Menu

Vegan restaurant: Waku Waku

Plantaardig eten in Utrecht

Als je op zoek bent naar een restaurant waar je 100% plantaardig kunt lunchen, borrelen of dineren, ben je bij Waku Waku in Utrecht aan het goede adres. Maar wees gewaarschuwd: op de menukaart staan zoveel lekkere opties dat je het liefst alles wil proeven!

Als je op zoek bent naar een restaurant waar je 100% plantaardig kunt lunchen, borrelen of dineren, ben je bij Waku Waku in Utrecht aan het goede adres. Maar wees gewaarschuwd: op de menukaart staan zoveel lekkere opties dat je het liefst alles wil proeven!

Van curry, burgers en lasagne tot salades, kapsalon en kroketten, bij Waku Waku kan echt iedereen iets lekkers op de kaart vinden. Zelfs kaasfondueliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want ook die serveren ze hier. En even voor de duidelijkheid: die is dus helemaal vegan, net als alle andere gerechten. Bij Waku Waku geloven ze namelijk dat planten de toekomst zijn.

Zelfs kaasfondueliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want ook die serveren ze hier
De verschillende tafels, green velvet stoelen en bankjes maken het echt een chic restaurant

De eerste reactie als je Waku Waku binnenstapt? ‘WAUW’! Het restaurant is groot – smal en lang – en prachtig ingericht. De verschillende tafels, green velvet stoelen en bankjes, industriële lampen, planten, stijlvolle accessoires en gekleurde muren maken het echt een chic restaurant. ’s Zomers kun je ook op het terras voor de deur zitten.

Toen ik door de menukaart bladerde, viel het me op dat er bij elk gerecht staat aangegeven wat erin zit. Heb je bijvoorbeeld last van een notenallergie, glutenintolerantie of eet je liever geen soja? Dan weet je gelijk wat je wel en niet kunt eten.

Ik bestelde een cappuccino met havermelk en de ‘salad pulled oat’ met sla, pulled oats, papaja, paddenstoelen, mango, paksoi en limoendressing. En als ik zeg dat de pulled oats lekker gekruid waren, bedoel ik ook écht lekker. De porties zijn wel vrij groot, dus het toetje bewaar ik voor een volgende keer.

Waku Waku ligt in het gezellige centrum van Utrecht, tegenover TivoliVredenburg en op een paar minuten lopen van Hoog Catharijne en het Centraal Station in Utrecht. Als je hier binnenkort bent, zou ik dus zeker de plantaardige cuisine van Waku Waku eens proberen. Ik ga in elk geval snel weer terug, al is het alleen maar om een van de desserts te proeven.

Waku Waku ligt in het gezellige centrum van Utrecht, tegenover TivoliVredenburg
What the Vegan

Geschreven door: What the Vegan

Normaal inspireert Eline haar volgers vooral met haar eigen vegan kookkunsten, maar voor nsfavourites gaat ze maar wat graag op pad, op zoek naar de lekkerste en gezelligste vegan hotspots in heel Nederland. Meer weten over Eline's recepten? Kijk dan op Whatthevegan.nl

Locatie & route

Waku Waku
Vredenburg 28
3511BC Utrecht, Nederland
https://wakuwaku.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan