Menu

De 8 gezelligste winkelstraatjes van Nederland

Kleding, cadeaus, accessoires; hier shop je de leukste must haves

Het grootste nadeel van online shoppen? Je mist de bijzondere sfeer op straat en de goedgevulde schappen vol inspiratie. De beste cadeautjes (ook voor jezelf!) koop je ouderwets offline in de leukste straatjes van Nederland.

Het grootste nadeel van online shoppen? Je mist de bijzondere sfeer op straat en de goedgevulde schappen vol inspiratie. De beste cadeautjes (ook voor jezelf!) koop je ouderwets offline in de leukste straatjes van Nederland.

#1 Den Haag: Zeeheldenkwartier

Wat ons betreft zitten de grootste helden van het Zeeheldenkwartier aan de Piet Heinstraat en Prins Hendrikstraat. Een bonte verzameling aan speciaalzaken, koffie-, lunch- en dineradresjes, buurtwinkels en boetiekjes. Extra leuk hier: ze organiseren lifestylemarkten en een designfestival.
zeeheldenkwartier.com

#2 Amsterdam: Gerard Doustraat

De keuze is enorm in de hoofdstad, maar de Gerard Doustraat, op een steenworpafstand van de gezellige Albert Cuypmarkt, is van alle markten thuis. Je vindt er conceptstores voor hem en haar, hamburgerhotspots, kookboekwinkels, pop-upshops en winkels vol (eco-friendly) mode-items.

#3 Utrecht: Twijnstraat

Midden in het Museumkwartier ligt de Twijnstraat, volgens de overlevering de oudste winkelstraat van Utrecht. Het is in elk geval een van de leukste, want: weinig ketens en volop toptentjes, van Libanees bier en mediterrane borrelhappen bij Zies tot Mooi en Belle met een collectie hebberigmakende woonaccessoires.

#4 Maastricht: Wyck

Het trendy en chique Wyck wordt terecht Petit Paris genoemd. Begin met koffie en een broodje bij het oergezellige Café Zondag en geniet vervolgens van de aaneenschakeling aan antiek, kunst, sfeermakers, schoenen, brillen en tassen op de Rechtstraat.

#5 Groningen: Oude Kijk in 't Jatstraat

De Oude Kijk in 't Jatstraat is rijk aan monumenten én leuke adressen. Een cadeautje scoren is hier geen probleem. Stap in elk geval binnen bij Stadsakker, het adres voor iedereen met groene vingers, en conceptstore HOLTBAR, waar boeken en beautyartikelen gemixt zijn met woonaccessoires en lekkere lattes.

#6 Breda: Veemarktstraat

Winkelen gaat in de Brabantse stad hand in hand met brunchen en borrelen. Dus zit behalve de Veemarktstraat ook de Sint Janstraat en de Sint Annastraat vol met lekkere en leuke adresjes. Van mode en wonen tot boeken, kookspullen, specerijen en huisgemaakte culicadeaus.

#7 Rotterdam: Zwaanshals

Shoppen doe je in de Maasstad het beste rondom rivier de Rotte in Het Oude Noorden; volgens velen de leukste wijk van Rotterdam. Vooral het Zwaanshalsgebied is een aaneenschakeling van toffe shops van creatieve ondernemers. Is de cadeaubuit binnen? Scoor dan bij Elle Aime het prachtigste pakpapier.

#8 Haarlem: rondom Grote en Kleine Houtstraat

Wie de boetiekjes, conceptstores, traiteurs en koffietentjes tussen de Gedempte Oude Gracht en Anegang weet te weerstaan, is een bikkel. Want met name op de Kleine Houtstraat en de Koningstraat schieten de leukste nieuwe zaakjes als paddenstoelen uit de grond. Dat vraagt om een shopexpeditie naar Haarlem!

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan