Menu

9x de mooiste schaatsbanen

Al schaatsend heel Nederland door

Haal je ijzers maar uit de kast, want er mag weer geschaatst worden. Om dat te vieren selecteerden wij de leukste schaatsbanen van Nederland.

Haal je ijzers maar uit de kast, want er mag weer geschaatst worden. Om dat te vieren selecteerden wij de leukste schaatsbanen van Nederland.

#1. IJsvrij ijsbaan in Rotterdam

Een van de mooiste rondjes rijd je deze winter tijdens het IJsvrij Park Festival. Het uitzicht op de Euromast en een prachtige verzameling lichtjes geven elke bezoeker een romantisch gevoel. Bijkomen doe je met een goed gevulde kop glühwein van café Parqiet, dat gevestigd is in een oud koetshuis.
t/m 6 januari 2019, Baden Powelllaan 20 in Rotterdam, ijsvrij.nl

#2. Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

De zoete geur van stroop, warme broodjes en de swingende muziek van een koor in het Zeeuwse kerkje; het Nederlands Openluchtmuseum wordt één groot avontuur. Met een ticket voor het museumpark kun je bovendien gratis naar de grote schaatsbaan. De kleintjes vermaken zich op de krabbelbaan ernaast. En hoe leuk is het dat zij ook nog eens zelf op ‘Elfstedentocht’ kunnen door het museum?
t/m 20 januari 2019, Hoeferlaan 4 in Arnhem, Openluchtmuseum.nl

#3. Fijne Feestdagen IJsbaan in Eindhoven

Kom in de kerstsferen op de Markt in Eindhoven. Op de 500 meter lange kunstijsbaan is er genoeg ruimte voor iedereen. Dit jaar is die ook nog eens bijna helemaal overdekt, ideaal. Elke vrijdagavond is het extra feest met discomuziek, en als je op donderdagavond je foutste kersttrui meeneemt dan krijg je nog eens korting ook! Let wel op: noren zijn helaas niet toegestaan.
14 december 2018 t/m 6 januari 2019, De Markt in Eindhoven, Fijnefeestdagenfestival.nl

#4. Winter Station in Utrecht

Vertrek naar het Spoorwegmuseum voor een magisch dagje uit! Tijdens een spannende tocht door de skateway schaats je langs allerlei iconische treinen in de museumhal. Ben je je ijzers vergeten? Geen probleem, die kun je gratis lenen. En dan zijn er ook nog eens kraampjes met lekkernijen én een carrousel.
15 december 2018 t/m 6 januari, Maliebaanstation 16 in Utrecht, Spoorwegmuseum.nl

#5. IJsbaan in Middelburg

Voor het dertiende jaar wordt de Markt omgetoverd tot ijsparadijs. Tijdens het sjezen heb je prachtig zicht op het stadhuis van Middelburg. De ijsbaan in Middelburg staat bol van te gekke activiteiten. Zo kun je losgaan tijdens de speciale Silent Disco on Ice en zie je t/m 30 december de stad vanuit een heel ander perspectief in het reuzenrad. En als kers op de taart kun je op 1 januari schaatsen in je zwembroek. Als je durft.
t/m 13 januari 2019, De Markt in Middelburg, Zeelandhoudtvanschaatsen.nl

#6. De Drie Gezusters ijsbaan in Groningen

Midden in het centrum ligt een overdekte schaatsbaan. Megahandig, want zo heb je altijd ijspret, weer of geen weer. Met een beetje geluk is er zelfs een ijshockeywedstrijd te bewonderen. Rust na afloop lekker uit bij één van de knusse cafés.
t/m 6 januari 2019, Grote Markt in Groningen, Groningenonice.nl

#7. Drijvende IJsbaan in Leiden

De hele binnenstad van Leiden staat in december natuurlijk in het teken van kerst, maar de schaatsbaan steekt er wel met kop en schouders bovenuit. Speciaal voor kinderen is er een krabbelbaan en met alle gezellige kerststalletjes kijk je je ogen uit. Opwarmen kan vervolgens in één van de vikingtenten.
t/m 6 januari 2019, Nieuwe Rijn in Leiden, Leiden.nl/winterwonderweken

#8. IJshockey bij Floor17 in Amsterdam

IJshockeyen wint in Nederland al jaren aan populariteit, en nergens doe je dit beter als bij Floor17. Vanaf het 85 meter hoge dakterras heb je uren speelplezier met bovendien een prachtig uitzicht over de stad. Heb je de smaak te pakken? Neem dan deel aan een toernooi of kies voor een andere sport. Je kunt hier ook bijvoorbeeld een potje curlen!
t/m 3 februari, Staalmeesterslaan 410 in Amsterdam, Floor17.nl

#9 WinterparadIJS Amersfoort

Van curling tot schaatsen. In deze overdekte hal weet je zeker dat er meer dan genoeg te doen is op het ijs. Er is zelfs gedacht aan een krabbelbaan. De chocolademelk en rookworst mogen niet ontbreken na je rit(jes). Dus op naar Amersfoort voor de zesde editie van WinterparadIJS!
t/m 6 januari 2019, Eemplein in Amersfoort, Winterparadijs-amersfoort.nl

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan