Menu

De Groene Chef

Vegan eten in Tilburg

Als je station Tilburg uitloopt en over de Spoorlaan naar het centrum wandelt, kom je na 4 minuten vanzelf langs De Groene Chef: een sfeervol restaurant waar verse vegan maaltijden vanuit een open keuken worden bereid en geserveerd.

Als je station Tilburg uitloopt en over de Spoorlaan naar het centrum wandelt, kom je na 4 minuten vanzelf langs De Groene Chef: een sfeervol restaurant waar verse vegan maaltijden vanuit een open keuken worden bereid en geserveerd.

Als veganist vind ik het geweldig dat er steeds meer restaurants zijn waar je 100% plantaardig kunt eten. Zo ook bij De Groene Chef in Tilburg. Alle gerechten worden hier vers bereid en zijn behalve veganistisch waar mogelijk ook biologisch en glutenvrij. Eigenaresse Alexandra van Rijen vertelt: 'De Groene Chef is gebaseerd op de simpele gedachte dat eten vooral goed voor je moet zijn, goed voor de planeet, en het moet natuurlijk lekker zijn.'

Alle gerechten zijn behalve veganistisch waar mogelijk ook biologisch en glutenvrij.
Het leuke is dat je vanaf je tafel meekijkt hoe je lunch of diner wordt bereid.

Alexandra draait haar hand niet om voor het bereiden van een huisgemaakte burger, Indiase curry of bowl vol verse, heerlijk gekruide groenten. Het leuke is dat je vanaf je tafel meekijkt hoe je lunch of diner wordt bereid. Van het kruiden van de rijst en een courgette door de spiraalsnijder halen tot de borden vullen en de gerechten met toppings afmaken. Vanaf de keukenbar zie je je bord steeds voller, lekkerder en kleurrijker worden. Ik genoot van de Sexy Mexi Bowl.

En alhoewel je na een hoofdgerecht echt behoorlijk vol zit, kon ik het niet laten om nog een toetje te nemen. Er werd die dag een heerlijke speculoos-cheesecake buiten de kaart om geserveerd. Lucky me! Met een glas verse gemberthee erbij was mijn geluk compleet.

Met een glas verse gemberthee erbij was mijn geluk compleet.
De keuken van De Groene Chef is onderdeel van Bank15.

De keuken van De Groene Chef is onderdeel van Bank15: een plek met meerdere keukens, een bar, maar ook werkplekken en een pop-upruimte. Drankjes worden door de bar van Bank15 verzorgd ‒ niet door De Groene Chef ‒ en moeten apart afgerekend worden. Gelukkig beschikt de bar van Bank15 wel over havermelk, zodat je ook gewoon van een vegan cappuccino kan genieten.

Als je bij De Groene Chef/Bank15 binnenloopt, voel je je gelijk welkom om ergens te gaan zitten. De ruimte is licht, ruim en stijlvol ingericht. Het leuke is dat elke tafel, stoel en kruk weer net even anders is. Dus of je nu met z’n tweeën, vieren of tienen komt, er is voor iedereen wel een gezellig hoekje te vinden.

Er is voor iedereen wel een gezellig hoekje te vinden.
What the Vegan

Geschreven door: What the Vegan

Normaal inspireert Eline haar volgers vooral met haar eigen vegan kookkunsten, maar voor nsfavourites gaat ze maar wat graag op pad, op zoek naar de lekkerste en gezelligste vegan hotspots in heel Nederland. Meer weten over Eline's recepten? Kijk dan op Whatthevegan.nl

Locatie & route

De Groene Chef
Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg

Bekijk ook
Wildgroei

Delft / Food

Wildgroei
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan