Menu

Winkelen in het Domkwartier

De leukste winkels in hartje Utrecht

De binnenstad van Utrecht is verdeeld in een aantal kwartieren, elk met een eigen sfeer en hoogtepunten. In dit blog laat ik jullie kennismaken met het kwartier waar mijn huis staat. Het kloppend hart van het centrum van Utrecht: het Domkwartier!

De binnenstad van Utrecht is verdeeld in een aantal kwartieren, elk met een eigen sfeer en hoogtepunten. In dit blog laat ik jullie kennismaken met het kwartier waar mijn huis staat. Het kloppend hart van het centrum van Utrecht: het Domkwartier!

#1 Rood & Bloem

Het hoogtepunt van het Domkwartier is toch wel de Domtoren en vanaf de leuke Zadelstraat kun je de toren goed bewonderen. Maar laten we beginnen aan de Springweg, want een bezoek aan mijn buuf Rood & Bloem mag je niet overslaan. Eigenaresse Carolien is zeer creatief en is naast haar beroep als styliste ook bloemiste. Alles in de winkel wordt persoonlijk door haar uitgezocht: mooie interieurspullen, sieraden, tassen, potten, kleine hebbedingetjes en mooie groene planten. Een rondje door haar winkel maakt je ontzettend hebberig, want al het moois en groens neem je het liefst direct mee naar huis.
Springweg 14, roodenbloem.nl

De eigenaresse is styliste én bloemiste; alles wordt door haar persoonlijk uitgezocht
Je verlaat de winkel altijd met een kledingstuk dat perfect bij je past

#2 Adore Yourself

Terug naar de Zadelstraat. Hier vind je een van mijn vaste adresjes voor mooie kleding en accessoires: Adore Yourself. De collectie bestaat uit goede en kwalitatieve basics, modieuze stukken, handgemaakte elegante sieraden en mooie schoenen. Eigenaresse Erica geeft graag goed en eerlijk kledingadvies, zodat je de winkel altijd verlaat met een kledingstuk dat perfect bij je past. En daar heb ik er een hoop van in de kast hangen! Ik ben verliefd op de mooie basics die ik eindeloos kan combineren.
Zadelstraat 9, adoreyourself.nl

#3 CRIS

CRIS, de kledingzaak voor de modieuze man met een goede dosis lef, is gevestigd aan het begin van de Zadelstraat. De etalage vind ik al prachtig om naar te kijken: minimalistisch en toch uitnodigend. Echt goedkoop is de kleding hier niet, maar in de winkel worden dan ook mooie merken met een goed verhaal verkocht. Een goed voorbeeld hiervan is het Italiaanse merk GRP Firenze. Het merk heeft het maken van truien tot vakmanschap verheven en van je aankoop heb je jarenlang plezier.
Springweg 7a, cris.nu

CRIS is voor de modieuze man met een goede dosis lef
De manchego met truffelhoning is een aanrader

#4 Talud9

Na al het shoppen heb je vast zin in een pauze, in dat geval kan ik een bezoek Talud9 aanraden. De wijnbar is gevestigd in een knus pandje aan 't Wed. De naam van de zaak zegt het al: Talud9 Koffie & Wijn en dus goed voor elk moment van de dag. Persoonlijk ga ik het liefst voor de wijn naar Talud9. Met meer dan vijftig soorten wordt de keuze mij moeilijk gemaakt, maar meestal ga ik voor een volle rode wijn – en uiteraard neem ik daar wat lekkers bij. De manchego met truffelhoning is een aanrader! Wees gewaarschuwd: voordat je het weet zit je uren te kletsen, en mis je de trein.
Donkere Gaard 9, talud9.nl

Explore Utrecht

Geschreven door: Explore Utrecht

Dainahara Polonia is oprichtster van Explore Utrecht: het online must visit magazine voor al het leuks in Utrecht. Op Explore Utrecht vind je niet alleen de nieuwste hotspots, maar ook golden oldies, toffe winkels, beautyspots en events.

Locatie & route
  1. Rood & Bloem
  2. Adore Yourself
  3. CRIS
  4. Talud9
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan