Menu

Don's Noodle Shop

Aziatisch streetfood in Tilburg

Goed, authentiek Aziatisch eten in Tilburg is schaars. Gelukkig is er nu Don’s Noodle Shop, waar je prachtige gerechten vindt die geïnspireerd zijn door de traditionele keukens van Japan, China, Maleisië, Indonesië en Thailand.

Goed, authentiek Aziatisch eten in Tilburg is schaars. Gelukkig is er nu Don’s Noodle Shop, waar je prachtige gerechten vindt die geïnspireerd zijn door de traditionele keukens van Japan, China, Maleisië, Indonesië en Thailand.

Op hun reizen door Azië ontdekten Jody Franz en Stan Beaujean, de eigenaren van Don’s Noodle Shop, dat de take-outcultuur in Azië heel anders is dan in Nederland. In plaats van een snelle hap burgers of friet eet de Aziaat noedelsoep, dumplings of bao's. Het viel ze ook op dat in er Azië veel vegetarisch gegeten wordt. Terug in Tilburg begon het stel Don’s Noodle Shop, een concept voor Aziatisch take-out-eten.

In plaats van een snelle hap burgers of friet eet de Aziaat noedelsoep, dumplings of bao's
Comfort food, maar dan een stuk gezonder

Don's is vernoemd naar de vader van Jody, en de liefde voor familie is er goed voelbaar. In het kleine restaurant – waar ook Jody's neef in de keuken werkt – is het vooral heel gezellig. Mede door die sfeer werd het originele idee om enkel en alleen take-out te serveren al snel achterwege gelaten. Bezoekers wilden erg graag blijven hangen. Gelukkig staan er nu dus ook wat tafels waar je lekker kunt zitten. Je kunt bij Don’s terecht voor noedelsoepen, noedelbowls en allerlei Aziatische snacks en bijgerechten. Comfort food, maar dan een stuk gezonder. Ze maken bovendien alles dagvers en zonder e-nummers. Don's is open in twee shifts per dag: van 12.00 tot 15.00 uur voor een lunch en van 17.00 tot 21.00 uur voor het avondeten.

Een unicum in Tilburg is de menukaart: deze is namelijk voor de helft vegan. Er zijn niet veel restaurants in de stad met veel goede plantaardige gerechten, dus Jody en Stan verdienen hier zeker waardering voor. Uitblinkers zijn de vegan noedelsoep met rijstnoedels in een pittige kokosnootbouillon(!), en de vegan rijstvelloempia’s met tofu. Als kleinere gerechten serveren ze een vegan mangosalade en mijn persoonlijke favoriet: de vegan bao buns, een heerlijk zacht broodje met Aziatische groenten.

Je kunt bij Don’s Noodle Shop niet reserveren, maar je kunt wel je bestelling telefonisch doorgeven. Dan staat het direct voor je klaar als je binnenkomt, ideaal voor wie geen moment te verliezen heeft tijdens een dagje Tilburg.

 

Uitblinker is de vegan noedelsoep met rijstnoedels in een pittige kokosnootbouillon
Anne Travel Foodie

Geschreven door: Anne Travel Foodie

Anne schrijft op haar blog annetravelfoodie.com over haar twee passies: reizen en eten. Ze deelt hier hippe hotspots, originele reisblogs en vegetarische recepten. Ze is al in meer dan 60 landen geweest en gaat ook graag in Nederland op pad om de leukste plekjes te ontdekken. Zelf woont Anne in Tilburg en deelt hier haar favoriete plekjes in Brabant met jullie.

Locatie & route

Don's Noodle Shop
Langestraat 65
5038 SC Tilburg
https://donsnoodleshop.com/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan