Menu

Utrechtse voorjaarsfestivals

Van 100 soorten bier tot foodtrucks en feeststemming

Het Utrechtse festivalseizoen is al een tijdje geleden officieel geopend. Dit voorjaar en zomer is het volop feest met niet alleen diverse foodfestivals; maar ook bier-, theater- en muziekfestivals. Ik ben dol op festivals; de gezellige sfeer, positieve vibe, het fijne slenteren en de lekkere snacks van foodtrucks. Dit voorjaar valt er genoeg te beleven in en rond Utrecht. Deze drie voorjaarsfestivals moet je beslist meepakken.

Het Utrechtse festivalseizoen is al een tijdje geleden officieel geopend. Dit voorjaar en zomer is het volop feest met niet alleen diverse foodfestivals; maar ook bier-, theater- en muziekfestivals. Ik ben dol op festivals; de gezellige sfeer, positieve vibe, het fijne slenteren en de lekkere snacks van foodtrucks. Dit voorjaar valt er genoeg te beleven in en rond Utrecht. Deze drie voorjaarsfestivals moet je beslist meepakken.

Klein New Orleans

Het meest swingende straatfestival van Utrecht is zonder twijfel Klein New Orleans. Op 4 juni wordt de Breedstraatbuurt omgetoverd tot een magisch kleurrijk dorp, in de stijl van de bekende Bourbon Street, vol swingende muziek. Het wordt een parade van muzikanten en artiesten die tussen het publiek zullen spelen. Waarzegsters kunnen je toekomst voorspellen en voor wie spontaan een tattoo wil laten zetten, zit een tattoo-artist klaar. Wil je wat soepeler worden in de heupen? Dan kun je deelnemen aan de swingdance workshops. Met je nieuwe skills maak je bij feestjes gegarandeerd de blits. Het eten is in Louisiana-stijl, dus verwacht cajun, grill en spicy food. Ook dit jaar zal ik lekker gaan snacken! De calorieën dans ik wel weer af tijdens de parade van het Broken Brass Ensemble, mijn favoriete onderdeel van Klein New Orleans.
4 juni, 14.00 – 22.00 uur (daarna afterparty in Ekko), 
Breedstraatbuurt (Hardebollenstraat en Kalverstraat), 
kleinneworleans.nl

Lepeltje Lepeltje Foodfestival

Foodfestival Lepeltje Lepeltje zal dit voorjaar voor de tweede keer neerstrijken in het Utrechtse Lepelenburgpark. Dit jaar hopelijk met een zonnetje, want tijdens de regenachtige eerste editie veranderde het terrein al snel in een modderpoel. Maar dat mocht de pret niet drukken, met regenlaarzen aan ging ik eropuit om dit nieuwe festival te ontdekken. Lepelenburgpark staat bekend om de gezellige picknicks die je er kunt doen en de Lazy Sunday sessies – een perfecte (en naam!) voor dit festival dus. Lepeltje Lepeltje vult niet alleen het park vol met food trucks, ook aan een goedgevuld randprogramma is gedacht. Alle bezoekers – ook de buurtbewoners – stonden vorig jaar gezellig te swingen op de muziek van toffe bands. Voor de kids zijn er leuke activiteiten, dus die lopen je niet snel voor de voeten. Dat wordt twee dagen volop loungen en lekker eten in het Lepelenburgpark.
24 – 25 juni
Lepelenburgpark
, lepeltje-lepeltje.com/utrecht/

PINT Utrechtse Bierbrouwersfestival

Hét Utrechtse bierbrouwers festival voor alle bierliefhebbers vindt dit voorjaar alweer voor de zevende keer plaats. Op het rauwe terrein van DeFabrique, sinds vorig jaar vervanger voor de oude locatie bij Molen De Ster, komen op 27 mei Utrechtse bierbrouwers samen om hun mooiste brouwsels te presenteren. Met ruim honderd verschillende bieren die op het festival worden gepresenteerd, kun je makkelijk een hele dag vullen met proeven. Maar op PINT valt veel meer te beleven. Zo kunnen bierbaarden hun baard laten trimmen door de Utrechtse 'Locals Heroes'. En wordt de winnaar van de verkiezing tot 'meest gewaardeerde bier van Utrecht' bekend gemaakt. De barbecue zal de hele dag draaien om passende happen voor bij de bieren te verzorgen. Onder het genot van een muziekje uiteraard: de dag wordt compleet gemaakt met passende tunes, zoals bluesrock en bluessoul.
Toegang tot het terrein is gratis, een starterspakket voor bierproevers inclusief proefglas, 6 muntjes en festivalboekje kost € 20,-.
27 mei, 12.00 – 19.00 uur

DeFabrique, Westkanaaldijk 7, utechtsebierbrouwersfestival.nl

Explore Utrecht

Geschreven door: Explore Utrecht

Dainahara Polonia is oprichtster van Explore Utrecht: het online must visit magazine voor al het leuks in Utrecht. Op Explore Utrecht vind je niet alleen de nieuwste hotspots, maar ook golden oldies, toffe winkels, beautyspots en events.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan