Menu

Museum Rotterdam

Hét verhaal van de stad

Altijd al meer willen weten over Rotterdam? Over het ontstaan, de toekomst en de bewoners? Breng dan eens een bezoek aan Museum Rotterdam. Je vindt het in het vernieuwde Timmerhuis; een locatie die niet passender had kunnen zijn.

Altijd al meer willen weten over Rotterdam? Over het ontstaan, de toekomst en de bewoners? Breng dan eens een bezoek aan Museum Rotterdam. Je vindt het in het vernieuwde Timmerhuis; een locatie die niet passender had kunnen zijn.

Het museum vertelt de bijzondere reis van Rotterdam

Na jaren van wisselende locaties heeft Museum Rotterdam een vast thuis gevonden in het nieuwe Timmerhuis. Een passende plek om hét verhaal van Rotterdam te vertellen, want dit oude stadstimmerhuis was de plek van waaruit de wederopbouw van naoorlogs Rotterdam werd gecoördineerd. De bijzondere reis door de historie begint hier met de tentoonstelling Geschiedenis van de stad. Startend bij het middeleeuwse Rotterdam tot en met de internationale (haven)stad die het nu is.

Natuurlijk moet aan de jongere generatie ook verteld worden hoe het Rotterdam van nu is ontstaan. Daarom is er een permanente expositie te zien: '40-'45 NU. Door middel van een indringende experience waan je je in het Rotterdam van 1940 (tijdens het bombardement) en word je meegenomen naar het Rotterdam van nu.

Maquette Museum Rotterdam

Niet alleen de stad zelf, maar ook de Rotterdammers krijgen hier een podium. Schrijver Ernest van der Kwast bracht jarenlang odes aan Rotterdammers die volgens hem kleur geven aan de stad. De verhalen van deze onbekende mensen zijn gebundeld in het boek Het wonder dat niet omvalt én ze kregen een plekje in de tentoonstelling Ode aan de Rotterdammer die tot begin 2017 te zien was. Ook in de permanente tentoonstelling Rotterdammers en hun stad worden Rotterdammers met een bijzondere passie op een voetstuk geplaatst. Kijk op de website voor de actuele tentoonstellingen.

Je vindt het Museum Rotterdam in een zijstraat van de Meent. Goed bereikbaar vanaf het Centraal Station en verschillende metrostations (Stadhuis, Beurs) en tramhaltes (Weena, Stadhuis, Beurs). Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend, van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag vanaf 11.00 uur.

Een ode aan Rotterdammers met een bijzondere passie
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route

Museum Rotterdam
Rodezand 26
3011 AN Rotterdam
https://museumrotterdam.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan