Menu

8x de leukste lekker onderscheidende winkels van Utrecht

Gelukkig shoppen in Utrecht met een grote glimlach op je gezicht

Er gaat weinig boven een dagje lekker shoppen in Utrecht – want geloof ons: je kunt er je lol op. Van vintage tot Vismarkt en van sneaker en sieraden: wat je ook nodig hebt, in Utrecht kun je het vinden. Althans, als je weet waar je moet zijn. En laten wij nou de beste, origineelste en leuke shopadresjes hieronder voor je verzameld hebben. Graag gedaan.
 

Er gaat weinig boven een dagje lekker shoppen in Utrecht – want geloof ons: je kunt er je lol op. Van vintage tot Vismarkt en van sneaker en sieraden: wat je ook nodig hebt, in Utrecht kun je het vinden. Althans, als je weet waar je moet zijn. En laten wij nou de beste, origineelste en leuke shopadresjes hieronder voor je verzameld hebben. Graag gedaan.
 

Bezoek de brillenwinkel Optical Art!

#1. Optical Art

Een nieuwe bril nodig? Bezoek dan brillenwinkel Optical Art. Ook als je geen bril nodig hebt, is deze winkel een lust voor het oog (tenzij je dus echt een bril nodig hebt, anders zie je dat niet). Ook een mooie collectie voor de kleine brilsmurfjes onder ons.
Lijnmarkt 40, opticalart.nl 

#2. De Rode Winkel

Als er iemand is die weet welke spijkerbroek het best om jouw achterste past, is De Rode Winkel het wel. Al sinds 1837 zijn ze de jeansspecialist van Utrecht. En met meer dan 10.000 broeken de grootste jeanswinkel van Europa.
Lange Elisabethstraat 13, rodewInkel.nl

Al sinds 1837 dé jeansspecialist
Een winkel vol magie

#3. De Werfeling

Zweef dan naar De Werfeling. Voor iedereen die in meer of mindere mate op zoek is naar zijn of haar spirituele zelf, of zich wil onderdompelen ‘in een winkel vol magie’ is de Werfeling een ervaring an sich. En anders wel voor de prachtige locatie aan de gracht.
Oudegracht aan de werf 163, werfeling.nl 

#4. Broese

Van roman tot reisgids, boekhandel Broese - gevestigd in een nieuw pand in Post Utrecht - heeft stapels vers leesvoer voor je liggen. Ook kun je er terecht voor familievoorstellingen, lezingen of een avond met Franse chansons.
Oudegracht 112-B, broese.nl 

Van roman tot reisgids
Denk aan kleding en boeken, tassen, sieraden en andere accessoires

#5. Puha

Bij Puha vind je het werk van vijftig jonge en veelal Nederlandse designers. Denk aan kleding, maar ook boeken, tassen, sieraden en andere accessoires voor mannen en vrouwen.
Voorstraat 48, puhashop.nl

#6. Rood&Bloem

Ook Utrecht heeft een tuintje in haar hart, en wel in de vorm van Rood&Bloem. Geen groene vingers? Geen punt, want deze stadstuinwinkel maakt je net zo gelukkig als je niet de beste plantenmama bent. Tussen het frisse groen van de prachtige (hang!)planten en de kleurige bloemen vind je verrassende items. Dol op hebbedingen? Eigenaresse Carolien ook. Haar smaak aan interieurspullen, tassen, sieraden en andere fijne spullen vind je in de winkel aan de Springweg... en is uiteraard te koop. Dit is groen shoppen met een glimlach!
Springweg 14, roodenbloem.nl

Geen groene vingers? Geen punt
Hier vind je gegarandeerd iets leuks

#7. Keck & Lisa

Je tante jarig, je zusje bevallen: hartstikke leuk, maar waar haal je een leuk cadeautje vandaan? Bij Keck & Lisa. Hier vind je gegarandeerd iets leuks – en anders wel voor jezelf.
Zadelstraat 38, keckenlisa.nl

#8. Prime

Op zoek naar bijzondere sneakers? Dan zit je bij Prime gebakken. De collectie bestaat voornamelijk uit collectors items, vintage en oude releases. Leuk: voor graffiti-spuiten kun je er ook terecht.
Schoutenstraat 11, prime030.com

Op zoek naar bijzondere sneakers?
Houd je van slenteren, maar niet doelloos?

#9. Winkelstraten

Houd je van slenteren, maar niet doelloos? Loop dan eens rond op de Schoutenstraat, de Vismarkt, Oudkerkhof, Kintgenshaven en Zadelstraat. Deze winkelstraten barsten van de leuke winkeltjes.

Locatie & route
  1. Optical Art
  2. De Rode Winkel
  3. De Werfeling
  4. Broese
  5. Puha
  6. Rood & Bloem
  7. Keck & Lisa
  8. Prime
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan