Menu

9x de leukste stadsstranden van Nederland

Life's a beach!

Waarom zou je – zodra de zon tevoorschijn komt – de stad inruilen voor het strand? Op deze stadsstranden geniet je met zand tussen de tenen van een hapje, een drankje of een feestje.

Waarom zou je – zodra de zon tevoorschijn komt – de stad inruilen voor het strand? Op deze stadsstranden geniet je met zand tussen de tenen van een hapje, een drankje of een feestje.

#1. SOIA in Utrecht

Je komt er voor de lekkere lunch, maar met de voetjes in het zand blijf je hangen tot het borreluur. Strand Oog in Al aan het Amsterdam-Rijnkanaal heeft zitzakken aan de waterkant, yogalessen op het dakterras en bioscoopavondjes in de open lucht.
Kanaalweg 199, Utrecht, Soia.nl

#2. Zandfoort aan de Eem in Amersfoort

De Amersfoortse 'nieuwe stad' barst uit zijn voegen van de hotspots, maar 's zomers is Zandfoort aan de Eem dé lokale favoriet. Deze relaxte stadsoase vlakbij de Koppelpoort heeft een zonnig zandstrand en volop heksenketels om door Zandfoort geleverde maaltijdsoepen en stoofpotten zelf in te bereiden.
Eemlaan 100, Amersfoort, Zandfoort.nl

#3. Roest in Amsterdam

The Guardian riep Roest uit tot een van Europa's coolste stadsstranden. En terecht; de industriële stek in Amsterdam-Oost is met minimale middelen omgetoverd tot toffe hang-out, heeft een tjokvolle agenda én een strand met picknicktafels, hangmatten en zitzakken. Je kunt er ook zwemmen en in de avonduren een dansje maken!
Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam, Amsterdamroest.nl

#4. De Kade in Alkmaar

Stadsstrand De Kade is dé plek voor een zonnige middag in Alkmaar. Overdag geniet je van een prachtig uitzicht over de oude binnenstad en het Noordhollands Kanaal, en 's avonds zorgen vuurkorven, priklichtjes en akoestische optredens voor een magische sfeer.
Noorderkade 1027, Alkmaar, Facebook.com/stadsstranddekade

#5. De Thuishaven in Amsterdam

Dit stadsstrand in de haven van Amsterdam staat de hele zomer bol van de evenementen. Elk weekend zorgen bekende dj’s ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. De Sluwe Vos, Job Jobse en Dekmantel Soundsystem zijn allen al een keer langs geweest. Stranden in het zicht van de haven was nog nooit zo plezierig.
Contactweg 68, Amsterdam, Thuishaven.nl

#6. Copacabajes in Utrecht

Van 19 juli t/m 25 augustus 2019 is op de binnenplaats van de voormalige Utrechtse gevangenis De Vrije Wolf het stadsstrand Copacabajes te vinden. Op deze unieke locatie kun je met je voeten in het zand genieten van een cocktail of wat lekkere bites. Elke week is er wel iets te doen. Regelmatig is het programma gevuld met live muziek, maar je kunt er ook een strandmarkt of oester- en ginfeest verwachten. Zo leuk was het nog nooit in de gevangenis!
Wolvenplein 27, Utrecht, Facebook.nl/Copacabajes

#7. Belcrum Beach in Breda

Het XL-zandstrand Belcrum Beach, op een stoer industrieterrein in Breda-Noord, is dé plek om de stad te ontvluchten. Het strand en paviljoen liggen aan het water van de Mark en naast de Belcrum Boerderij die de groenten voor de keuken levert.
Veilingkade 12-15, Breda, Belcrumbeach.nl

#8. Cultureel Terras De Kaaij in Nijmegen

Op een strandje onder de Waalbrug wordt elke zomer De Kaaij opgebouwd. Op deze bijzondere kadeplek staat het leven in teken van lekker, lokaal eten, muzikale optredens, theatervoorstellingen, vintagemarkten, yogalessen en ontspannen wijntjes drinken op het strand.
Onder de Waalbrug, Lindenberghaven, Nijmegen, Dekaaij.nl

Stadsstrand Zwolle
Stadsstrand Zwolle
Stadsstrand Zwolle
Stadsstrand Zwolle

#9. Stadsstrand in Zwolle

Een strand midden in het centrum van Zwolle, met een fijne collectie loungebanken. Bij het Stadsstrand Zwolle zit iedereen: zakenlieden, boekenlezers, freelancers, en ouders met kinderen. Allemaal genieten ze van het zachte zand en de uitgebreide kaart. Leuk is dat de kaart deels wordt samengesteld in samenwerking met andere horecabedrijven uit de buurt. Het stadsstrand is binnen drie jaar al uitgegroeid tot de grote verbinder van Zwolle.
Rode Torenplein 1, ZwolleStadsstrand-zwolle.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan