Menu

GROOS

De trots van Rotterdam

In het levendige Industriegebouw in een van de leukste wijken van Rotterdam, het Hoogkwartier, vind je conceptstore GROOS. Hier verkopen ze allerhande producten van Rotterdams makelij. Een winkel waar wij als Rotterdammers met recht groos (= trots) op zijn.

In het levendige Industriegebouw in een van de leukste wijken van Rotterdam, het Hoogkwartier, vind je conceptstore GROOS. Hier verkopen ze allerhande producten van Rotterdams makelij. Een winkel waar wij als Rotterdammers met recht groos (= trots) op zijn.

Zolang de maker maar een echte Rotterdammert is

Rotterdam wordt door 'buitenstaanders' vaak gezien als grauwe havenstad, maar niets is minder waar. Er wonen veel creatievelingen in onze Maasstad en daar kom je al snel achter als je GROOS binnenstapt. Hier vind je namelijk al het moois van Rotterdamse bodem, en dat is nogal wat.

Bij GROOS is er een grote verscheidenheid aan producten te koop, denk hierbij aan Rotterdamse mode, kunst, muziek, literatuur, films, delicatessen, lifestyle-producten én design. Eigenlijk is er voor elk (kwaliteits)product wel een plekje in de winkel, zolang de maker ervan maar een echte Rotterdammert is.

Om een paar – naar onze mening – hele leuke voorbeelden te noemen: je vindt er de kleurrijke tassen van Susan Bijl, de vegan-tassen van DENISE ROOBOL, de briljante sokken van Alfredo Gonzales en verschillende Rotterdamse levensmiddelen zoals koffie (Giraffe Coffee Roasters), limonade (Pinkyrose), bier (Kaapse Brouwers), honing (afkomstig van De DakAkker) en pindakaas (Zeemansboter). Uiteraard is er een hele hoek beschikbaar voor de mooie woorden van Mwah: 'Je kan het zo gek niet bedenken of het is normaal'. Het doel van GROOS moge duidelijk zijn: alle producten waar Rotterdam apetrots op is, samenbrengen onder één dak.

Alle producten waar Rotterdam apetrots op is onder één dak
In het Industriegebouw kun je ook een heerlijk eten

Wanneer je Rotterdam bezocht hebt, is het natuurlijk leuk om een aandenken aan de stad mee naar huis te nemen. En waarom zou je dan voor een suf souvenirtje kiezen als je ook iets moois bij GROOS kunt kopen? Precies!

Je vindt GROOS in Het Industriegebouw, waar je dan meteen een heerlijk hapje kunt eten. Bijvoorbeeld bij Old Scuola (klassieke pizza's), Alfredo's Taqueria (authentiek Mexicaans) of By Jarmusch, een echte diner waar je de hele dag door ontbijt of lunch kunt bestellen. Mét een lekker bakkie pleur van het Rotterdamse koffiemerk Man met Bril.

HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route

GROOS
Achterklooster 13
Rotterdam
https://groosrotterdam.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan