Menu

12 uur in Rotterdam

Van ontbijt tot borrel langs Rotterdamse hoogtepunten

De Maasstad is continu in ontwikkeling. En dus is er altijd wel iets nieuws te ontdekken, zelfs voor de échte Rotterdammer. Met de tips van deze locals kom je langs de leukste plekken van de Pannekoekstraat tot de Witte de With, en gaat er geen hotspot aan je voorbij. Na één dag nog niet uitgekeken? 

De Maasstad is continu in ontwikkeling. En dus is er altijd wel iets nieuws te ontdekken, zelfs voor de échte Rotterdammer. Met de tips van deze locals kom je langs de leukste plekken van de Pannekoekstraat tot de Witte de With, en gaat er geen hotspot aan je voorbij. Na één dag nog niet uitgekeken? 

10.00 Begin de dag bij Lilith Coffee

Bij Lilith Coffee kun je de hele dag door terecht voor een heerlijk ontbijt (perfect voor de niet zo vroege vogels), maar het beste start je je dagje Rotterdam hier. Bestel een lekkere bak koffie en een stapel pannenkoeken (of een açaí bowl, voor wie extra gezond wil doen). De warme, donkere kleuren in het interieur zorgen ervoor dat je eigenlijk niet meer weg wilt, maar er is nog zo veel meer leuks!
Nieuwe Binnenweg 125Hlilithcoffee.nl

11.00 Cultuur snuiven bij Kunstinstituut Melly

Na het ontbijt is het tijd om wat Rotterdamse cultuur te snuiven, bijvoorbeeld in de altijd bruisende Kunstinstituut Melly. Te midden van vele uitgaansgelegenheden vind je dit Kunstinstituut, waar wisselende exposities te bezichtigen zijn. Het museum biedt hedendaagse kustenaars een platform, waar discussies mogen worden gevoerd en experimenten niet worden geschuwd.
Witte de Withstraat 50, wdw.nl

13.00 THOMS voor lunch

Bij THOMS wordt trek gestild met een stevige lunch. Dit restaurant heeft een modern interieur met een industrieel tintje. Als het weer het toelaat, kun je een plekje uitzoeken op het terras, maar ook binnen is het goed toeven. Neem vooral ook een kijkje in de undergroundbar, waar elk weekend kan worden gedanst. Blijf nog even op de Meent, want je kunt hier ook erg fijn shoppen. 
Meent 131-129, thoms.nu

14.00 Shoppen op de Pannekoekstraat

Het winkelgebied rondom de Meent is de place to be als je op zoek bent naar items die net even anders zijn. De leukste lifestyleproducten vind je bij KEET, waar producten van veelal kleinere en lokale ondernemers worden verkocht. Pas maar op: je wilt hier álles hebben! De heren kunnen voor trendy kleding terecht bij de onlangs geopende The GoodPeople en de dames halen hun hart op bij Imagine by Kim.
KEET, Oppert 2A, keetrotterdam.nl / TheGoodPeople, Pannekoekstraat 50A, thegoodpeople.nl / Imagine by Kim, Pannekoekstraat 91A, imaginebykim.nl

18.00 Streetfood bij ROFFA

Waar anders ga je tijdens je bezoekje aan Roffa eten dan bij Rotterdams eerste echte smokehouse, de ROFFA Streetfood Bar? Er hangt een heerlijk ongedwongen sfeertje en je eet er buns, bites en burgers om je vingers bij af te likken. Het vlees wordt gerookt op een heuse Oklahoma-smoker, voor de authentieke smaakbeleving, en het bier dat wordt geschonken is bijna allemaal lokaal gebrouwen. Lekker Rotterdams dus!
Scheepstimmermanslaan 31B, roffafood.nl

20.00 Filmpje pakken

Al meer dan honderd jaar is de Gouvernestraat een verzamelplek voor film, theater en muziek. Sinds 2016 is op deze plek het filmhuis KINO gevestigd. Bij KINO vind je een wisselend aanbod van kwaliteitsfilms, zowel arthouse als blockbuster, dus er is voor ieder wat wils. Maar het is niet alleen maar filmkijken op deze locatie, er kan namelijk ook zeer goed geborreld én gegeten worden! En wie houdt daar nou niet van?
Gouvernestraat 129-133, kinorotterdam.nl

22.00 Borrelen bij LaBru

De dag kan niet beter afgesloten worden dan met een borrel, toch? Een van de leukste plekken voor een drankje is LaBru. Deze zaak heeft een echte huiskamersfeer weten te creëren, met retromeubilair en jazz op de achtergrond, waardoor je er heerlijk kunt ontspannen na een lange dag. Wij gaan er graag heen voor een glas wijn of gin-tonic (en borrelplank, als je nog trek hebt). Elke woensdagavond heb je hier live jazz muziek. Houd de Facebook-pagina hiervoor in de gaten!
Hartmansstraat 18A, facebook.com/CafeLaBru

HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route
  1. Lilith Coffee
  2. Witte de With Center for Contemporary Art
  3. THOMS
  4. KEET
  5. TheGoodPeople
  6. Imagine by Kim
  7. ROFFA
  8. KINO
  9. LaBru
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan