Menu

3x lunchen in de Lange Hezelstraat

De leukste lunchrooms in de oudste straat van Nijmegen

In de Lange Hezelstraat wisselen de allerleukste shopadresjes, fijne lunchtoppers en meest fotogenieke doorkijkjes en binnentuinen elkaar af. De uitdaging: waar neer te strijken voor een gezonde of over-the-top lunch? We tippen drie favorieten!

In de Lange Hezelstraat wisselen de allerleukste shopadresjes, fijne lunchtoppers en meest fotogenieke doorkijkjes en binnentuinen elkaar af. De uitdaging: waar neer te strijken voor een gezonde of over-the-top lunch? We tippen drie favorieten!

#1 Lunchbar De Viking

Onderaan de Lange Hezelstraat creëert Floor de Vaan met De Viking een eigen stukje 'thuis' waar je echt ongelooflijk lekker kunt eten. Al sinds de opening is haar lunchbar een hit. Het is ruim opgezet, waardoor dit een ideale plek is om uitgebreid en ongestoord te lunchen of ontbijten. Dit kan aan de bar, hoge en lage tafels of relaxed op de bank met een tijdschrift of krant.

De Viking is populair, maar gelukkig hoef je nooit lang te wachten om aan te vallen. Mooi: de keukencrew komt vaak en graag even buurten bij je aan tafel om hun kook- en bakcreaties toe te lichten. Hoe klinkt een poké-toast, home baked wortel-kokostaart of goedgevulde King-croissant? Wil je liever op de gezonde tour? De Viking heeft aan je gedacht, dus check zeker de healing drinks. Wij zijn fan!
Lange Hezelstraat 104, facebook.com/devikinglunchbar

De ideale plek om uitgebreid en ongestoord te ontbijten
Lever een boek in in Borboleta's mini-bieb en neem een ander boek mee

#2 Borboleta

In een prachtig historisch pand halverwege de Lange Hezelstraat zit een new culi kid in town: Borboleta. Een fijne lunchplek met een #welike ideëel tintje. Mensen met een (verstandelijke) beperking werken in de bediening en zorgen voor een stevige lunch, verse koffie of Chai latte mét zelfgebakken taart. Bij Borboleta staat ambacht hoog in het vaandel. Zo worden alle sapjes versgeperst, de koffie versgemalen en veel lekkers in de eigen – en open - keuken bereid. De meeste producten zijn super lokaal en echt Nijmeegs dus.

Boekenwurmen zijn hier ook aan het juiste adres, want Borboleta heeft een mini-bieb. Lever een gelezen boek van jezelf in en neem gratis een ander boek mee naar huis. Of bestel nog een extra koffie en lees 'm lekker uit in de zaak. Is het mooi weer? Dan is het buiten, voor op straat of in de knusse achtertuin, extra goed vertoeven.
Lange Hezelstraat 95, borboleta-nijmegen.nl

#3 Smaakrijk

Met heel veel energie runt Ilja Donderwinkel bovenaan de Lange Hezelstraat al sinds 2008 dé lunchplek van Nijmegen: Smaakrijk. En met succes: veel van 'zijn meiden' zijn inmiddels hun eigen eetplek in Nimma gestart. Smaakrijk is een hotspot waar locals en voorbijgangers elkaar ongedwongen ontmoeten en waar het altijd levendig is dankzij Ilja, zijn open keuken in het midden, de koffiebar aan de voorkant en het vlotte personeel. Je smaakpapillen trakteer je hier op flinke broodjes, salades, zoetigheid, verse sapjes en echt goede koffie. Een aanrader is de appeltaart van Brood op de Plank!

Bij mooi weer kun je heerlijk aan de voorkant neerstrijken en ongegeneerd mensen kijken of relaxen met een krant. Wil je even weg uit de stadshectiek, loop dan helemaal door naar achter. Hier zit Smaakrijks best bewaarde geheim: een ruime vijftiende-eeuwse stadstuin mét zicht op de Sint Stevenskerk. Een stadsoase eerste klas!
Lange Hezelstraat 12, smaakrijknijmegen.nl

Smaakrijks best bewaarde geheim: een vijftiende-eeuwse stadstuin
FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

Locatie & route
  1. De Viking
  2. Borboleta
  3. Smaakrijk
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan