Menu

10x lekker groen(te) eten in Utrecht

Restaurants met een duurzame, biologische menukaart boordevol groente

Utrecht is een stad waar je U tegen zegt – niet in de laatste plaats omdat je er zo verdraaid lekker kunt eten. Zowel in als net buiten de stad zijn er veel fijne adresjes waar je kunt neerstrijken voor een goede vega(n) maaltijd, gemaakt van verse, biologische en lokale producten. Kortom: de beste groen(t)e restaurants van Utrecht en omstreken hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Utrecht is een stad waar je U tegen zegt – niet in de laatste plaats omdat je er zo verdraaid lekker kunt eten. Zowel in als net buiten de stad zijn er veel fijne adresjes waar je kunt neerstrijken voor een goede vega(n) maaltijd, gemaakt van verse, biologische en lokale producten. Kortom: de beste groen(t)e restaurants van Utrecht en omstreken hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Comfortfood dat 100% biologisch, vega(nistisch) en glutenvrij is

#1. GYS

GYS serveert comfortfood dat 100% biologisch, vega(nistisch) en glutenvrij is en heeft als missie ‘real food te blijven ontwikkelen waar je smaakpapillen, de planeet en je lichaam gelukkig van worden’. Wat wil je nog meer? Koffie? Hebben ze ook.
Locatie 1: Voorstraat 77, Locatie 2: Amsterdamsestraatweg 113, gysutrecht.nl

#2. The Green House

Niet alleen het interieur is een (Insta)plaatje, dat wat je op je bord krijgt ook. De chefs maken de lekkerste gerechten met ingrediënten uit de regio Utrecht en uit de eigen Urban Farm. Verser kan niet, en geloof ons: lekkerder ook niet.
Croeselaan 16, thegreenhouserestaurant.nl

Verser en lekkerder kan niet!
Alles – van koffieprut tot meubilair – krijgt er een tweede leven

#3. Botania

Duurzaam, gezond en voedzaam eten is de norm bij Food & Beer Garden Botania by The Streed Food Club. Alles – van koffieprut tot meubilair – krijgt er een tweede leven. Ook kun je er masterclasses en seminars rondom duurzaamheid en een groene toekomst volgen.
Stadhuisbrug 5, botania.eco

#4. Le jardin

Restaurant Le Jardin is een restaurant, koffiezaak en bloemist ineen. Handig, als je date opeens heel leuk – of jarig – blijkt te zijn. Dit ‘tuintje in de stad’ geeft je een vakantiegevoel, mede door de gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken.
Mariaplaats 42, lejardinutrecht.nl

Een restaurant, koffiezaak en bloemist ineen

#5. SOIA

Zodra het kwik het toestaat, is stadsstrand SOIA (Strand Oog in Al) de plek waar je naartoe wilt. Van yoga tot fluff disco festival en natuurlijk alles voor een goede borrel: deze ‘hangout van Utrecht’ heeft het allemaal.
Kanaalweg 199, soia.nl

Van yoga tot fluff disco festival
Hier wil je het liefst een seizoensplek

#6. Camping de Ganspoort

Op camping de Ganspoort wil je het liefst een seizoensplek – en je kinderen ook. Terwijl zij een dj-workshop volgen, kun jij lekker eten, pubquizzen of, als het écht moet: vergaderen.
Helling 87, campingganspoort.nl

#7.  Vegitalian

Bij Vegitalian kun je bewuste eetkeuzes maken – vegetarisch en plantaardig – zonder in te leveren op smaak. En die zit wel goed, als je weet dat de traditionele Italiaanse keuken als inspiratie dient.
Schoutenstraat 17, vegitalian.nl

Vegetarisch en plantaardig van de traditionele Italiaanse keuken
Er wordt zo veel mogelijk lokaal en kleinschalig samengewerkt

#8. Broei

Groenten spelen altijd de hoofdrol bij vegetarisch restaurant Broei, en er wordt zo veel mogelijk samengewerkt met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. Het resultaat is om te smullen.
Oosterkade 24, broei-utrecht.com

#9. Veldkeuken Amelisweerd

Op landgoed Amelisweerd kun je heerlijk wandelen, en daarna verdiend aanschuiven in restaurant de Veldkeuken, waar 100 % biologisch wordt gekookt met – zo veel mogelijk – oogst van het eigen land.
Koningslaan 11, Bunnik, veldkeuken.nl

 

In het restaurant wordt 100 % biologisch gekookt
Het restaurant huist in een monumentale boerderij

#10. Vroeg

Restaurant Vroeg huist in een monumentale boerderij uit 1599, in de prachtige groene omgeving van Bunnik. Er wordt zonder poespas en met de beste producten uit de streek voor je gekookt – en dat proef je.
Achterdijk 1, Bunnik, vroeg.nl

Locatie & route
  1. GYS
  2. The Green House
  3. Botania
  4. Le Jardin
  5. SOIA
  6. Camping de Ganspoort
  7. Vegitalian
  8. Broei
  9. Veldkeuken Amelisweerd
  10. Vroeg
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan