Menu

5x eetwinkels in Rotterdam

Lokale delicatessen en de lekkerste take-away

Rotterdammers houden van lekker eten, biologisch en vers, als het even kan met een goede (natuur)wijn erbij. Dus wanneer je trek krijgt tijdens het shoppen, zijn er in deze stad genoeg eetwinkels om even binnen te stappen. Vijf culinaire hotspots waar je ter plaatse kunt genieten van fijne gerechten, of lekkernijen kunt afhalen.

Rotterdammers houden van lekker eten, biologisch en vers, als het even kan met een goede (natuur)wijn erbij. Dus wanneer je trek krijgt tijdens het shoppen, zijn er in deze stad genoeg eetwinkels om even binnen te stappen. Vijf culinaire hotspots waar je ter plaatse kunt genieten van fijne gerechten, of lekkernijen kunt afhalen.

#1 De Bodega

Een van onze favoriete eetwinkeltjes in Rotterdam is De Bodega. Naast een ontbijt- en lunchroom, is dit ook een biologische minisupermarkt! Het assortiment is niet heel groot, maar wel erg divers. Je vindt er thee, wijn, broodbeleg, biologische chips, pasta... en meer. Wij gaan in ieder geval nooit met lege handen naar huis. We zijn groot fan van de rijkelijk belegde sandwiches voor bij de lunch en lopen ook graag even binnen voor een koffie to go. De Peruaanse eigenaresse Claudia gaat alleen voor de beste producten: alles is biologisch en indien mogelijk ook lokaal geproduceerd. Een must visit als je het ons vraagt.
Proveniersstraat 36Ainstagram.com/biobodega

Wij gaan hier nooit met lege handen naar huis

#2 Buiten

Al sinds 2009 is dit een heel fijne biologische spot in onze stad. Buiten combineert een lunchroom met een traiteur, delicatessenwinkel én een mini-supermarkt. De perfecte combinatie. Je koopt er onder andere honing, wijn, sappen, pasta, chocolade, granola, pindakaas en biertjes; het meeste van Rotterdamse komaf. Ook als je op zoek bent naar een cadeautje voor iemand die van eten houdt, dan is dit de plek waar je moet zijn! Trek in iets gezonds? Kies dan voor een verse soep met een lekker stuk Rotterdams brood van Menno. Of stel bij de saladebar een uitgebreide maaltijd samen om mee naar huis te nemen, zodat je er thuis van kunt genieten.
Nieuwe Binnenweg 100, buiten010.nl

 
Prima plekje om culinaire cadeaus te scoren

#3 Westerkaatje

Bij restaurant en traiteur Westerkaatje kun je plaatsnemen in het restaurant, of inkopen doen in het bijbehorende kleurrijke winkeltje. Naast voedingswaren zoals tapenades, salades, broden, (hartige en zoete) taarten en complete gerechten, vind je hier ook andere dingen die met eten te maken hebben, zoals aardewerk en servies. Prima plekje voor shared dining of om culinaire cadeaus te scoren. De zoete aardappeltortilla met peper en gember is wat ons betreft een ware aanrader, maar ook zoete taartjes zoals witte chocoladetaart met lemoncurd of de banoffee pie, mag je zeker niet missen.
Lusthofstraat 51b (Kralingen) en Benthuizerstraat 60d (Noord), westerkaatje.nl

#4 Blije Wijnen

De eerste winkel waar enkel natuurwijnen worden verkocht bevindt zich ook in Rotterdam! Wijn zonder toevoegingen, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Door het volledig natuurlijke proces kunnen de geur, smaak en het uiterlijk (troebel!) merkbaar anders zijn. Maar hé, dat maakt ze niet minder lekker. Blije Wijnen is een kleine winkel, gevuld met houten stellingen waarop de momenteel 65 verschillende wijnen schitteren. Absoluut een bezoekje waard! Eén favoriete wijn noemen? Dat vinden we moeilijk. We proberen namelijk het liefst steeds een andere fles uit het assortiment en laten ons hierbij graag adviseren door eigenaresse Maud.
Schietbaanstraat 47B, blijewijnen.nl

Wijn zoals de natuur het bedoeld heeft

#5 Solfood

Deze traiteur is in Rhoon al ruim een decennium lang een waar begrip. En sinds vorig jaar is er ook een vestiging in Rotterdam te vinden. Bij binnenkomst valt je oog direct op de grote glazen vitrine, vol met lekkere hapjes die klaargemaakt worden in de open keuken. (Wij houden van meekijken!) Aan de muur hier tegenover hangen kasten vol met delicatessen van verschillende komaf; o.a. heerlijke tapenades, truffelolie, pasta en dressing. Achterin de zaak ligt nog meer lekkers zoals hammen, salami, porchetta en mortadella. Yum! Genieten doe je in de zaak zelf, of je neemt wat creaties mee naar huis.
Pannekoekstraat 18A, solfood.nl

 
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route
  1. De Bodega
  2. Buiten
  3. Westerkaatje Kralingen
  4. Westerkaatje Noord
  5. Blije Wijnen
  6. Solfood
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan