Menu

Eetbar De Wagon

Een unieke culinaire trein-ervaring

Dat wij fan zijn van de trein moge inmiddels duidelijk zijn. Niet zo gek dus dat wij graag langs gaan bij Eetbar De Wagon in Tilburg. Hier kun je in een unieke setting ontbijten, lunchen, dineren of borrelen in een treinstel uit 1930.

Dat wij fan zijn van de trein moge inmiddels duidelijk zijn. Niet zo gek dus dat wij graag langs gaan bij Eetbar De Wagon in Tilburg. Hier kun je in een unieke setting ontbijten, lunchen, dineren of borrelen in een treinstel uit 1930.

Hoe klein en schattig De Wagon ook is, je vindt verrassend veel ruimtes in het oude treinstel. Zo is er een mooie bar met zicht op de open keuken, een groepsruimte met grote tafel (en íets meer ademruimte) en de mooiste ruimte van allemaal: een stijlvolle, authentieke coupé waarbij je écht het gevoel krijgt even terug in de tijd te gaan. Mocht het zonnetje schijnen kun je overigens ook lekker buiten op het unieke perron (dienend als terras) - zitten.

Je kunt bij De Wagon o.a. lekker ontbijten met pancakes met ahornsiroop of granola met Griekse yoghurt. Voor de lunch kan je kiezen uit classic boterhammen, salades, lekkere pitabroodjes en een soepje. Op de borrelkaart staat een klassieke bitterbal, maar ook een bakje popcorn! Voor het diner staan o.a. king oyster paddestoelen, geitenkaas croquettes en parfait van cashewnoten en kaneel op het menu.

In de authentieke coupé ga je even terug in de tijd
Kies je eigen vertrekmoment en 2 of 3 gangenreis

Ook leuk: tijdens het diner werken ze met twee 'vertrekmomenten'. Je kunt reserveren voor de eerste 'rit' (oftwel shift, de trein verplaatst zich niet), waarvoor je kunt instappen tussen 17.00 en 18.15 uur en weer klaar bent om uit te stappen rond 19.45 uur. De tweede rit vertrekt rond 20.00 uur en gaat over in het 'nachtnet'. Hierbij kun je dus natafelen zo lang je wilt – of totdat je je echte trein weer moet halen. Je kunt bij De Wagon je eigen 2- of 3 gangenreis samenstellen of gerechten los bestellen. Een volledige ‘trein-ervaring’ zo, nietwaar?

Om het plaatje helemaal compleet te maken hebben ze ook de wijnen unieke namen gegeven van de bekendste en mooiste treinreizen die door deze wijngebieden heengaan: neem ‘The blue train’ uit Zuid-Afrika of de ‘Train des pignes’ uit Frankrijk. Kedeng kedeng!

PS. Tilburg heeft nog veel meer leuke en lekkere adressen in de aanbieding, bekijk hier onze Tilburg restaurant top 10!

Moderne Hippies

Geschreven door: Moderne Hippies

Zoë is de oprichtster van modernehippies.nl: een platform voor en door avonturiers, vrije geesten & levensgenieters, waarop ze schrijft over bijzondere hotspots met een duurzaam karakter. Daarnaast maakt ze onder de naam Professional Wild Child video's en vlogs over mind, body & soul onderwerpen.

Locatie & route

Eetbar de Wagon
Burgemeester Brokxlaan 1041
Tilburg
https://www.eetbardewagon.com

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan