Menu

De #favourites van Pauline en Else van Rabarber

De favoriete hotspots van Rabarber in Utrecht

Rabarber is het petit café van Pauline en Else, waar je de hele dag welkom bent voor je espressoshot, je ontbijtje, lunch, krant, spelletje, biertje, borrelhap en wijntje. De twee dames kennen de stad maar al te goed, wat zijn hun eigen favoriete hangouts in Utrecht?

Pauline en Else van Rabarber Utrecht. Foto: Kirsten Leufkens

Rabarber is het petit café van Pauline en Else, waar je de hele dag welkom bent voor je espressoshot, je ontbijtje, lunch, krant, spelletje, biertje, borrelhap en wijntje. De twee dames kennen de stad maar al te goed, wat zijn hun eigen favoriete hangouts in Utrecht?

#1. Rood&Bloem

Aan de Springweg vind je Rood&Bloem, een superleuke, prachtige plantenwinkel. Eigenaresse Carolien heeft midden in de stad een soort mini-tuincentrum gecreëerd. Je krijgt er goed advies over de verzorging van je planten en ze verkopen naast groen ook mooie accessoires. Dit heeft ervoor gezorgd dat iedereen die jarig is, van ons altijd een plant krijgt. Vooral omdat we zelf zo graag bij Rood&Bloem komen.
Springweg 14, roodenbloem.nl

Iedereen die jarig is krijgt van ons altijd een plant van Rood&Bloem
Altijd bijzondere biertjes op tap en in de zomer is het iedereens lievelingsterras

#2. Café De Zaak & Café de Morgenster

Biertjes na werktijd drinken we het liefst bij Café De Zaak. De Zaak is eigenlijk voor elk moment van de dag perfect. Ze hebben er lekkere koffie, je mag je eigen broodje meenemen (bij Bigoli halen, dat is traditie), ze hebben altijd bijzondere biertjes op tap en in de zomer is het iedereens lievelingsterras. Een andere favoriet is Café de Morgenster, aan de rustige kant van de Oudegracht. Hier heeft Pauline jarenlang gewerkt en het is er altijd een feest der herkenning. En er is altijd wel een plekje aan de bar te vinden, ook belangrijk!

De Zaak, Korte Minrebroederstraat 9, dezaak-utrecht.nl
De Morgenster, Oudegracht 323demorgensterutrecht.nl

#3. Rubens Proeflokaal & Utregs Wijnhuis

De beste wijnbar van Utrecht is wat ons betreft Rubens Proeflokaal, een beetje verscholen aan de Nieuwegracht. Eigenaar Wim weet altijd beter waar je zin in hebt dan jijzelf en heeft naast de lekkerste wijntjes ook een heel goed assortiment aan bijzondere, sterke drank. Wanneer je op zoek bent naar een lekker wijntje voor thuis, raden we je het Utregs Wijnhuis van harte aan. Hier komt ook de wijn vandaan die wij in de zaak schenken en Sjors denkt altijd supergoed mee wanneer je vertelt waar je naar op zoek bent.

Rubens Proeflokaal, Nieuwegracht 197, rubensproeflokaal.nl
Utregs Wijnhuis, Achter de Dom 8, utregswijnhuis.nl

Eigenaar Wim weet altijd beter waar je zin in hebt dan jijzelf
Louis Hartlooper Complex Utrecht
Louis Hartlooper Complex Utrecht
Louis Hartlooper Complex Utrecht
Louis Hartlooper Complex Utrecht
Geen popcorn, maar je biertje mag wél mee de zaal in

#4. Louis Hartlooper Complex

Natuurlijk is het fijn dat we tegenwoordig ook megabioscopen in Utrecht hebben waar je comfortabel weg kunt ploffen met een gigantische bak popcorn om een kaskraker te kijken, maar écht goede films kijk je natuurlijk bij Louis Hartlooper. Hier komen we al jaren; vroeger omdat veel vrienden er in de horeca werkten, tegenwoordig vooral om films te kijken. Zonder popcorn, maar je (speciaal)biertje mag wel mee de zaal in!
Tolsteegbrug 1, hartlooper.nl

#5. Héron

Voordat we een eigen zaak hadden gingen we een stuk vaker uit eten bij één van de (goedkopere) eetcafés die Utrecht rijk is. Tegenwoordig vinden we het leuker om, wanneer we uit eten gaan, echt iets bijzonders voorgeschoteld te krijgen en dat kan bijvoorbeeld bij Héron. Ze koken met lokale ingrediënten, waarvan ze ook een deel zelf verbouwen en/of plukken. In de keuken zelf verwerken ze die producten tot spannende en creatieve gerechten, wat enorm inspirerend werkt.
Schalkwijkstraat 26 – 28, heronrestaurant.nl

Héron heeft spannende en creatieve gerechten, dat werkt enorm inspirerend
Locatie & route
  1. Rood&Bloem
  2. Café De Zaak
  3. Café De Morgenster
  4. Rubens Proeflokaal
  5. Utregs Wijnhuis
  6. Louis Hartlooper Complex
  7. Restaurant Héron
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan