Menu

4x shoppen in Rotterdam-Noord

Winkelwalhalla in het Oude Noorden

Wie naar Rotterdam gaat voor een dagje shoppen, focust zich meestal op het centrum van de stad. Maar eigenlijk heeft de Maasstad zoveel meer moois te bieden. In een opkomend stukje Rotterdam-Noord bijvoorbeeld: de Zwaanshals.

Wie naar Rotterdam gaat voor een dagje shoppen, focust zich meestal op het centrum van de stad. Maar eigenlijk heeft de Maasstad zoveel meer moois te bieden. In een opkomend stukje Rotterdam-Noord bijvoorbeeld: de Zwaanshals.

De Zwaanshals bevindt zich in het Oude Noorden. Zoals de naam doet vermoeden, is dat het oudste gedeelte van Rotterdam-Noord. De variatie in culturen en soorten zaakjes in dit deel van de stad blijft verrassen. Voor de echte Rotterdammer is het dan ook geen nieuws meer dat zich hier tal van mooie initiatieven bevinden.

 

#1 Tea Village

Tea Village is een theewinkeltje met daarin de eerste echte theebar van Rotterdam. Als theeliefhebber moet je hier zeker eens langsgaan, want Tea Village heeft een assortiment van meer dan zeventig verschillende soorten thee. De meeste smaken zijn samengesteld door de eigenaresse, maar je kunt hier ook zelf je eigen favoriet creëren!
Let op: Tea Village op de Zwaanshals 337a is gesloten. De winkel is nu op de Raampoortstraat 30 te vinden en is voorlopig alleen geopend op afspraak. teavillage.nl

 

#2 Whiskybase

Liever iets sterkers? Steek de straat over en breng een bezoekje aan Whiskybase! Zowel leuk voor de beginnende drinker (zoals wij), als de echte kenner. Ze hebben een groots assortiment met allerlei soorten geïmporteerde whisky én laten vaten in eigen beheer bottelen (mocht je een bezoekje brengen: dat is het merk Archives). Wij mochten even proeven en waren direct om: lekker!
Zwaanshals 530, shop.whiskybase.com

 

#3 Evernow

Naast Whiskybase vind je Evernow (voorheen: & designshop) van styling- en ontwerpduo Elwin en Nynke. Woonaccessoires, cadeautjes, sieraden, kaartjes: eigenlijk hebben ze hier alles wat ons hartje begeert. Ons oog viel direct op de leuke glazen van Libbey, de mooiste horloges van Cluse en de speelse kussentjes van Lilesadi. En niet te vergeten, ze verkopen ook hun eigen ontwerpen! Probeer hier maar eens géén geld uit te geven.
Zwaanshals 520, evernow.nl

Let op: vanaf halverwege maart 2018 is Evernow te vinden aan de Goudsesingel 206.

 

#4 Margootje Vintage

Iets verderop in de straat duik je de wereld van vintage in bij Margootje Vintage. Niet alleen door de rekken met aandachtig geselecteerde kleding en schoenen langs de wand, maar ook door de verdere inrichting van het kleine zaakje: de oude platen aan de muur, de kleden op de vloer en de kleine, bijzondere snuisterijen in de ouderwetse kasten. Absoluut een bezoekje waard, voor zowel mannen als vrouwen.
Zwaanshals 276b, facebook.com/MargootjeVintage

 
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route
  1. Whiskybase
  2. Evernow
  3. Margootje Vintage
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan