Menu

Stadswandeling: Rewriters Rotterdam

Kunst op straat

Kunst kijken alleen voor in een museum? Nee hoor, in Rotterdam ligt de kunst letterlijk op straat. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken.

Kunst kijken alleen voor in een museum? Nee hoor, in Rotterdam ligt de kunst letterlijk op straat. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken.

Met de wandelroutes van Rewriters geniet je van uiteenlopende kunstuitingen verspreid door de wijken van Rotterdam. Van een korte wandeling door de binnenstad tot een lange route die je meevoert door het oude Crooswijk. Eén ding hebben alle wandelroutes gemeen: ze leiden je langs de eigenzinnige streetart van lokale kunstenaars.

Onder een spoorbrug, op een speelplein, in een drukke winkelstraat of achter een rijtje geparkeerde fietsen; illustratoren, dj's, hiphoppers en graffitiartiesten fleuren de donkerste plekken van de stad op. Kleurrijke en grafische muurschilderingen – die doen denken aan de popart uit de jaren zestig – geven de betonstad een rauwe vibe met een vrolijke noot.

Alle wandelroutes leiden je langs de eigenzinnige streetart van lokale kunstenaars
Door een schommel voor de muur te monteren wordt de kijker uitgenodigd deel te nemen aan het werk

De gemeente Rotterdam werkt graag aan de unieke en dynamische uitstraling van de stad. Vandaar dat ze aan een groep eigenzinnige kunstenaars hebben gevraagd de slogan van de stad 'Make it happen' in het straatbeeld centraal te zetten.

Zo is er in het centrum een interactieve muurschildering van Collin van der Sluijs te bewonderen. Door een schommel voor de muur te monteren wordt de kijker uitgenodigd deel te nemen aan het werk. Verderop, in Crooswijk, vind je een immense graffitimuur. Het jonge talent toont via deze 'Wall of Fame' aan iedere passant zijn gezicht.

Door de vele innovaties in de stad is het niet gek dat een werk zomaar ineens verdwijnt en er iets anders weer opduikt. Het past bij Rotterdam en het past bij de kunststijl: beide leven in het moment.

Leuke bijkomstigheid aan kunst kijken op straat is dat het te combineren is met een pauze bij een hippe hotspot. En die zijn er genoeg in Rotterdam! Een van de wandelroutes voert langs de trendy buurt rondom de Pannekoekstraat. Hier lunch je aan de Mariniersweg lekker en gezond bij Picknick. Meer zin gekregen in iets zoets? Voor een overheerlijk taartje met een straffe espresso ga je naar Nine Bar aan de Botersloot. De wandeling goed afsluiten kan aan de buitenbar van de Biergarten. Voor een borrel en een bite zit je hier goed. En de Biergarten zit aan de Schiestraat, vlak bij het Centraal Station.
Mariniersweg 259, Picknickrotterdam.nl
Schiestraat 18, Biergartenrotterdam.nl
Botersloot 44 A, Nine-bar.com

Leuke bijkomstigheid aan kunst kijken op straat is dat het te combineren is met een pauze bij een hippe hotspot

De stadswandelingen van Rewriters zijn te vinden op Rewriters010.nl. Of download de app voor €0,99 op Google Play of in de App Store

LaPeet

Geschreven door: LaPeet

Fotografe en blogger LaPeet reist voor verschillende opdrachtgevers de wereld rond. Op Tripstermagazine.com deelt ze haar reisverhalen en en laat ze je talloze exotische bestemmingen en spannende steden zien.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan