Menu

8x mode winkelen in Nederland

Alles voor een prachtige zomer

Van mini-jurken met een maximaal effect (voor haar) tot goed foute hawaïhemden (voor hem) – de zomer is losgebarsten en de garderobe verdient een zonnige update. Bij deze adressen slaag je sowieso.

Van mini-jurken met een maximaal effect (voor haar) tot goed foute hawaïhemden (voor hem) – de zomer is losgebarsten en de garderobe verdient een zonnige update. Bij deze adressen slaag je sowieso.

#1. Amsterdam: Arket

Deze stijlvolle Zweed is vorig jaar neergestreken in een prachtig pand in de hoofdstad. Bij Arket stap je binnen voor fijne basics van mooie materialen – voor jong en ouder, mannen en vrouwen. Voor, na of tijdens het shoppen is het trouwens goed toeven in de bar op de begane grond.
Koningsplein 20, Amsterdam, Arket.com

Bij Arket stap je binnen voor fijne basics van mooie materialen
Bij Dare vinden zowel mannen als vrouwen Deventer op zijn hipst

#2. Deventer: Dare

Van kimono tot culotte (broekrok) en van grandad-collar (blouse met typische kraag) tot pantalon-trainingsbroek, bij Dare vinden zowel mannen als vrouwen Deventer op zijn hipst. Maak een rondje door Dare en je bent op de hoogte van de populairste zomertrends. Eigenaren Michelle en Gert-Jan houden van de Scandinavische stijl en dat zie je terug in de rekken; die zijn gevuld met merken als Minimum en Kronstadt.
Kleine Overstraat 53, Deventer, Darefashion.nl

#3. Arnhem: Humanoid

Wil je winkelen op heilige modegrond, dan stap je binnen bij Humanoid; de brandstore van het Arnhemse merk is gevestigd in een oude kerk, compleet met glas-in-lood ramen. De collectie is ieder seizoen om te smullen, maar in de zomer helemaal onweerstaanbaar vanwege de soepele stoffen in sprekende kleuren. Ook niet onbelangrijk: het winkelpersoneel geeft super stijladvies.
Weverstraat 15, Arnhem, Shophumanoid.com

De collectie is ieder seizoen om te smullen, maar in de zomer helemaal onweerstaanbaar
Lekker zittende kleding staat bij Kootuur hoog in het vaandel

#4. Kootuur Butik: Zwolle

Mannen en vrouwen worden blij van de stijlvolle, lekker draagbare mode, schoenen, tassen en brillen van Kootuur. In het souterrain zit een shop-in-shop van het Deense Minimum, maar ook in de rest van de winkel hangt een Scandinavische vibe. Lekker zittende kleding staat bij Kootuur hoog in het vaandel, maar daar wordt de kleding geenszins minder mooi van.
Oude Vismarkt 24, Zwolle, Kootuur.nl

#5. Nina’s Boutique: Maastricht

In deze goedgevulde boetiek vind je alleen maar kleding en accessoires die Nina en haar team zelf zouden dragen: stijlvolle Scandinavische en Noord-Europese mode, aangevuld met flirterige en stoere items uit alle windstreken. Dit is dan ook de plek om een vrouwelijke maxi-jurk te shoppen en er gelijk een XL-zonnebril en panterkleppertjes bij te kopen.
Rechtstraat 58, Maastricht, Ninasboutique.nl

Stijlvolle Scandinavische en Noord-Europese mode, aangevuld met flirterige en stoere items
Een winkel vol minimalistische stukken om seizoenen lang te koesteren

#6. Studio .ruig: Eindhoven

Verwacht bij studio .ruig geen ingewikkelde fashion, maar prachtige, tijdloze basisstukken van natuurlijke materialen. Duurzaam – dus geen snel wisselende collecties – maar een winkel vol minimalistische stukken om seizoenen lang te koesteren.
Torenallee 60-10, Eindhoven, Studioruig.com

#7. We Are Labels: (o.a.) Den Haag

Deze miniketen veroverde al een plekje op de mooiste locaties van o.a. Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Den Haag. In de hofstad streken ze neer in de vermaarde Passage. Wat je mag verwachten? Een waanzinnige zomercollectie (m/v) van fijne merken tegen dito prijsjes. En dat in winkels met internationale allure.
(o.a.) Passage 11, Den Haag, Wearelabels.com

Een waanzinnige zomercollectie (m/v) van fijne merken tegen dito prijsje
Een pracht van een winkel met een zorgvuldig samengestelde collectie

#8. Rotterdam: Objet Trouvé

Niet alleen de naam, ook de plek zelf is leuk. In de Pannekoekstraat vind je bistro’s, brillenwinkels en boetieks. Modeminnende vrouwen halen hun hart op bij Objet Trouvé. Een pracht van een winkel met een zorgvuldig samengestelde collectie, stijlvol en tijdloos. Laat je niet afschrikken door de prijskaartjes, maar denk in price per wear.
Pannekoekstraat 44a, Rotterdam, Objet-trouve.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan