Menu

3x heerlijk zoete adresjes

Lekker zondigen bij de leukste en verrassendste zoete hotspots van Nijmegen

Van een mini-bakkerij vol picture perfect cupcakes to go, een kekke wasserette met kakelverse donuts en all day pancakes in een ontzettend roze interieur. Spontaan trek in zoet? Dan zit je in Nijmegen goed. Onze zoetste top 3!

Van een mini-bakkerij vol picture perfect cupcakes to go, een kekke wasserette met kakelverse donuts en all day pancakes in een ontzettend roze interieur. Spontaan trek in zoet? Dan zit je in Nijmegen goed. Onze zoetste top 3!

Fluffy pancakes, vol van smaak en versierd met supergezonde óf ongezonde toppings

#1. Eatery The Pancake

Met de komst van new kid in town ‘Eatery The Pancake’ willen wij pancake-lovers nergens anders meer naar toe. Zoals de naam al verklapt is dit van ’s ochtends tot ’s avonds dé plek voor dikke American pancakes (lekker zoet of heerlijk hartig) of oud-Hollandse pannenkoeken.

Wat maakt deze pancake hotspot al vanaf dag één zo populair? Simpel. De pancakes zijn fluffy, vol van smaak en versierd met supergezonde of ongezonde toppings - dat is aan jou! Het over-the-top interieur maakt het feestje compleet: denk very, very pink, goud bestek en tafeltjes van marmer en hout (we like én super Instawaardig!). Nog ruimte over voor een toetje? Ze hebben hier taart van bakkerij ZOET.

Eatery The Pancake
Van Welderenstraat 22, Nijmegen
eaterythepancake.nl

#2. De Wit Wasserij, Donuts & Bar

Donuts associeer je wellicht niet een-twee-drie met een wasserette, maar ja, als je zoals eigenaars Loes & Mark van De Wit Wasserij toch al met een vernieuwend concept bezig bent, dan kunnen die donuts er net zo goed ook bij! De Wit Wasserij is een wasserette. En ook een donutshop. En een bar. Maar sowieso anders dan alle wasserettes, donutshops en bars die je al kent.

Hun ronde rakkers zijn kakelvers, zoet of hartig en gevaarlijk verslavend. Met vers mos op de muur, aapjes aan het plafond en rustgevende groene tinten waan je je ondertussen ook nog eens in een tropisch oerwoud. Natuurlijk vind je in de vitrine de traditionele soorten, maar ze durven hier ook te experimenteren. Zo kan het dus gebeuren dat je, terwijl je eventueel op je was wacht, zit te genieten van een hemels biertje en een heerlijk hartige limited edition donut.

De Wit Wasserij, Donuts & Bar
Hertogstraat 5, Nijmegen
dewitwasserij.nl

Terwijl je op je was wacht geniet je van een hemels biertje en een kakelverse limited edition donut

#3. The Little Cupcake Shop

Steek in hartje centrum niet té snel plein 1944 over, want dan loop je de verslavende mini-traktaties van The Little Cupcake Shop zo voorbij. In een klein pand in het uiterste hoekje van het plein bakken eigenaars Berry & Amy met veel liefde elke ochtend hun zoete zonden.

Zodra je over de drempel stapt word je verleid door de heerlijke baklucht; de bakkerij zit namelijk achterin de winkel. Dagelijks zijn er heel veel verse cupcakes verkrijgbaar in allerlei smaken. Wat dacht je van een aardbei-vanille, red velvet of oreo variant? Heerlijk! Je kunt ze gelijk opeten op het bankje voor de deur of zoek een fijn plekje ergens op het plein.

The Little Cupcake Shop
Plein 1944 119a, Nijmegen
littlecupcakeshop.nl

Berry & Amy bakken elke ochtend met veel liefde hun heerlijke zoete zonden
FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan