Menu

5x leuke shopadresjes in Nijmegen

Van lingerie tot jas, de oudste stad van Nederland heeft het

Of je nu een head-turning outfit zoekt voor een bruiloft, de perfecte hebben-hebben-broek voor naar kantoor of een stoer bomberjack. Shoppen in de oudste stad van Nederland is anno nu echt een feestje dankzij de komst van deze vijf toffe modeadresjes!

Of je nu een head-turning outfit zoekt voor een bruiloft, de perfecte hebben-hebben-broek voor naar kantoor of een stoer bomberjack. Shoppen in de oudste stad van Nederland is anno nu echt een feestje dankzij de komst van deze vijf toffe modeadresjes!

We zouden hier het liefst willen wonen!

#1. Kameleon Studio

Zoveel creatieve ideeën, maar niet genoeg ruimte. Dus greep Ruben, eigenaar van Kameleon Boetiek, zijn kans toen het pand aan de overkant van zijn eerste pand leeg kwam te staan. Kameleon Studio is net zoals Boetiek een kledingzaak for ladies only, maar hier houden de overeenkomsten op. Want terwijl zuslief op de kledinghanger stoer en eigenzinnig is, is de collectie van Kameleon Studio juist het tegenovergestelde: ingetogen, tijdloos en elegant. Het interieur heeft een internationale Franse uitstraling. Veel daglicht, mooie houtelementen en witte muren met hier en daar blikvangers van lampen en stoelen - daar worden wij zo blij van dat we hier het liefst zouden willen wonen. Het Kameleon-team inspireert niet alleen instore, maar ook online. Met een beetje mazzel is er net een toffe fotoshoot voor Instagram gaande in de fotostudio achterin!
Ziekerstraat 85, kameleonnijmegen.nl

#2. Bold

Dat ondernemen een kwestie van lef is bewijst Jolien Quaedvlieg, voorheen docent Engels op een school in Nijmegen. Zij opende de deuren van haar Bold, een Scandinavische fashion store. Wat je er allemaal zoal kunt shoppen? Scandinavische merken als Modström, Dante 6, Reiko en Komono, hier en daar een plukje Nederlands DNA, bold prints, big bags en ook geweldige accessoires. Fashion van nu, heel betaalbaar en met een constant wisselende collectie in een karakteristiek historisch pand. We zijn verkocht. Origineel interieurdetail en reuze handig in geval van keuzestress: de ‘yes’, ‘maybe’ en ‘no’ kapstok in de paskamer!
Lange Hezelstraat 41A, Boldnijmegen.nl

Reuze handig in geval van keuzestress: de ‘yes’, ‘maybe’ en ‘no’ kapstok in de paskamer!
Hier krijg je met liefde een enthousiast en eerlijk stylingadvies

#3. Charlie & Goods

Na bijna 10 jaar in Den Bosch werkzaam te zijn geweest in de mode-industrie, waagde Charlotte, oftewel Charlie, de stap om in Nijmegen te gaan ondernemen. Met haar eigen modeboetiek Charlie & Goods streek ze in de Nijmeegse koopgoot neer en binnen no-time wisten niet alleen wij, maar ook heel veel andere vrouwen (meiden én hun moeders) haar te vinden. Hoe dit komt? Simpel: Charlotte en haar personeel geven je met liefde een enthousiast en eerlijk stylingadvies, zodat je gegarandeerd met een look waar jij je lekker in voelt naar huis gaat. Naast kleding van mooie, betaalbare merken vind je hier ook een fijne collectie accessoires, hand-picked door Charlie uiteraard. Want wat je ook doet: ‘stijl ’t af!’ Aldus Charlie!
Marikenstraat 63, Charlieandgoods.nl

#4. Misous

Eenmaal aan de wandel in de sfeervolle Stikke Hezelstraat is het even opletten, anders loop je Misous zo voorbij! Eigenaresse Marloes 'miste in Nijmegen nog een leuke, hippe lingeriezaak in een modern jasje' en dus begon zij een uniek winkelconcept, waar ook fashion, sieraden, accessoires en sport- en loungewear een plek hebben. Merken die ze verkoopt? O.a. Heidi Klum, Passionata, Femilet, Fabienne Hansoul, Bluebella en Panache. Fijn! Marloes begrijpt de betekenis van ‘rondkijken’. Geen brandende ogen in je rug dus, ondanks het kleine winkeloppervlak. En of je nu gezegend bent met een volle buste of een smalle omvang: ze neemt de tijd om samen met jou iets moois én perfect passends te vinden.
Stikke Hezelstraat 24, Misous.nl

Uniek: naast lingerie vind je hier ook fashion, sieraden, accessoires en sport- en loungewear
Ook als je op zoek bent naar een bijzondere tas, sieraad of riem, ben je hier aan het juiste adres

#5. Eláte

Of moeten we zeggen ‘Kom binnen’? Want dat is wat Eláte vrij vertaald uit het Grieks is. Eenmaal binnen komt het ongedwongen gelach van de zussen Alexia, Dimitra en Parthenia en tevens de trotse eigenaressen van deze nog modezaak je vrolijk tegemoet. De winkel is lekker licht en modern opgezet en in de rekken hangt een mix van toffe merken als Alix, French Connection, Set en Patrizia Pepe. Snuffel ongedwongen in je uppie rond of shop samen met de dames een outfit bij elkaar. Aansmeren? Nee! Een eerlijk advies? Jazeker! Ook als je op zoek bent naar een bijzondere tas, sieraad of riem, ben je hier aan het juiste adres. O ja, wel even opletten want Eláte ligt heel fijn in het centrum, maar wel ietwat verscholen in een zijstraat.
Van Broeckhuysenstraat 44, elate.nl

FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan