Menu

KINO Rotterdam

Veelzijdig filmtheater

Met of zonder filmticket, bij KINO in Rotterdam vermaak je je altijd wel. Het is namelijk niet alleen een bioscoop, maar ook een gezellige bar, restaurant en creatieve werkplek.

Met of zonder filmticket, bij KINO in Rotterdam vermaak je je altijd wel. Het is namelijk niet alleen een bioscoop, maar ook een gezellige bar, restaurant en creatieve werkplek.

Aan de Gouvernestraat in Rotterdam, op een plek waar het al meer dan honderd jaar draait om muziek, theater en film, vind je het historische pand waarin KINO zich in oktober 2016 heeft gevestigd. Tot 2010 was het Rotterdamse filmicoon LantarenVenster er nog te vinden. Een nu is KINO – met vier filmzalen, een bar, een restaurant en een creatieve werkplek voor de audiovisuele industrie (BURO) – hier een absolute toevoeging aan de Rotterdamse filmgeschiedenis te noemen.

De programmering richt zich met name op kwaliteitsfilm. Maar, een populaire blockbuster wordt hier ook gerust opgenomen in het uitgebreide aanbod. Voor ieder wat wils dus! Oprichter Jan de Vries: “Naast premièrefilms vertonen we ook klassiekers. Bij speciale filmvertoningen geven we meestal zelf een introductie, om onze filmkeuzes te motiveren en context te geven bij de films.” En dat is niet alles: KINO organiseert ook regelmatig evenementen zoals lezingen, tentoonstellingen, muziekoptredens en festivals.

Op deze plek draait het al meer dan honderd jaar om muziek, theater en film
KINO is iedere dag van vroeg in de middag tot laat in de avond geopend

KINO is iedere dag van vroeg in de middag tot laat in de avond geopend. Ook is Kino voorzien van een restaurant waar je onder normale omstandigheden lekker een vorkje kunt prikken. 

 

Je kunt ook neerstrijken in de ruime foyer en een drankje bestellen aan de bar, want ook dat is genieten. Je vindt hier geen standaard bioscoopversnaperingen op het menu, maar leuke drankjes zoals dadel- en granaatappellimonade, gingerbeer en komkommerfrisdrank. Deze dorstlessers zijn niet alleen erg lekker, ook qua uiterlijk passen deze flesjes helemaal bij de authentieke filmhuis look van KINO.

kinorotterdam.nl

Je vindt hier leuke drankjes zoals dadel- en granaatappellimonade
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route

KINO Rotterdam
Gouvernestraat 129-133
Rotterdam
https://kinorotterdam.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan