Menu

Fenix Food Factory

Indoor proeflokaal en versmarkt

Op de kade van het upcoming Katendrecht vind je de Fenix Food Factory. Deze voormalige scheepsloods is nu een indoor proeflokaal en versmarkt, waarin diverse Rotterdamse ondernemers een plekje hebben geclaimd.

Op de kade van het upcoming Katendrecht vind je de Fenix Food Factory. Deze voormalige scheepsloods is nu een indoor proeflokaal en versmarkt, waarin diverse Rotterdamse ondernemers een plekje hebben geclaimd.

Alles wordt vers gebakken, gebrand of gebrouwen

De look en feel van de oude loods zijn goed bewaard gebleven, want nog steeds heeft de Fenix Food Factory een rauwe, industriƫle uitstraling. Het hoge plafond zorgt voor een ruimtelijk gevoel, terwijl de knusse zithoekjes, met meubels die overal en nergens vandaan lijken te komen, toch zorgen voor een enigszins huiselijke sfeer.

De Fenix is een fijne plek om wakker te worden met een lekkere bak koffie, om te lunchen, of het weekend in te luiden met een goede borrel. Alles wat je in de loods kunt eten en drinken wordt hier vers gebakken, gebrand of gebrouwen. Denk aan het desembrood van Jordy's Bakery of de biertjes van de Kaapse Brouwers.

Niet alleen kun je ter plaatse genieten van al het lekkers wat de foodhal je te bieden heeft, je kunt hier ook terecht voor je wekelijkse boodschappen. Bij Meneer Tanger haal je heerlijke Marokkaanse specialiteiten, voor ambachtelijke boerenkazen kun je terecht bij Booij Kaasmakers, vlees koop je bij Firma Bijten en Rechtstreex heeft groente en fruit rechtstreeks afkomstig van de boerderij!

Kun je niet kiezen en wil je het liefst alles proberen? Dat kan! Elk weekend kun je een plank krijgen met daarop het beste wat de Factory te bieden heeft. Vrijdagavond kun je de borrelplank bestellen, op zaterdagochtend schuif je aan voor de ontbijtplank en op zaterdag- en zondagmiddag eet je van de brunchplank.

De Fenix Food Factory is gemakkelijk te bereiken met de metro (Rijnhaven).

fenixfoodfactory.nl

Ook de wekelijkse boodschappen haal je bij Fenix
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route

Fenix Food Factory
Veerlaan 19D
3072 AN Rotterdam
http://www.fenixfoodfactory.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan