Menu

De beste terrassen aan het water

Een drankje in de zon, aan het water! Wat wil je nou nog meer?

Zodra de zon schijnt, strijken we het liefst neer op een sfeervol terras. En natuurlijk zit je dan het liefste aan het water. Op deze negen terrassen zit je altijd goed.

Zodra de zon schijnt, strijken we het liefst neer op een sfeervol terras. En natuurlijk zit je dan het liefste aan het water. Op deze negen terrassen zit je altijd goed.

#1. Hangar in Amsterdam

Wil je ontsnappen aan de drukte van het centrum? Ga dan naar Hangar in Amsterdam-Noord, waar je ultiem kunt ontspannen. Relax in een hangmat bij het nabijgelegen strand of neem plaats op het hippe terras voor de loods. Het prachtige uitzicht over het IJ en de voorbijvarende boten zijn een bonus.
Aambeeldstraat 36, Amsterdam, Hangar.amsterdam
 

#2. Bar & Bistro Op Zuid in Utrecht

Aan de overkant van de up-and-coming wijk Merwede vind je de trendy Bar & Bistro Op Zuid, mooi gesitueerd aan het water van de Vaartsche Rijn. Deze knusse plek in 'New York style' was vroeger de oude draad- en staalfabriek Neerlandia. Als je goed kijkt, zie je de historie terug in de hoge stalen ramen. Neergeploft op een van de loungebanken geniet je van de echte NYC-keuken. Met 15 verschillende bieren en 20 soorten wijn is er in ieder geval keuze genoeg.
Neerlandiakade 2B, Utrecht, Opzuidutrecht.nl

#3. Long John's Pub in Amersfoort 

In de tuin van Long John’s Pub aan de gracht naast de Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel de ‘Lange Jan’ genoemd, is het goed toeven. Hier haal je een huisgemaakte smoothie in de middag en blijf je hangen tot in de late uurtjes, met een seizoensbiertje. Het no-nonsensegevoel en de gezelligheid in Ierse stijl zorgen voor een echte huiskamersfeer. Kijk samen een voetbalwedstrijd op tv, op het grote scherm buiten als het weer het toelaat, of blijf voor een pubquiz. Sfeer verzekerd.
Krankeledenstraat 20-22, Amersfoort, Longjohnspub.nl

#4. DOT in Groningen

Alleen al vanwege de indrukwekkende koepel is DOT het bewonderen waard. Voorheen fungeerde het gebouw als een 3D-bioscoop; nog steeds kun je er planetariumshows bekijken. Sinds 2016 is het gebouw omgetoverd tot gastrobar. ’s Zomers zit je prettig op het terras, midden tussen de kunst van graffitiartiesten op de daar geplaatste containers, een lust voor het oog. Het nabijgelegen stadsstrand is ideaal voor een afterdinner-dip.Vrydemalaan 2, Groningen, Dotgroningen.nl​

#5. Aloha in Rotterdam

De skyline van Rotterdam, een jungle aan planten, de mooie Maas op de achtergrond én ontzettend comfortabele stoelen … bij Aloha weet je zeker dat je goed zit voor het ultieme vakantiegevoel. Haal je drankje bij de speciale buitenbar. Voor de liefhebbers is er een foodtruck waar je terechtkunt voor oesterzwambitterballen en bloemkoolnuggets. Wist je dat deze spot vroeger een tropisch zwemparadijs was? Loop vooral nog even naar binnen om daar een glimp van op te vangen.
Maasboulevard 100, Rotterdam, Alohabar.nl
 

 

#6. Lot & de Walvis in Leiden

Op een warme zomerdag strijken we graag neer bij Lot & de Walvis om te genieten van een sfeervol terras bij dit historische pand aan de Leidse haven. Dit gebouw, het oude hoofdkantoor van een stoombootmaatschappij, ademt dat typisch Leidse gevoel voor het creatief en modern omgaan met de rijke geschiedenis. Alle gerechten op de kaart kunnen vegan bereid worden en als je geluk hebt, gaat zelfs de barbecue aan.
Haven 1, Leiden, Lotendewalvis.nl

#7. Fooddock/Buitenboord in Deventer

Bij Fooddock kun je op elk moment van de dag kiezen uit een kaart die uit alle delen van de wereld is samengesteld; van tapasplank tot mezzes. Hiervan genieten doe je al dobberend op de terrasboot Buitenboord in de IJssel met uitzicht op de haven. De keuze aan drank is reuzefijn, met een grote selectie bijzondere non-alcoholische drankjes. Wordt het een Flower Lemonade of Watermelon Mojito? Mocht het erg warm zijn, dan hebben wij een andere gouden tip: loop even de hoek om. Daar vind je een groot veld met houten tafels, hangmatten en een aantal bomen die voor een fijne schaduw zorgen.
Havenkwartier, Zuiderzeestraat 2, Deventer, Fooddock.nl

#8. De Oerkap in Haarlem

Op een kwartier lopen van het station ontdek je een alternatief stukje van Haarlem: stadsstrand de Oerkap. Lees er een boek terwijl je met je voeten in het zand zit. De sympathieke sfeer van Oerkap komt onder andere tot uiting in de watertap, die de hele dag voor iedereen gratis beschikbaar is. Het zijn kleine gebaren als deze die ervoor zorgen dat je hier het liefst de hele dag wil blijven hangen.
Harmenjansweg 95, Haarlem, Oerkap.nl

#9. Café Zuid in Maastricht

Cultuurliefhebbers zullen zich gelijk op hun gemak voelen bij het ruime Maastrichtse Café Zuid, dat deze locatie deelt met Toneelgroep Maastricht. Voor of na je theateruitje kun je lekker loungen op een strandstoel op de kade aan de Maas. Staar in alle rust naar de fantastische fontein en al het groen aan de overkant. Voor wie wat wil eten is er al vanaf half 11 in de ochtend een heerlijke tapaskaart beschikbaar.
Plein 1992, Maastricht, Cafezuid.nl 

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan