Menu

BACKYARD

Rotterdams all-day 'achtertuin'

Je vindt BACKYARD te midden van het winkelgedeelte in hartje Rotterdam, aan de Korte Hoogstraat.

Je vindt BACKYARD te midden van het winkelgedeelte in hartje Rotterdam, aan de Korte Hoogstraat.

In Rotterdams 'achtertuin' kan je op ieder moment van de dag terecht. Vanaf 09:00 uur ben je welkom voor ontbijt, lunch, diner én borrel. Het is ook mogelijk om met je laptop neer te ploffen aan de lange werktafel achterin om wat uurtjes aan de slag te gaan, of om even snel binnen te hoppen voor een koffie to-go.

Volgens eigenaresse Wiwi Cao is zo’n 80% van de gerechten op het menu van deze urban garden plantaardig. Voor iedereen die daar nog een klein beetje moeite mee heeft, staan er extra toevoegingen zoals geitenkaas en bacon op de kaart. Bij elk gerecht staat aangegeven of het vrij is van gluten, noten, dierlijke producten en geraffineerde suikers. Dat zien we niet vaak en dat was voor ons, glutenvrij en vegan, dan ook heel erg fijn. Wat er zoal te bestellen is? Denk aan overnight oats, avo toast, vegan burgers en nachos.

80% van de gerechten op het menu van deze urban garden is plantaardig
Blikvanger is de van hout gemaakte driedimensionale boom – inclusief schommel!

Het restaurant is verdeeld in verschillende ruimtes. Bij binnenkomst sta je meteen in het lunchgedeelte, dat omringd wordt door muren van baksteen en golfplaten, wat zorgt voor een lekker rauw, Rotterdams tintje. Achterin bevindt zich het loungegedeelte, waar fluwelen kussentjes en zitjes zorgen voor een wat chiquere uitstraling. Perfect voor een borrel met vrienden. Kom je rond etenstijd? Dan kan je terecht op de eerste verdieping.

Het zitje met de pauwentroon is inmiddels gebombardeerd tot het Instagramhoekje van BACKYARD, maar de échte blikvanger is de van hout gemaakte, driedimensionale boom (inclusief schommel). Deze boom is ontworpen door een Duitse kunstenaar en verbindt de twee verdiepingen van het restaurant met elkaar. Verder vind je hier, zoals je van een echte tuin kunt verwachten, heel veel groen. Vetplantjes en prachtige boeketten op tafel en hier en daar een kunstwerkje van een vogeltje of een ander dier op een verrassend plekje op de muur.

We wisten het natuurlijk al, maar het wordt hier nog eens extra duidelijk: wie lekker én gezond wil eten hoeft zeker geen concessies te doen!

backyardrotterdam.nl

HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route

BACKYARD Rotterdam
Korte Hoogstraat 14
Rotterdam
http://backyardrotterdam.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan