Menu

5x betaalbaar uit eten in Rotterdam

Lekkere bites voor een bescheiden budget

Goed betaalbaar én lekker eten, wie houdt er niet van? In welke Rotterdamse restaurants zit je voor een dubbeltje op de eerste rang? We zetten de leukste én lekkerste opties voor je op een rij.

Goed betaalbaar én lekker eten, wie houdt er niet van? In welke Rotterdamse restaurants zit je voor een dubbeltje op de eerste rang? We zetten de leukste én lekkerste opties voor je op een rij.

#1 Bertmans

Bertmans biedt ontbijt, brunch, lunch, diner en alles ertussenin aan.  Je kunt hier dus op elk tijdstip van de dag terecht. Ze staan bekend om de verrassende, voedzame en seizoensgebonden gerechten, geïnspireerd op wereldse smaken en kooktechnieken. Op de avondkaart van Bertmans vind je dan ook gerechten als little gem a la plancha, socca en gekonfijte eend. Elk gerecht wordt met passie bereid en heeft een eigen verhaal. Breng dus beslist eens een bezoek aan deze topper in het Oude Noorden!

Karel Doormanstraat 292bertmans.nl

#2 Supermercado

Ben jij meer van de Latijns-Amerikaanse keuken? In hartje Rotterdam vind je restaurant annex cocktailbar Supermercado, waar je je culinaire reis zo divers maakt als je zelf wilt. Ze serveren hier gerechten van de Argentijnse ribeye tot Mexicaanse taco's, en van een Peruaanse ceviche tot en met een 'ordinaire' hamburger. De avond afsluiten doe je natuurlijk met een cocktail of de befaamde Freak Shake. Even op vakantie naar een warm land voor een schappelijk prijsje dus!

Schiedamse Vest 91, supermercadorotterdam.nl

#3 Boca's

Plekken genoeg om tapas te eten in Rotterdam, maar dat kan ook op een bijzondere manier. Bij Boca's bijvoorbeeld. Hier doen ze eigenlijk niet aan een standaard diner, je kan het beter een zeer uitgebreide borrel noemen (met genoeg te smullen!). Heel erg lekker, gezellig én betaalbaar. Een topconcept als je het ons vraagt!

Mauritsweg 43, bar-bocas.nl

#4 Deli Tasty 

Dol op de Vietnamese keuken? Dan ben je bij Deli Tasty zeker aan het juiste adres. Je kunt hier terecht voor brunch, lunch en diner. In het restaurant hangt een fijn en ongedwongen sfeer. Van verse springrolls (loempia’s) gevuld met garnalen of rundvlees, tot rijstnoedelsoepen en Vietnamese salades. De Vietnamese noedselsoepen zijn bereid met dagverse producten en de bouillons zijn op authentieke wijze minimaal 24 uur ingetrokken. O ja, mocht je buik nog niet helemaal gevuld zijn, kies dan voor het regenboogtoetje. Dit nagerecht is een specialiteit en bestaat uit verschillende kleuren gelei in kokosmelk. De gerechten zijn uniek van smaak, over het algemeen gezond en ook nog betaalbaar. Eet smakelijk!

Meent 40, delitasty.nl

#5 Sugo

Wie kan er nou zonder pizza? Daarom ook de fijnste pizzeria van Rotterdam in dit lijstje: Sugo. En dat is niet zomaar een pizzeria, hier eet je pizza al taglio, al sinds de jaren 50 hét favoriete streetfood van Rome. Je bestelt hier dus geen volledige pizza, maar kleine bites die je (eventueel) kunt delen met je gezelschap. Handig voor iedereen die nooit kan kiezen, hier bestel je gewoon van alles wat! Sinds kort op twee locaties in de stad te vinden, dus altijd goed bereikbaar.

Westblaak 87 & Aert van Nesstraat 20, sugopizza.nl

HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route
  1. Bertmans
  2. Supermercado
  3. Boca's
  4. Deli Tasty
  5. Sugo - Westblaak
  6. Sugo - Aert van Nesstraat
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan