Menu

10x vegan restaurants

De beste plekken om héérlijk veganistisch te eten

Goed nieuws voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs: plantaardig eten is hot! Dat is beter voor het dierenwelzijn, milieu en natuurlijk je gezondheid. In deze vegan(friendly) restaurants eet je verantwoord én verrukkelijk.

Goed nieuws voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs: plantaardig eten is hot! Dat is beter voor het dierenwelzijn, milieu en natuurlijk je gezondheid. In deze vegan(friendly) restaurants eet je verantwoord én verrukkelijk.

#1 Vegan Junk Food Bar

Liefhebbers van bitterballen, nuggets en hamburgers halen hun hart op in de Amsterdamse Vegan Junk Food Bar: er is een plantaardige burgerbar voor een snelle snack-attack en een restaurant voor snacken in stijl. Ook fijn voor late night snackers, want open tot 01:00 uur!
Burgerbar: Staringplein 22 in Amsterdam, restaurant: Marie Heinekenplein 9-10 in Amsterdam, veganjunkfoodbar.com

 

#2 Gare du Nord

De locatie is oh zo romantisch: deze Rotterdamse bistro zit namelijk in een oud treinstel dat staat opgesteld midden in het grootstedelijke groen. Ook het wekelijks wisselende menu mag er wezen: de duurzame en 100% plantaardige gerechten passen perfect bij het seizoen.
Anthoniestraat 2 in Rotterdam, restaurantgaredunord.nl

 

#3 FOAM

Eten bij FOAM ('Fresh, Organic And Meat-free') is alsof je aanschuift in een uitnodigende, lichte keuken van vrienden. Eet ter plekke een verrukkelijk diervriendelijk gerecht, neem het mee naar huis of boek een kookworkshop. FOAM is een terugkeeradresje; de kaart gaat iedere veertien dagen op de schop.
Frederikstraat 44 in Den Haag, foamcatering.nl

 

#4 HAKA

Nadat ze in Nieuw-Zeeland het fenomeen saladebar hadden ontdekt, openden drie vrienden in hartje Delft HAKA. Het 100% gezonde menu staat boordevol soepen, salades en koudgeperste sapjes en is standaard gluten-, lactose- en (geraffineerde) suikervrij. Ook lekker: HAKA is uitermate geschikt voor vegans!
Wijnhaven 13 in Delft, thehaka.nl

 

#5 Hagedis

Dit biologische restaurant huist in een monumentaal schoolgebouw in het Haagse Zeeheldenkwartier. De ruimte is hoog, de sfeer ongedwongen en de seizoensgebonden kaart een mix van vegetarische, glutenvrije, vegan en kindergerechten. Mazzelaars, die Hagenezen, want Hagedis doet ook aan take away!
Waldeck Pyrmontkade 116 in Den Haag, restauranthagedis.nl

 

#6 Oproer

Deze Utrechtse brouwerij brouwt niet alleen creatieve bieren. In de 'brewpub' bereiden ze ook speciale koffie en schenken ze natuurwijn. Blijf vooral hangen tot etenstijd, want het biologische, plantaardige restaurant won in 2016 terecht de Vegan Awards.
CAB-Rondom 90A in Utrecht, oproerbrouwerij.nl

 

#7 ANAT

Vrij van zuivel, vlees en vis, maar vol van smaak: bij het Groningse ontbijt- & lunchcafé ANAT geniet je van slowjuices, salades, soepen en (zoete) snacks die zo veel mogelijk biologisch, duurzaam en suikervrij zijn. Het plantaardige menu wisselt bijna dagelijks.
Verlengde Grachtstraat 1 in Groningen, anat.nu

 

#8 Crudo

Van een shot tarwegras tot de Dutch Weedburger: Crudo is hét plantaardige eetcafé van Nijmegen. Stap binnen voor een snelle Grab & Go, scoor benodigdheden voor een rawfood-recept om thuis te maken of schuif hier gewoon lekker aan. Het menu is niet alleen raw en vegan, maar ook gluten-, lactose- en suikervrij.
Burchtstraat 126 in Nijmegen, crudo.nl

 

#9 BROEI

Kleurrijke kelims op de vloer, planten op tafel, hangbanken langs de wand en schilderingen op de muur: BROEI is een plaatje. Maar belangrijker nog: deze Utrechtse hotspot is volledig vegetarisch, heeft een menu met volop veganistische opties en serveert zuurdesembrood uit eigen bakkerij.
Oosterkade 24 in Utrecht, broei-utrecht.com

 

#10 Mr. & Mrs. Watson

De doelgroep van Mr. & Mrs. Watson? 'Vegan food lovers and cheese addicts!' Deze plantaardige foodbar in de hoofdstad verrast met huisgemaakte veganistische kaasjes, Hollandse groentekroketten en sloppy bbq buns met pulled jack fruit. De naam verwijst naar vegan pioniers Donald en Dorothy Watson.
Linnaeuskade 3h in Amsterdam, watson.bar

 
Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan