Menu

The Greenhouse

De groene woonkamer van Utrecht

Aan de Croeselaan, achter het Centraal Station, staat een indrukwekkend glazen gebouw. In dit gebouw huist het restaurant The Green House, een circulair horecaconcept waarbij gekookt wordt met eigen groenten en de etensresten verwerkt worden tot compost.

Aan de Croeselaan, achter het Centraal Station, staat een indrukwekkend glazen gebouw. In dit gebouw huist het restaurant The Green House, een circulair horecaconcept waarbij gekookt wordt met eigen groenten en de etensresten verwerkt worden tot compost.

Bijzonder is dat de kruiden en groenten voor in de gerechten worden gekweekt in de kas, op de bovenste etage van het paviljoen. In de keuken van The Green House staat sterrenchef Peter Scholte, die zijn onderscheiding ontving voor zijn tijd als chef bij Annenetage in Oslo. In de keuken wordt natuurlijk ook gewerkt met veel groentes, onder andere in de ambachtelijke pizzetta uit eigen houtoven, een bijzondere combinatie van een spinazie-kruidensaus en gepofte groentes. Verkrijgbaar mét en zonder vlees, zoals veel gerechten bij The Green House. De etensresten worden in de composteermachine gegooid en gebruikt in de kas.

In de keuken van The Green House staat sterrenchef Peter Scholte
The Green House vervult ook een sociaal-maatschappelijke rol in de stad

Bij The Green House draait het echter niet alleen om de circulaire wereld. Het restaurant biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om op deze fijne plek ervaring op te doen. Hiermee vervult The Green House ook een sociaal-maatschappelijke rol in de stad.

Het is fijn zitten in het ruime restaurant van The Green House. Voor koffie en een krant kun je terecht in de comfortabele zithoek. Aan de hoge tafels strijken mensen neer met hun laptops om te werken. Aan de mooi gedekte tafels kun je ontbijten, lunchen, dineren of borrelen. Vergeet je pinpas niet, het restaurant is namelijk volledig cashless.

Natuurlijk zit je niet alleen bij The Green House om het interieur te bewonderen. Het ontbijt bij The Green House is zeker een aanrader. Wij genoten van de wentelteefjes en de boerenyoghurt. De wentelteefjes zijn gemaakt van bierbostelbrood (een restproduct dat overblijft na het brouwen) met vers gesneden appel en appel-tijmchutney. Bij het bakje boerenyoghurt wordt een plateau geserveerd met vers seizoenfruit, zaden en verschillende soorten fruitjam. Het bezoek aan The Green House sloten we af met een smakelijke latte met havermelk.
Croeselaan 16, Thegreenhouserestaurant.nl

Bij het bakje boerenyoghurt wordt een plateau geserveerd met vers seizoenfruit
Locatie & route

The Greenhouse
Croeselaan 16
3521CA Utrecht, Nederland
https://www.thegreenhouserestaurant.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan