Menu

9x lekker eten in Tilburg

Culinaire hotspots omringd door Brabantse gezelligheid

Treinreizigers hoeven in Tilburg niet ver te lopen voor een lekkere hap; de industriële Spoorzone achter Centraal Station is gevuld met culinaire hotspots. Samen met de jonge aanwinsten in de binnenstad en aan de haven dé reden waarom steeds meer foodies naar Tilburg afreizen. Onze top 10.

Treinreizigers hoeven in Tilburg niet ver te lopen voor een lekkere hap; de industriële Spoorzone achter Centraal Station is gevuld met culinaire hotspots. Samen met de jonge aanwinsten in de binnenstad en aan de haven dé reden waarom steeds meer foodies naar Tilburg afreizen. Onze top 10.

#1. De Houtloods

Restaurant De Houtloods is gevestigd in een voormalige houtopslag, het oudste gebouw van de Spoorzone. In de grote, lichte ruimte met open keuken eet je niet op volgorde van gangen, maar op volgorde van smaak. Van lichtfris naar kruidig en van rijk naar zoet. Het terras is ook prachtig!
Burgemeester Brokxlaan 1041, houtloods.com

#2. Villa Pastorie

Ze worden de huiskamer van het havengebied genoemd; bij Villa Pastorie aan de Piushaven ben je welkom van vroeg ontbijt tot late borrel – je kunt er zelfs blijven slapen! De koks werken met seizoensgebonden streekproducten en hebben de kaart een Vlaams tintje gegeven. Zeker proeven: het lekkerste stoofvlees van Tilburg!
Hoevenseweg 2, villapastorie.nl

#3. Smeer’m

Met een oprechte lach serveren de meiden van Smeer’m de lekkerst belegde broodjes, boterhammen en tosti’s van Tilburg, maar ook een selectie soepen en salades, in een industriëel pand achter het Centraal Station. Keuzestress? Bestel dan de lunchplank en je krijgt een beetje van alles.
Burgemeester Brokxlaan 8 - Gebouw 84, smeer-m.nl

#4. EVE

Wie aanschuift bij EVE (Eten Voor Eten) doet zichzelf én de wereld een plezier: een deel van de inkomsten wordt namelijk gedoneerd aan het World Food Program. In de loods draait het om culinaire klassiekers en verrassingen, van warm Brabants worstenbrood tot dadelcake met gezouten karamelijs en zure room.
Burgemeester Stekelenburgplein 208, eve-tilburg.nl

#5. EethuisTwintig

De high tea van het knappe EethuisTwintig aan de Piushaven is, met een overdaad aan zoete en hartige happen, een echte aanrader. En voel je je nou helemaal thuis in het interieur? Dan heb je geluk, want alles wat je ziet is te koop; van schotel tot (design)stoel.
Piushaven 20B, eethuistwintig.nl

#6. Dwars

Of je nu kiest voor een Haakse Harrie of een Scheve Sjoerd, één ding hebben de broodjes van hotdogbar Dwars gemeen: het knapperige, verse Turkse brood. Hier eet je geen simpele broodjes worst maar heuse haute-dogs met onverwachte ingrediënten zoals nacho’s, jalepeños of een kruidig stampotje.
Korvelseweg 86, dwarshotdogbar.nl

#7. De Visserij

Van een etagère met gerookte vis, oesters, kreeft en snowkrabpoten (met een goed glas wijn) tot verse fish & chips (met een koel biertje), bij de Visserij kunnen visliefhebbers hun hart ophalen. Het pop-up restaurant houdt huis in een voormalige garage en heeft een terras aan het water.
Havendijk 36, devisserij.nl

#8. De Spaarbank

Vanwege de ligging vlakbij Centraal Station is Stadscafé De Spaarbank dé plek voor een lekkere latte voor je de stad gaat verkennen. Maar blijf vooral ook langer hangen: hier lunch (of dineer) je namelijk in een van de mooiste, monumentale panden van de stad. Ook fijn: de maandelijks wisselende menukaart!
Noordstraat 125, stadscafedespaarbank.nl

#9. De Burgerij

Er is een petit terras aan straat en een binnenplaats met kinderkopjes: met een beetje fantasie waan je je bij Brasserie De Burgerij in la douce France. Dat gevoel wordt weerspiegeld door de kaart: fijne charcuterie, oesters met een glas Sec, een Bretons vissoepje en natuurlijk boeuf bourguignon.

Noordstraat 87, deburgerij.nl

Extra tip: RAW

Zie ook het artikel van Moderne Hippies over de Tilburgse Spoorzone.
Hoewel deze culinaire hotspot op de Spoorzone wordt bejubeld om z’n biefstuk, heeft RAW niet alleen met de bereidingswijze van rundvlees te maken. De naam staat ook voor Restaurant Altijd Welkom. Leuk om te weten: in deze loods werden tot voor kort nog treinstellen gerepareerd!
Burgemeester Brokxlaan 30, raw013.nl

Locatie & route
 1. De Houtloods
 2. Villa Pastorie
 3. Smeer'm
 4. EVE
 5. EethuisTwintig
 6. Doncurado
 7. Dwars
 8. De Visserij
 9. De Spaarbank
 10. De Burgerij
 11. RAW
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan