Menu

3x musea in en rondom Zwolle

Museumschatten, Sinterklaas en Anton Pieck

De hoofdstad van Overijssel heeft allerlei moois te bieden op cultureel gebied. Naast het iconische Museum de Fundatie zijn deze drie musea zeker een bezoekje waard. 

De hoofdstad van Overijssel heeft allerlei moois te bieden op cultureel gebied. Naast het iconische Museum de Fundatie zijn deze drie musea zeker een bezoekje waard. 

#1 Stedelijk Museum Zwolle

Wil je de échte Zwolse cultuur opsnuiven? Dan mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken. Je vindt hier het indrukwekkende Drostenhuis, een van de oudste en mooiste woonhuizen van de stad. Duik vooral even de archeologiekelder in, waar unieke vondsten uit Zwolle prijken. Een drinkglas in de vorm van een geweer, bijvoorbeeld. Extra bijzonder is de collectie Keuzes, verhalen bij museumschatten, waarin museumstukken staan die zelden of zelfs nooit aan het publiek zijn getoond.
Melkmarkt 41, stedelijkmuseumzwolle.nl

#2 Anton Pieck Museum

Vanaf Station Zwolle ben je met bus 203 binnen een kwartiertje in het pittoreske stadje Hattem, op de noordelijkste punt van de Veluwe. Hier vind je het Anton Pieck Museum. Pieck is de man achter de illustraties van De sprookjes van Grimm en het ontwerp van de Efteling, maar hij schilderde ook de prachtigste winterlandschappen. Je kunt in dit museum zijn werken bewonderen én een workshop verven of etsen volgen. Evenaar jij de meester van de nostalgie?
Achterstraat 46-48 in Hattem, antonpieckmuseum.nl

#3 Sinterklaasmuseum

Fans van Sinterklaas kunnen hun lol op in Zwolle. Niet alleen in december, maar heel het jaar door! Onder de feestwinkel Meinesz & Bennesz schuilt een sfeervol mini-museum van twaalf vierkante meter, vol met beelden, poppen, boeken, lp’s en tekeningen van en over de goedheiligman en zijn pieten. Als je met een groep gaat, wordt een belletje van tevoren gewaardeerd. Mooi detail: het museum doneert de opbrengst elk jaar rond 5 december aan een goed doel.
Assendorperstraat 82 en 33, sinterklaasmuseum.com

Locatie & route

  1. Stedelijk Museum Zwolle
  2. Anton Pieck Museum
  3. Sinterklaasmuseum

Bekijk ook

10 uur in Zwolle

Zwolle / Shopping

10 uur in Zwolle

Dogtails

Zwolle / Food

Dogtails

Studio Hûs

Zwolle / Shopping

Studio Hûs

3x musea in Den Bosch

Den Bosch / Cultuur

3x musea in Den Bosch

3x musea in Alkmaar

Alkmaar / Cultuur

3x musea in Alkmaar

60x korting voor jouw stedentrip Voordelig citytrippen met exclusieve nsfavourites-aanbiedingen
60x korting voor jouw stedentrip
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan