Menu

Bistrobar Bankoh

Internationaal smullen aan de Waal

Een weergaloos uitzicht, een interieur met een internationale vibe en een parade van Aziatische bites met een twist. Bistrobar Bankoh steelt de show aan de kade!

Een weergaloos uitzicht, een interieur met een internationale vibe en een parade van Aziatische bites met een twist. Bistrobar Bankoh steelt de show aan de kade!

De nieuw ontwikkelde Nijmeegse Handelskade aan de oever van de Waal – op loopafstand van het Centraal Station – is getransformeerd in een omgeving waar wij, en met ons vele stadsgenoten, al lang niet meer voorbij lopen. Sterker nog, we strijken er graag neer voor koffie, lekker eten én het uitzicht. Op de kop zijn kant vind je Bistrobar Bankoh.

Koffie, lekker eten én uitzicht aan de oever van de Waal
Streetfood en andere gerechten die hun wortels vinden in de keukens van Zuidoost-Azië

De mannen achter het nog steeds onverminderd populaire Bistrobar Berlin in Nijmegen-Oost hebben het druk. Terwijl hun eerste zaak nog zijn 2e kaarsje moet uitblazen, waren de breinen van eigenaren Frank Goossens en Thijs van Gastel stilletjes al een nieuw plan aan het bekokstoven. Berlin-inspirator en topkok Ron Blaauw (precies, die met een Michelinsterrestaurant in Amsterdam) werd gevraagd om opnieuw zijn handelsmerk in Nijmegen achter te laten. Denk aan streetfood en andere gerechten die hun wortels vinden in de keukens van Zuidoost-Azië. “We hebben er onze eigen twist aan gegeven, eentje die past bij de bistrobargedachte; gewaagde smaken met weinig ingrediënten, geserveerd op het formaat van een tussengerecht”, aldus Ron Blaauw. Een dumpling gevuld met een curryworst is typisch zo’n bite met een dikke Bankoh-knipoog. Is er nog iets authentieks te happen? Jazeker, de rijsttafel! Dit is een waar eetfeest (én vriendelijk geprijsd) – denk heel veel kleine gerechtjes boordevol smaak en perfect voor urenlang tafelen met een groot gezelschap.

Tuurlijk wil je bij Bankoh pal naast het raam (wat een uitzicht!) een plekje bemachtigen, maar geloof ons als we zeggen dat het niet uitmaakt waar je mag plaatsnemen. Overal is het waanzinnig vertoeven, dankzij talloze knusse hoekjes en zitplaatsen aan de bar en open keuken. Het interieur is ingetogen groots met prachtig spul: tafeltjes van wit marmer, opvallende paars-velvet (bar)stoelen en Formakami hanglampen van &tradition. En de aanloop? Stellen, gezinnen en groepen vrienden. Een buitenbarretje, strandstoelen en zitplekken met Waal-uitzicht: dit is een aanrader!

Het interieur is ingetogen groots met prachtig spul
FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

Locatie & route

Bistrobar Bankoh
Kaapstander 286
6541 EX Nijmegen
https://www.bistrobarbankoh.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan