Menu

9x vintage winkelen

Retro en vintage voor elk seizoen

Van zorgvuldig geselecteerde zijden bloesjes tot retro trainingspakken per kilo, en van vaasjes uit de jaren '70 tot fabriekslampen uit Oost-Europa. Deze adressen zijn gespecialiseerd in oude spullen die een tweede leven verdienen. Vintage is forever!

Van zorgvuldig geselecteerde zijden bloesjes tot retro trainingspakken per kilo, en van vaasjes uit de jaren '70 tot fabriekslampen uit Oost-Europa. Deze adressen zijn gespecialiseerd in oude spullen die een tweede leven verdienen. Vintage is forever!

#1. Almost Not Done in Amsterdam

Bij Almost Not Done vind je een mix tussen designermerken en streetwear. In de zaak hangt zowel tweedehands kleding als ongedragen oude collecties. Almost Not Done zit op een prachtige plek in een steegje tussen de Singel en de Herengracht. Hoewel bijna alles wat je in de winkel ziet te koop is, is er van alles maar één: hier scoor je dus altijd echt een uniek item.

Beulingstraat 21, Amsterdam, Almostnotdone.com

 

#2. VINT in Amersfoort

Aan het speuren naar een mid-century buffetkast, fabriekslocker of perfect passende Levi’s 501? Zoekt en gij zult vinden bij VINT. In deze Amersfoortse loods van zo’n 1500 vierkante meter hebben verschillende ondernemers hun schatten uitgestald. Je vindt er naast de leukste vintage kleding bijvoorbeeld ook een lunchroom, muziekwinkel Moledog en barbier Marlieke. 

Nijverheidsweg-Noord 74, Amersfoort, Vintamersfoort.nl

 

#3. Little green shop in Den Haag

Goede koffie, urban green, handgemaakt moois en volop vintage. Little green shop (voorheen Bar & Zo) is een duurzame hotspot in de leukste wijk van Den Haag: het Zeeheldenkwartier. Stap binnen voor een plant in (retro)pot, scoor een betaalbaar 'bohemian' vest of strijk neer in de stadstuin met een plak versgebakken bananencake.

Prins Hendrikstraat 103, Den Haag, Bar-enzo.com

#4. De winkel van Sebastian den Herder in Middelburg

Van prachtige vintage jurken voor lage prijzen tot indrukwekkende vintage designeritems: alles wat in zijn winkel hangt heeft Sebastian met zorg geselecteerd. Voor een bezoek aan deze vintagewinkel moet je even de tijd nemen: de rekken hangen vol met prachtige kledingschatten, maar je moet wel even goed zoeken. Naast kleding vind je er ook schoenen en accessoires vanaf de jaren '50 tot '90. Extra leuk: de collectie wordt dagelijks aangevuld.

Sint Janstraat 10, Middelburg, Sebastiandenherder.nl

 

#5. Fleurs Depot in Rotterdam en Breda

Toen Fleurs huis te klein werd voor haar verzamelwoede, opende ze een winkel. Inmiddels heeft ze haar intrek genomen in het oude hoofdkantoor van de Nederlandsche Borduurfabriek in Rotterdam en de ruimte gevuld met brocante kasten, metalen schaarlampen, noeste werkbanken en de allergrootste collectie antiek linnen van Nederland. En sinds 2019 is Fleurs Depot ook in Breda te vinden.

IJsclubstraat 13, Rotterdam,
Moskesweg 2, Breda,
Fleursdepot.nl

 

#6. Jutka & Riska in Amsterdam en Haarlem

De winkels van Jutka & Riska in Amsterdam en Haarlem zijn geliefd omdat ze naast mode-items van eigen merk en jonge ontwerpers ook een gecureerde collectie vintage fashion en accessoires verkopen. Na een bezoek aan deze winkel is het bijna onmogelijk het pand zonder hysterische zonnebril of een oversized blazer te verlaten!

Bilderdijkstraat 194, Amsterdam,
Haarlemmerdijk 143, Amsterdam,
Grote Houtstraat 160, Haarlem
, Jutkaenriska.com

 

#7. Laura Dols in Amsterdam

Favoriet bij modeliefhebbers: Laura Dols in de Amsterdamse Negen Straatjes. Handgemaakte hoofdbandjes uit de roaring 20s, volumineuze petticoats uit de jaren '50 en rekken vol glanzende galajurken. Ook fijn: de Welkom Thuis collectie bevat allerlei oud linnengoed. Want wat is nou leuker dan een antiek handgeborduurd tafelkleed. Tot slot heeft Laura Dols ook een bruidsatelier met – uiteraard – vintage trouwjurken.

Wolvenstraat 7, Amsterdam, Lauradols.nl

 

#8. Dearhunter Vintage in Rotterdam

In deze beeldschone vintageboetiek zijn de kledingrekken – vol stukken uit de jaren '60 tot '80 – geordend op kleur en dessin. Zin in een complete metamorfose? Combineer de outfit dan met een Dearhunter shopper van vintage textiel en neem, om het helemaal af te maken, plaats in de kappersstoel.

Eendrachtsweg 55A, Rotterdam, Dearhunter.fresh.li

 

#9. Fabrics and More in Arnhem en Nijmegen

Iconische jeansmerken, retro trainingspakken, maar ook vintage meubels. In de gigantische filialen van Fabrics & More in Nijmegen en Arnhem halen vintage lovers hun hart op. Goed om te weten: de kleding wordt per kilo verkocht.

Pastoorstraat 18, Arnhem en Derde Walstraat 83, Nijmegen, Fandm.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan