Menu

Stek

De stadstuinwinkel

Bij Stek vind je alles voor je tuin, dakterras of geveltuintje; planten te over voor binnen en buiten. Het is een waar paradijs! Bij Stek werken negen enthousiaste planten-allesweters die de stad groener en leuker willen maken.

Bij Stek vind je alles voor je tuin, dakterras of geveltuintje; planten te over voor binnen en buiten. Het is een waar paradijs! Bij Stek werken negen enthousiaste planten-allesweters die de stad groener en leuker willen maken.

Hun prachtige etalage viel mij direct op: met het logo op het raam en al dat overweldigende groen

Ik woon alweer een tijdje in Rotterdam en heb mijn lievelingsadresjes wel gevonden. Ik kom graag op de Nieuwe Binnenweg voor brood van Jordy’s, taart van Koekela, boodschappen van Marqt of een film bij Kino. Nooit voelde ik noodzaak verder te lopen dan het grote kruispunt aan de Mathenesserweg. Totdat ik een stadswandeling maakte in de richting van het Euromastpark. Dat had ik veel eerder moeten doen, want na het kruispunt heeft de Nieuwe Binnenweg nog veel meer te bieden.

Zoals Stek. Hun prachtige etalage viel mij direct op: met het logo op het raam en al dat overweldigende groen. Kamerplanten heb je nooit genoeg, daarom moest ik daar naar binnen. Naast groen voor in de kamer vind je in de tuin van Stek een ruime keuze aan tuinplanten, biologische zaden van De Bolster en Vreeken's zaden en biologische bollen van de Warande. En ook aan de tuindieren is gedacht, met nestkasten voor vogels, vleermuiskasten en een insectenhotel.

Rondlopend bij Stek gaan mijn handen jeuken om onze eigen stadstuin – inmiddels een heus stadsoerwoud – aan te pakken. De winkel hangt vol handgemaakt tuingereedschap van smederij De Wit uit Groningen. Niet alleen fijn om mee te werken, maar ook mooi om zo in het schuurtje te hangen.

De winkel hangt vol handgemaakt tuingereedschap van smederij De Wit uit Groningen
Naast alle planten viel mijn oog ook op de Potheads van Rachel Sender

Naast alle planten viel mijn oog ook op de Potheads van Rachel Sender, een Rotterdamse keramist en illustrator. Deze plantenpotjes zijn er in alle soorten en maten, en hebben – zoals de naam al doet vermoeden – een gezichtje. Tot slot vind je er ook een fijne collectie tuin- en plantenboeken. Aanraders zijn Het grote bomenboek van Pjotr Socha en Het plantenboek van Katie Scott en Kathy Willis.

Het leuke aan planten kopen bij Stek is dat het personeel graag met je meedenkt en je adviseert over de verzorging van planten. Met die extra tips moet ik zeker groene vingers kunnen kweken.
 

Daan Rot

Geschreven door: Daan Rot

Fotograaf en schrijver Daan Rot-de Launay is getrouwd met zanger Jan Rot. Ze woonden in Antwerpen maar verhuisden vanwege Jans heimwee 1,5 jaar geleden terug naar Rotterdam. Daan blogt op maandagdaandag.nl en deelt graag de go-to plekjes van de Rotjes.

Locatie & route

Stek de stadstuinwinkel
Nieuwe Binnenweg 195B
3021GA Rotterdam, Nederland
https://www.stekrotterdam.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan