Menu

5x romantisch uit eten in Rotterdam

Liefdevol dineren

Op zoek naar de perfecte plek om een romantisch avondje met je geliefde door te brengen? Reserveer dan een plekje in een van deze sfeervolle en intieme restaurants. 

Op zoek naar de perfecte plek om een romantisch avondje met je geliefde door te brengen? Reserveer dan een plekje in een van deze sfeervolle en intieme restaurants. 

#1. Bistrot du Bac

Veel Franser dan in Bistrot du Bac zul je het niet snel treffen. Het stijlvolle interieur doet denken aan de stad van de liefde: Parijs. De met wit tafellinnen bedekte tafeltjes met Thonet-stoeltjes staan op een zwart-wit geblokte vloer en op het menu staan escargots en tartare de boeuf. Alles rechtstreeks aangevoerd uit het Franse land. Kies daarbij een prachtig Frans wijntje en je wil niet meer weg.
Sumatraweg 5, bistrotdubac.nl

Het stijlvolle interieur doet denken aan de stad van de liefde: Parijs
De bijbehorende wijnwinkel Zino's Provisiekamer laat je bovendien nog een fles van die lekkere wijn mee naar huis nemen

#2. Zino urban bistro

In de oer-Rotterdamse wijk Oude Noorden vind je deze stadse bistro. Ieder gerecht is in de basis plantaardig, maar een stukje vlees toevoegen is helemaal geen probleem. Je kunt hier kiezen uit een 3-, 4-, of 5-gangen menu. De constant wisselende menukaart zorgt ook nog eens voor een heel verrassende avond, waarin je samen bijzondere en onverwachte combinaties zult ontdekken. De bijbehorende wijnwinkel Zino's Provisiekamer laat je bovendien nog een fles van die lekkere wijn mee naar huis nemen. Kun je nog een keer proosten op een bijzondere avond.
Zwaanshals 265,  zinourbanbistro.nl

 

#3. Rijntje

‘Klein restaurant’ noemt Rijntje zichzelf. Dit buurtrestaurantje, ingericht met zachte kleuren en vintagemeubelen, heeft een lieve uitstraling en geeft je het gevoel dat je thuis bent. Hier kun je knus met je geliefde tafelen en kiezen uit een menu van mooie, Franse gerechtjes. In de zomer is het goed toeven op het terras van Rijntje aan de Rotte.
Prinses Margrietlaan 93A, Rijntjerotterdam.nl

 

Hier kun je knus met je geliefde tafelen en kiezen uit een menu van mooie, Franse gerechtjes
Bezoekers van Tosca komen terug voor een voorgerecht van gestoofde octopus genaamd polpo

#4. Tosca

Een klein beetje verstopt en daarom extra speciaal. Op de hoek van de 1e Pijnackerstraat, een zijstraat van de Zwart Janstraat, vind je een klein maar fijn restaurant: Tosca. Ook weer zo’n gezellig huiskamerrestaurant. Hier eet je op z’n Italiaans. Bezoekers van Tosca komen terug voor een voorgerecht van gestoofde octopus. Deze grote inktvis, genaamd polpo, is rechtstreeks uit de Middellandse Zee afkomstig. Het is een mooi avontuur om samen bij Tosca te eten.
1e Pijnackerstraat 120B, Restauranttosca.nl

#5. De Matroos en het Meisje

Wie denkt dat een echt Hollands restaurant niet romantisch kan zijn, is nog niet bij De Matroos en het Meisje geweest. In een interieur vol Delfts blauwe tekeningen eet je hier 3 tot 5 gangen ‘wat de pot schaft’. Een bijpassend wijnarrangement is een aanrader. Terwijl de gerechten passeren, zorgt de bediening ervoor dat jullie de beste wijntjes leren kennen. Samen ontdekken dus, wat is er romantischer dan dat?
Delistraat 52, Dematroosenhetmeisje.nl

In een interieur vol Delftsblauwe tekeningen eet je hier 3 tot 6 gangen ‘wat de pot schaft’
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan