Menu

3x shoppen in het Stadhuiskwartier

Het best bewaarde winkelgeheim van Utrecht

Net buiten de winkelstraten waar alle grote ketens gevestigd zijn, kun je in het historische Stadhuiskwartier in Utrecht naar hartelust shoppen in kleine boetiekjes en bijzondere winkels.

Net buiten de winkelstraten waar alle grote ketens gevestigd zijn, kun je in het historische Stadhuiskwartier in Utrecht naar hartelust shoppen in kleine boetiekjes en bijzondere winkels.

#1 Savannah Bay

Deze bijzondere boekwinkel in hartje Utrecht is meer dan 30 jaar geleden opgericht als de eerste feministische boekwinkel van Nederland. Inmiddels bestaat de collectie niet meer uit enkel vrouwelijke auteurs: de boekwinkel heeft – naast haar specialisatie in gender en (homo)seksualiteit – een indrukwekkende collectie literatuur in huis. Weet je niet precies wat je zoekt? Dan is dit de ultieme plek om persoonlijk en kundig advies in te winnen over het boek dat het beste bij jou past.

Telingstraat 13, savannahbay.nl

#2 Bern

Wil je de modetrends op de voet volgen, dan stap je hier naar binnen. In de winkel van Bernadette vind je prachtige damesmode voor alle leeftijden, van labels die je niet gauw ergens anders vindt, zoals Essentiel, Iro en Stieglitz. 

Schoutenstraat 8, bernmode.nl

#3 Daen's

In nog zo'n mooi, historisch pand – een voormalige brandweerkazerne – zit Daen's: kledingwinkel, lunchroom, wijnbar en hotel ineen. Naast boeken, parfum, schoenen, tassen en sieraden vind je er een uitgebreide collectie van dames- en herenmode. Terwijl je je nieuwe outfit samenstelt, geniet je van een kaasplankje of een huisgemaakt taartje. Mocht je nou te moe zijn van het shoppen om nog terug naar huis te reizen, dan blijf je gewoon hangen bij Daen's voor een lekker wijntje en een nacht in het hotel. Dan staat de volgende ochtend om zeven uur het ontbijt alweer klaar.

Korte Minrebroederstraat 13-17, daens.nl

Locatie & route
  1. Savannah Bay
  2. Bern
  3. Daen's
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan