Menu

4x shoppen in Rotterdam-Noord

Winkelwalhalla in het Oude Noorden

Wie naar Rotterdam gaat voor een dagje shoppen, focust zich meestal op het centrum van de stad. Maar eigenlijk heeft de Maasstad zoveel meer moois te bieden. In een opkomend stukje Rotterdam-Noord bijvoorbeeld: de Zwaanshals.

Wie naar Rotterdam gaat voor een dagje shoppen, focust zich meestal op het centrum van de stad. Maar eigenlijk heeft de Maasstad zoveel meer moois te bieden. In een opkomend stukje Rotterdam-Noord bijvoorbeeld: de Zwaanshals.

De Zwaanshals bevindt zich in het Oude Noorden. Zoals de naam doet vermoeden, is dat het oudste gedeelte van Rotterdam-Noord. De variatie in culturen en soorten zaakjes in dit deel van de stad blijft verrassen. Voor de echte Rotterdammer is het dan ook geen nieuws meer dat zich hier tal van mooie initiatieven bevinden.

 
Ze hebben meer dan zeventig verschillende soorten thee

#1 Tea Village

Hoewel Tea Village voorlopig enkel op afspraak is geopend, willen we dit pareltje toch als eerste noemen. Deze specialiteitenzaak komt in de vorm van een verleidelijk theewinkeltje met daarin de eerste echte theebar van Rotterdam. Als theeliefhebber is dit de place-to-be om meer dan zeventig verschillende soorten thee te scoren. Nu dat even niet eenvoudig fysiek kan, biedt Tea Village ook een uitgebreide online shop. Goed om te weten: De meeste theesmaken zijn speciaal samengesteld door de eigenaresse, maar je kunt hier ook zelf je eigen favoriet creëren!

Let op: Tea Village op de Zwaanshals 337a is gesloten. De winkel bevindt zich nu op de Raampoortstraat 30, maar is voorlopig alleen geopend op afspraak. teavillage.nl

#2 Whiskybase

Liever iets sterkers dan een theetje? Ironisch genoeg zit Whisybase recht tegenover het voormalige pand van Tea Village. Een bezoekje aan Whiskybase betekent whisky, whisky en nog eens whisky. Zowel leuk voor de beginnende drinker (zoals wij), als de echte kenner. Ze hebben een groots assortiment met allerlei soorten geïmporteerde whisky én laten vaten in eigen beheer bottelen (mocht je een bezoekje brengen: dat is het merk Archives). Wij mochten even proeven en waren direct om: lekker!

Zwaanshals 530, shop.whiskybase.com

Zowel leuk voor de beginnende drinker (zoals wij), als de echte kenner
Alles krijgt hier een tweede leven en, indien nodig, een upgrade

#3 Ding & Dingen

Bij Ding & Dingen krijgt textiel een tweede leven. Eigenaresse Mariska Haagh maakt nieuwe kleding van tweedehands materialen. Een versleten blouse begint een tweede leven als een rokje, en een spijkerbroek met gaten wordt door Mariska omgetoverd in een stoer jeansjasje. Hierdoor is elk item uniek. Als je de winkel bezoekt, kan je de eigenaresse aan het werk zien in het atelier achter de winkel. Alles krijgt hier een tweede leven en, indien nodig, een upgrade. Ding & Dingen verkoopt namelijk ook tweedehands kleding die, waar nodig, is gerepareerd. Naast kleding verkopen ze hier schoenen en vintage accessoires zoals tasjes, sjaals en handschoenen die je outfit compleet maken. Absoluut een bezoekje waard.  

Zwaanhals 508, dingendingenwinkel

#4 Lily Scarlet 

Iets verderop in de straat duik je in de wereld van vintage bij Lily Scarlet. Je kijkt hier je ogen uit. Ze hebben hier superveel retro pareltjes. Eerst alleen een kledingmerk, later een fysieke winkel en toen uitgegroeid tot ook nog een online webshop. Iedereen is hier welkom, want ze verkopen kleding in maten van XS t/m 3XL. Je kunt hier trouwens ook toffe trouwjurken laten maken. Veel shopplezier!

Zwaanhals 374, lilyscarlet.com

Ze hebben hier superveel retro pareltjes
HTSPT Rotterdam

Geschreven door: HTSPT Rotterdam

In Rotterdam is zoveel te ontdekken! Daarom startten Kirsten en Ruden het platform HTSPT, dat stadsliefhebbers en hotspots met elkaar verbindt. Dagelijks gaan zij op pad om het leukste van Rotterdam te tippen.

Locatie & route
  1. Whiskybase
  2. Ding & dingen
  3. Lily Scarlet
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan