

3x musea in en rondom Zwolle

Herman Brood, Sinterklaas en Anton Pieck

De hoofdstad van Overijssel heeft allerlei moois te bieden op cultureel gebied. Naast het iconische Museum de Fundatie zijn deze drie musea zeker een bezoekje waard.

De hoofdstad van Overijssel heeft allerlei moois te bieden op cultureel gebied. Naast het iconische Museum de Fundatie zijn deze drie musea zeker een bezoekje waard.

#1 Herman Brood Museum & Experience

Wil je meer te weten komen over de grootste rock-’n-roll-legende van Nederland? Bezoek dan vooral het Herman Brood Museum. Met een grote collectie aan kunstwerken, privéfoto’s, muziekinstrumenten en persoonlijke spullen wordt de in Zwolle geboren muzikant en kunstenaar geëerd. Stap ook even binnen bij de museumshop en scoor een toffe poster met een van zijn werken erop. Maar het museum biedt nog meer: met de Broodwandeling treed je even in de voetsporen van Herman Brood en wandel je langs allerlei herinneringen van hem. Verder leer je bij Workshop Broodstyle de technieken die Herman gebruikte om zijn kunstwerken te creëren.

Blijmarkt 21, Zwolle, https://hermanbroodmuseum.nl/

Met de Broodwandeling treed je even in de voetsporen van Herman Brood
Je kunt in dit museum ook een workshop verven of etsen volgen

#2 Anton Pieck Museum

Vanaf Station Zwolle fiets je met de ov-fiets in 20 minuten naar het pittoreske stadje Hattem, op de noordelijkste punt van de Veluwe. Hier vind je het Anton Pieck Museum. Pieck is de man achter de illustraties van De sprookjes van Grimm en het ontwerp van de Efteling, maar hij schilderde ook de prachtigste winterlandschappen. Je kunt in dit museum zijn werken bewonderen én een workshop verven of etsen volgen. Evenaar jij de meester van de nostalgie

Achterstraat 46-48 in Hattem, antonpieckmuseum.nl

#3 Sinterklaasmuseum

Fans van Sinterklaas kunnen hun lol op in Zwolle. Niet alleen in december, maar heel het jaar door! Onder de feestwinkel Meinesz & Bennesz schuilt een sfeervol mini-museum van twaalf vierkante meter, vol met beelden, poppen, boeken, lp's en tekeningen van en over de goedheiligman en zijn pieten. Als je met een groep gaat, wordt een belletje van tevoren gewaardeerd. Mooi detail: het museum doneert de opbrengst elk jaar rond 5 december aan een goed doel.

Assendorperstraat 82 en 33, sinterklaasmuseum.com

Het museum doneert de opbrengst elk jaar rond 5 december aan een goed doel
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan