Menu

9x de mooiste schaatsbanen

Zwierend en zwaaiend heel Nederland door

Het kan vriezen, het kan dooien… Maar deze topschaatsbanen zijn er in de winter van 2017/2018 in elk geval. Van grote banen waar je flink kunt oefenen voor die eventuele Elfstedentocht tot intieme feestjes op het ijs. IJzers aan en gáán.

Het kan vriezen, het kan dooien… Maar deze topschaatsbanen zijn er in de winter van 2017/2018 in elk geval. Van grote banen waar je flink kunt oefenen voor die eventuele Elfstedentocht tot intieme feestjes op het ijs. IJzers aan en gáán.

#1 Ice*Amsterdam

Misschien wel het mooiste plekje om de ijzers onder te binden: pal voor het Rijksmuseum op het Amsterdamse Museumplein. De schaatsbaan is energiezuinig en vanaf de karakteristieke replica van de Magere Brug over de baan heen, heb je goed zicht op alle schaatsers. Ook is er van 20 tot en met 30 december een Ice*Village met wintermarkt, houten chalets en foodstands.
18 november 2017 t/m 4 februari 2018, Museumplein in Amsterdam, iceamsterdam.nl

#2 Winters Delft

Winters Delft is dit jaar op een nieuwe locatie: het evenemententerrein van Lijm & Cultuur. Een nieuwe plek voor heel veel ijspret. Naast schaatsen is er volop mogelijkheid om actief bezig te zijn, van cultuur te genieten, te loungen, te borrelen en lekker te eten. Winters Delft wordt omgetoverd tot een echt winterdorp met prachtige aankleding en schitterende belichting.
8 december 2017 t/m 14 januari 2018, Rotterdamseweg 272 in Delft, deschaatsbaan.nl

#3 Schaatsen op Het Loo

Waar ooit de Oranjes woonden, kun je nu schaatsen. Elke winter wordt Paleis Het Loo omgetoverd tot Winterpaleis, inclusief schaatsbaan op het Stallenplein met koek-en-zopie. Als je er toch bent, neem dan ook een kijkje in het paleis zelf, waar de tafels feestelijk zijn gedekt en handgemaakte groenversiering hangt. Grijp nu nog je kans, want na de kerstvakantie is Paleis Het Loo gesloten tot en met 2019.
16 december 2017 t/m 7 januari 2018, Koninklijk Park 1 in Apeldoorn, paleishetloo.nl

#4 IceFun Sportiom

Alsof je door winterwonderland schaatst… Op de baan van IceFun Sportiom in Den Bosch kan het af en toe sneeuwen, schaats je door grotten en over heuvels. Dit is schaatsen 2.0. Opwarmen met chocolademelk kan bij Scott's Cabin.
14 oktober 2017 t/m 18 maart 2018, Victorialaan 10 in Den Bosch, sportiom.nl/schaatsen

#5 Schaatsbaan Rotterdam

In Rotterdam kunnen sportieve schaatsers zich naar hartenlust uitleven op de twee banen. Als het weer meezit, worden de zijkanten van de tunneloverkapping op de 400 meterbaan opengeklapt, waardoor het lijkt alsof je buiten schaatst. Elke maandag en woensdag is er een speciaal norenuurtje: alleen te schaatsen met de norenijzers en er zijn buffelavonden waarbij je je écht in het zweet kunt werken. Ook is er een funbaan waar je kunt oefenen en een (verjaardags)feestje kunt vieren. Dit jaar bestaat de schaatsbaan vijf jaar. Extra feest dus!
2 december 2017 t/m 28 februari 2018, Toepad 95 in Rotterdam, schaatsbaanrotterdam.nl

#6 Groningen On Ice

Waar kun je beter schaatsen dan in het hoge noorden van het land? Groningen heeft in hartje centrum, op de Grote Markt, een overdekte baan van maar liefst 775 m2. In een fijn paviljoen kun je terecht voor een warm drankje en hapje.
16 november 2017 t/m 7 januari 2018, Grote Markt in Groningen, groningenonice.nl

#7 Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Weten hoe de winters vroeger waren? In het Nederlands Openluchtmuseum staan winterse stamppotten, koek-en-zopie en sledes voor je klaar om dat te ontdekken. Elke dag zijn er winterse activiteiten zoals een rondleiding of een winterexpeditie, maar het belangrijkste is natuurlijk de schaatsbaan. Kom langs bij Landleven Winter op 16 en 17 december en pof kastanjes, volg workshops en swing mee op de muziek van de midwinterhoornblazers.
9 december 2017 t/m 21 januari 2018, Hoeferlaan 4 in Arnhem, openluchtmuseum.nl

#8 Goudse IJsbaan

Schaatsen in het centrum van Gouda wordt dit jaar wel heel bijzonder: deze winter gaat de schaatsbaan namelijk om het stadhuis heen. Glijd op je ijzers richting de Goudse Waag en weer terug, om je vervolgens te verlekkeren aan winterse happen en dranken. Op 23 december wordt er geschaatst bij romantisch kaarslicht. Dat belooft oogstrelend te worden.
20 december 2017 t/m 14 januari 2018, Markt in Gouda, goudseijsbaan.nl

#9 Cool Event Scheveningen

In Scheveningen kun je schaatsen aan zee. Vlak voor het Kurhaus staat een grote schaatsbaan voor je klaar om je op uit te leven. Of roetsj van de 30 meter lange ijsglijbaan vanaf het bovendek van De Pier. Ook kun je je vergapen aan de prachtige ijsbeelden op de boulevard. Bijkomen kan op een van de verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein.
11 november 2017 t/m 21 januari 2018, Gevers Deynootplein 121 in Scheveningen, cooleventscheveningen.nl

Bekijk ook

De leukste deals voor een dagje uit

De leukste deals voor een dagje uit

Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen

Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen

Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan