Menu

5x superleuk shoppen in Tilburg

Ontdek de leukste shopadresjes in het Dwaalgebied

Houd je ook zo van die sfeervolle zaakjes met een goed verhaal? Dan moet je in Tilburg bij het Dwaalgebied zijn. In de zijstraatjes van de oude binnenstad vind je hier de leukste winkeltjes van Tilburg.

Houd je ook zo van die sfeervolle zaakjes met een goed verhaal? Dan moet je in Tilburg bij het Dwaalgebied zijn. In de zijstraatjes van de oude binnenstad vind je hier de leukste winkeltjes van Tilburg.

#1. Kunstlichtdesign

“Wij noemen onszelf een atelier, maar tegenwoordig schijn je dat een ‘concept store’ te moeten noemen.” Bij Kunstlichtdesign verkopen ze hun eigen producten - waaronder babykleding die live in de winkel wordt gemaakt - en producten van andere ontwerpers. De vormgeving van de producten en het gebruik van duurzame materialen staan hier voorop en dat vertaalt zich in bijzondere cadeaus en home-accessoires.
Nieuwlandstraat 12, kunstlichtdesign.nl

Tegenwoordig schijn je dat een ‘concept store’ te moeten noemen
Superleuk: er staan regelmatig bands live in de winkel te spelen

#2. Sounds

Bij Sounds voel je je als muziekliefhebber onmiddellijk thuis. Mensen uit heel het land komen er graag op af, en dat snap ik wel: dit is nog een 'échte' recordstore. Je vindt er vinyl, cd’s en dvd’s - nieuw en tweedehands - en kunst van de tofste artiesten. Ook superleuk: er staan regelmatig bands live in de winkel te spelen.
Nieuwlandstraat 33, soundstilburg.wordpress.com

#3. Velerlei

In 'duurzaam walhalla' Velerlei vind je een boel shop-in-shops van kleine, startende merken die maatschappelijk en verantwoord ondernemen. Achterin de winkel zit ook een grote kringloopafdeling met echte vintage must-haves. Boven in de zaak kan je bovendien je haren laten doen met de ecologische producten van kapsalon PureLou.
Nieuwlandstraat 47, velerlei.nl

Op de kringloopafdeling vind je echte vintage must-haves
Een prachtig winkeltje waar je iets moois voor jezelf of een ander kunt scoren

#4. Meneer en Mevrouw van Hout

Bij Meneer en Mevrouw van Hout vind je moderne en minimalistische items voor je interieur. Naast gerenommeerde merken geven ze ook een platform aan nieuwe ontwerpers én kan je er unieke, vintage meubels op de kop tikken. Een prachtig winkeltje waar je altijd iets moois voor jezelf of een ander kunt scoren.
Telefoonstraat 36, meneerenmevrouwvanhout.nl

#5. Daisy Lane

Dolgelukkig word ik van prachtige bloemenzaken zoals Daisy Lane. Als je binnenkomt wordt het al snel duidelijk: hier wordt op een andere, frisse manier naar bloemen gekeken. Alleen al heerlijk om rond te struinen en wat flower vibes binnen te krijgen. Maar neem vooral een uniek boeketje mee naar huis als je daarna weer op de trein stapt!
Noordstraat 81B, daisylane.nl

Hier wordt op een andere, frisse manier naar bloemen gekeken
Moderne Hippies

Geschreven door: Moderne Hippies

Zoë is de oprichtster van modernehippies.nl: een platform voor en door avonturiers, vrije geesten & levensgenieters, waarop ze schrijft over bijzondere hotspots met een duurzaam karakter. Daarnaast maakt ze onder de naam Professional Wild Child video's en vlogs over mind, body & soul onderwerpen.

Locatie & route
  1. Kunstlichtdesign
  2. Sounds
  3. Velerlei
  4. Meneer en Mevrouw van Hout
  5. Daisy Lane
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan