Menu

Spoorzone

De creatieve vrijhaven van Tilburg

Achter het Centraal Station vind je de Spoorzone: een rauw, opkomend gebied met een paar van de tofste plekken van Tilburg. In de lente en zomer vinden er verspreid over het gebied ook leuke events plaats, zoals markten en festivals.

Achter het Centraal Station vind je de Spoorzone: een rauw, opkomend gebied met een paar van de tofste plekken van Tilburg. In de lente en zomer vinden er verspreid over het gebied ook leuke events plaats, zoals markten en festivals.

De Spoorzone is zo’n creatieve vrijhaven die nog volop in ontwikkeling is. Er is al veel tofs te vinden, maar er gaat ook nog veel leuks komen. Het is er rauw en hip tegelijkertijd, waardoor je vanuit een kale, industriële straat opeens in een schattige, kleine omgebouwde treinwagon kan eindigen voor een kopje koffie.

Cultureel kun je er ook je lol op. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Sooss: een sociaal café waar je terecht kunt voor massages, meditatie, culturele events en workshops. Of ga langs bij de Hall of Fame; hier kun je skateboarden bij het Ladybird Skatepark, een concert bezoeken of genieten van muziek, dans, sport en nog veel meer in alle uithoeken van dit culturele centrum. Voor een avondje uit kun je ook goed terecht bij Theater De Boemel: zij bieden een podium aan zowel ervaren professionals als nieuwe acts.

Skateboarden, een concert bezoeken of naar het theater: het kan allemaal
In 'awe' van het prachtige interieur en de setting

’s Avonds een hapje eten is echter ook een goede optie in dit bruisende gebied: de keuze is reuze qua restaurants, het wordt je niet per se makkelijk gemaakt.

Ga je voor EVE, dan raak je sowieso in awe van het prachtige interieur en de setting van de plek. RAW is - zoals de naam al aangeeft - een stukje rauwer, maar ook hier is de plek zelf stunning. Uitstekend voor de borrel en een makkelijke hap! En dan hebben we nog Eetbar De Wagon - een unieke eetbar die zich bevindt in een treinstel uit 1930 dat tot voor kort nog dienst deed op het spoor. Stuk voor stuk pareltjes en de moeite waard om te bezoeken. Zie trouwens ook onze Tilburg restaurant top 10 voor deze en meer lekkere adressen.

In de zomer wordt het gebied daarnaast een groot speelterrein voor festivals en markten. Stiekem kan je eigenlijk wel een dag uittrekken om alleen al dít gebied in volle glorie te leren kennen. Aanrader!

Moderne Hippies

Geschreven door: Moderne Hippies

Zoë is de oprichtster van modernehippies.nl: een platform voor en door avonturiers, vrije geesten & levensgenieters, waarop ze schrijft over bijzondere hotspots met een duurzaam karakter. Daarnaast maakt ze onder de naam Professional Wild Child video's en vlogs over mind, body & soul onderwerpen.

Locatie & route

Spoorzone
Burgemeester Brokxlaan
5041 SB Tilburg
https://www.spoorzone013.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan