Menu

9x Rotterdamse restaurants

De lekkerste culinaire hotspots in de Maasstad

Rotterdam bruist op culinair gebied! Dit zijn onze favorieten, van burgerbar tot sterrenzaak en alles ertussenin, om een avond lang uitgebreid te tafelen of om gewoon ongedwongen een lekker hapje te eten. 

Rotterdam bruist op culinair gebied! Dit zijn onze favorieten, van burgerbar tot sterrenzaak en alles ertussenin, om een avond lang uitgebreid te tafelen of om gewoon ongedwongen een lekker hapje te eten. 

#1 De Matroos en het Meisje

Table d’hote of – in goed Rotterdams – eten wat de pot schaft: De Matroos en het Meisje heeft geen menukaart. Je kiest voor drie, vier of vijf gangen en de chef laat zich inspireren door de seizoenen en dagverse producten van de markt.
Delistraat 52, dematroosenhetmeisje.nl

#2 Deli Bird

Op tafel staan wc-rollen in plastic houders bij wijze van servetten. Maar laat je niet misleiden: Deli Bird is de Thai onder de Thai. En Rotterdammers weten dit, dus reserveren is aan te raden. Onze favoriet: de Pha Naeng (rode kokoscurry) met kip.
Delistraat 44A en 46C, delibird.nl

#3 Alan & Pim's

Boterzachte kip van ’t spit. Dat is de specialiteit van Alan en Pim’s. Kies tussen een hele of een halve kip en de manier waarop je hem gekruid wilt hebben: Provençaals, Bitter Sweet BBQ, Thais, of gewoon zoals-ie is (naturel).
Posthoornstraat 524, alanenpims.nl

#4 FG Restaurant

Chef-kok François Geurds wil graag dat zijn gasten ongedwongen van zijn gerechten genieten. Daarom ben je in dit toprestaurant (twee Michelinsterren) welkom op gympen en naaldhakken, in pak of jeans. Informeel tafelen op hoog niveau.
Katshoek 37B, fgrestaurant.nl

#5 Hamburg

Niet gek dat Hamburg veel lijstjes met de beste burgerbarren van Rotterdam aanvoert. De hamburgers zijn lekker juicy en voor elke trek: in normaal- en XL-formaat. Voor glutenvrije eters is er de ‘skinny’ (zonder broodje) en er zijn veggie-burgers.
Witte de Withstraat 94B

#6 Hotel New York

Een klassieker in het voormalige gebouw van de Holland-Amerika Lijn: emigranten stapten hier op de boot naar New York. De garnalenkroketjes en de oesterbar zijn befaamd en in de kelder zit nu cocktaillounge NY Basement, dat aan het naoorlogse Manhattan doet denken.
Koninginnenhoofd 1, hotelnewyork.nl

#7 Ter Marsch & Co

Wat in 1890 begon als slagerij is nu een restaurant: Ter Marsch & Co. Natuurlijk staat een met zorg bereid stukje vlees nog steeds centraal. Ga voor de dry aged entrecôte of de caesar salad met boerderijkip. Erbij: frites met huisgemaakte truffelmayonaise.
Witte de Withstraat 70, termarschco.nl

#8 Asian Glories

Niet zomaar een Chinees, maar dé Chinees waar Rotterdamse chef-koks gaan eten als ze zelf vrij zijn. Een vertrouwd adres in Rotterdam waar Kevin Fan, de zoon van de oprichters, nu de scepter zwaait. Aanrader: de pannenkoekjes met pekingeend.
Leeuwenstraat 15, asianglories.nl

#9 HMB Restaurant

In gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas zit HMB Restaurant, waar je de hele dag terechtkunt voor een ‘bite’ of uitgebreide maaltijd. De kosmopolitische sfeer wordt versterkt door het uitzicht op de skyline van Rotterdam en de Erasmusbrug.
Holland Amerika Kade 104, hmb-restaurant.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan