Menu

6x winkeltips voor thuis

De mooiste planten, sieraden, kleding en mondkapjes

Nu we het reizen zoveel mogelijk beperken, winkelen we zoveel mogelijk vanuit huis. De leukste adressen in de stad kun je gelukkig ook online bezoeken. Wij hebben een aantal leuke tips voor je op een rij gezet.

Nu we het reizen zoveel mogelijk beperken, winkelen we zoveel mogelijk vanuit huis. De leukste adressen in de stad kun je gelukkig ook online bezoeken. Wij hebben een aantal leuke tips voor je op een rij gezet.

#1. Olivia & Kate, Haarlem

In hartje Haarlem vind je Olivia & Kate. Elke week verzamelen Olivia en Kate de mooiste must haves voor in hun winkel. In de webshop vind je – net als in de fysieke winkel – een verzameling aan onder meer accessoires, kleding, fotolijstjes, kussens, kaarten en sieraden. Ideaal voor als je een bijzonder cadeau zoekt. Ook voor stylingadvies kun je bij Olivia & Kate terecht. Ze geven klanten graag advies over hoe ze betaalbare items en verschillende stijlen met elkaar kunnen combineren.

Anegang 48, Olivia-Kate.nl

Elke week verzamelen Olivia en Kate de mooiste must haves voor in hun winkel
Op zoek naar een bijzonder cadeau of naar iets leuks voor jezelf? Bij Moonloft zit je goed

#2. Moonloft, Zwolle

Op zoek naar bijzondere oorbellen, een gekke kerstbal, een mooie fotolijst of een nette jurk? Of je nu op zoek bent naar een bijzonder cadeau of naar iets leuks voor jezelf: bij Moonloft zit je goed. In deze Zwolse conceptstore kun je ook online terecht voor bijzondere items. Je vindt hier producten van merken als anna+nina, hkliving en mimi et toi. Dus als naar Zwolle reizen nu even niet gaat, bezoek deze winkel dan zeker online.

Spoelstraat 32, Zwolle, moonloft.nl

#3. Mitch, Gouda

De dames van kledingwinkel Mitch in Gouda speuren elke week naar de nieuwste merken, collecties en fashionitems. Je vindt hier dus regelmatig nieuwe jurkjes, sneakers, blouses, laarsjes, jassen en broeken van verschillende merken. Op Facebook en Instagram showen de medewerkers bijna dagelijks de nieuwste collectie die je in de webshop kunt bestellen. Pas op: je wordt er hebberig van.

Kleiweg 87, Gouda, mitch.nl

Op Facebook en Instagram showen de medewerkers bijna dagelijks de nieuwste collectie
Voor theeleuten is Het Kadocafe als een snoepwinkel voor kinderen

4. Het Kadocafe, Groningen

Voor theeleuten is Het Kadocafe in Groningen als een snoepwinkel voor kinderen. Je kunt je geluk niet op als je de hoeveelheid thee ziet die ze verkopen. Ben je op zoek naar rooibosthee? Ze verkopen bijna veertig verschillende smaken. Drink je liever groene thee? Dan ben je al helemaal even zoet, want er is keuze uit maar liefst 65 smaken. En dan hebben we de rest van de theesoorten nog niet eens gehad. Ook leuk voor hebbedingetjes en originele en betaalbare woonaccessoires. Bekijk de meer dan honderd smaken thee in de webshop.

Folkingestraat 22, Groningenhetkadocafe.nl

5. Ekster & Jay, Haarlem

Houd je van woonaccessoires en cadeautjes met een Scandinavisch design? Dan ben je bij Ekster & Jay in Haarlem aan het goede adres. Winkeleigenaren Paul en Vincent hebben een voorliefde voor vogels en daaruit is de naam Ekster & Jay ontstaan. Eksters staan bekend als verzamelaars van kostbare dingen om hun nest mee te decoreren. En Jay is het Engelse woord voor Vlaamse gaai, het land waar ook de roots van de Engelse Paul liggen. De winkeleigenaren hebben als motto ‘goed design kent geen grenzen’. Met de woonaccessoires van Ekster & Jay maak je van elk huis een ‘gezellig nestje’.

Gierstraat 10, Haarlem, eksterandjay.com

Met de woonaccessoires van Ekster & Jay maak je van elk huis een ‘gezellig nestje’
Op zoek naar een goed boek of een leuk cadeau? Je vindt het hier zeker

6. Waanders in de Broeren, Zwolle

Waar kun je beter op zoek naar een mooi boek, dan in een sfeervolle voormalige kerk? De imposante historische Broerenkerk in Zwolle is sinds 2013 de bestemming van Boekhandel Waanders in de Broeren. Door de winkel struinen is al een bezienswaardigheid op zich. Voor nu kun je alvast een kijkje in de webshop nemen. Of je nou op zoek bent naar een goed boek of een leuk cadeautje, je vindt het er zeker.

Achter de Broeren 1-3, Zwolle, libris.nl/waanders/tourist-info/broerenkerk en bezoek de webshop

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan