Menu

12 uur in Tilburg

Op ontdekkingstocht in de veelzijdige Brabantse stad

Tilburg: een stad waar zoveel te doen en te beleven valt, maar waar je misschien niet zo snel naartoe zou gaan. Daar gaan we bij deze verandering in brengen! Want, zoals in iedere stad: je moet gewoon even weten waar je moet zijn.

Tilburg: een stad waar zoveel te doen en te beleven valt, maar waar je misschien niet zo snel naartoe zou gaan. Daar gaan we bij deze verandering in brengen! Want, zoals in iedere stad: je moet gewoon even weten waar je moet zijn.

9:30 Koffie & sapje bij Buutvrij

Begin je dag goed met een kopje koffie, een gezonde juice en een lekker ontbijtje bij creatief koffiecafé Buutvrij. Een fijn plekje om te zitten vanwege de perfecte mix aan tweedehands en design meubelen, brick walls, planten, kranten en fijne goodies. Ook leuk: het biedt jonge ontwerpers, kunstenaars en muzikanten een plek waar ze hun creativiteit kwijt kunnen. Het heet immers niet voor niets een creatief koffiecafé.
Stationsstraat 49, buutvrijtilburg.nl

10:30 Rondstruinen bij BANK15

Bijdragen aan een mooiere wereld maar toch normaal geld kunnen verdienen met je onderneming? In dit pand krijgen ondernemers met een passie én een geweldig idee de kans om maatschappelijke betrokkenheid te leren combineren met commercie. Dit uit zich ook in het café, waar startende ondernemers de ruimte krijgen om hun foodconcepten te testen en te toetsen voor een echt publiek.
Spoorlaan 350, bank15.nl

13:00 Lunchen bij Locals

Locals heeft zo’n heerlijk huiskamergevoel. Het is een plek waar je simpelweg uren kunt vertoeven. De geur van versgebrande koffie draagt daar zeker aan bij. Locals - de naam verraadt het al - wil alles zo lokaal mogelijk aanbieden, daarom kun je hier lunchen met lekkernijen uit de streek en wordt alles met de hand bereid.
Heuvelstraat 128, locals-tilburg.nl

14:30 Conceptstore TIEN

Echt leuk shoppen doe je in Tilburg in het Dwaalgebied - hier vind je de kleine, sfeervolle en authentieke straatjes. Het is sowieso een goede plek om lekker rond te struinen. Je vindt er o.a. Conceptstore TIEN: een winkel waar je zowel even lekker kunt zitten als de leukste dingen voor in je huis en kledingkast bij elkaar kunt shoppen.
Heuvelstraat 104, tientilburg.nl

16:30 Bios en borrel @ Cinecittà

Tijd voor een culturele break? Dan is een bezoekje aan filmhuis Cinecittà zeker de moeite waard. Je kunt er dagelijks terecht voor de tofste (arthouse) films. De grootste zaal is ooit gebouwd als concertzaal, in 1876. Een bezoek aan dit filmhuis is dan ook meer dan ‘even naar de bioscoop gaan': hier ben je er écht even uit. Ook fijn: bij Cinecittà kun je voor of na de film (of gewoon zomaar) bij de Ristobar terecht voor een hapje, diverse speciaalbiertjes of een goed glas wijn.
Willem II Straat 29, cinecitta.nl

 

19:00 Hapje eten bij RAW

Na een lang en gezellig dagje uit is het tijd voor een lekkere hap bij één van de vele culinaire hotspots die Tilburg rijk is. Een van mijn persoonlijke favorieten is RAW - een restaurant dat zich in de toffe Spoorzone bevindt. De setting alleen al is heel bijzonder - hier werden namelijk vroeger de treinen gerepareerd. De sfeer is ook nog eens heel gezellig. Een perfect einde van je dagje Tilburg.
Burgemeester Brokxlaan 30, raw013.nl

Moderne Hippies

Geschreven door: Moderne Hippies

Zoë is de oprichtster van modernehippies.nl: een platform voor en door avonturiers, vrije geesten & levensgenieters, waarop ze schrijft over bijzondere hotspots met een duurzaam karakter. Daarnaast maakt ze onder de naam Professional Wild Child video's en vlogs over mind, body & soul onderwerpen.

Locatie & route
  1. Buutvrij
  2. BANK15
  3. Locals
  4. Conceptstore TIEN
  5. Cinecittà
  6. RAW
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan