Menu

9x pizza eten

De lekkerste pizzeria's van Nederland

Je Nederlandse stedentrip afsluiten met een avondje Italië? Dan zit je bij een bezoek aan deze restaurants goed. Van authentiek tot hip: bij deze pizzeria's zit je altijd goed.

Je Nederlandse stedentrip afsluiten met een avondje Italië? Dan zit je bij een bezoek aan deze restaurants goed. Van authentiek tot hip: bij deze pizzeria's zit je altijd goed.

#1. O'Pazzo in Rotterdam

De houtoven van O'Pazzo in Rotterdam is de eyecatcher van het restaurant. In de gigantische mozaïeken inktvis worden de bodems krokant gebakken en de kaas gesmolten. Bijvoorbeeld de verrassende Pizza Salmocade met gerookte zalm en avocadopesto of de Pizza Carnivora, met onder meer salsiccia (Italiaanse saucijs), prosciutto cotto en pastrami van Wagyurund. Vol zelfvertrouwen noemen ze het de lekkerste vleespizza ooit, en het is moeilijk ze ongelijk te geven. Iets lekkers voor mee naar huis? In hun winkeltje verkopen ze Italiaanse delicatessen zoals wijn, olijfolie en verse pasta's.
Mariniersweg 90, Rotterdam, Opazzo.nl

#2. Bastacosi in Utrecht

Wanneer je hier naar binnen stapt valt de grote houtoven in de open keuken direct op. De pizza’s van Bastacosi hebben een dunne en knapperige bodem gemaakt van zuurdesem. En dan bedoelen we écht knapperig! De pizzabakkers combineren hier ingrediënten op uitzonderlijke manieren om zo – naast klassieke pizza’s zoals Quatro Formaggi, Tonno en Funghi – ook ieder seizoen een bijzondere seizoenspizza op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld de seizoenspizza van tomaat – mozzarella – artisjok – pancetta – babycourgette: alles behalve een standaardbeleving. Een goede reden om (minstens) één keer per seizoen bij Bastacosi langs te gaan.
Biltstraat 33, 
Jan van Scorelstraat 28, 
Vleutenseweg 388, Utrecht, 
Bastacosi.nl

 

#3. Pizzabar DEEG in Den Bosch

Het kan niet anders dan dat het deeg bij deze pizzabar perfetto is. Volgens DEEG begint een goede pizza bij de basis: het deeg. Je kunt kiezen voor speltdeeg, tarwedeeg en het ‘normale’ witte deeg, gemaakt van tipo ‘00’-meel uit Italië. Toppings erop en binnen 1,5 minuut op zo'n 400 graden in de houtoven zijn de pizza’s klaar. In de hippe huiskamer smaken de Green Peace, Avocado & Gamba, Venkeltje en Meriño extra goed.
Verwersstraat 46, ’s-HertogenboschPizzabardeeg.nl

 

#4 Buurman & Buurman in Groningen

Informeel, persoonlijk en recht voor z’n raap: dat is de sfeer die je bij Buurman & Buurman kunt verwachten. Gemaakt met lokale ingrediënten en gebakken in een traditionele, op hout gestookte steenoven, staan de pizza’s bekend om hun perfect dunne bodems. Specifieke dieetwensen, zoals glutenarm, halal, vegetarisch of veganistisch? Dan zit je bij deze pizzeria ook helemaal op je plek.
Rodeweg 6, 
Friesestraatweg 41, Groningen, Buurman-groningen.nl

#5. Bocca Lupo in Maastricht

De focus ligt bij Bocca Lupo écht op pizza en zo kunnen de bakkers doen waar ze goed in zijn: pizza's bakken. Op de kaart vind je daarom weinig andere gerechten. De pizza’s hebben een dikke, luchtige rand die lekker knapperig wordt gebakken. Zeker wanneer je graag verrast wordt zit je hier goed. Heb je weleens van een gefrituurde pizza – met vijgen, parmaham en ricotta – gehoord? Die staat hier standaard op de kaart. Daarnaast zijn er ook altijd seizoenspizza’s, op een bord in het restaurant wordt aangegeven wat ze deze week bedacht hebben. Eerlijk is eerlijk, Bocca Lupo is niet de goedkoopste pizzeria, maar de kwaliteit spat van je bord.
Vrijthof 34, Maastricht, Bocca-lupo.nl

 

#6. Pizza Beppe in Utrecht

In een klein zijstraatje in het centrum van Utrecht vind je Pizza Beppe. Deze locatie past perfect bij de persoonlijke en ongedwongen sfeer van dit kleine maar moderne Italiaanse restaurant. Pizza’s met dunne bodem en een luchtige, dikke rand die belegd zijn met verse ingrediënten. Veel producten zijn gecertificeerd, in Italië verbouwd en verpakt, waardoor je de authentieke Italiaanse smaken proeft. En dan hoeft je pizza helemaal niet zo over de top te zijn. Zoals de Marinara bijvoorbeeld, een pizza met S. Marzano-tomaten – knoflook – oregano – extra vergine olijfolie: minder is meer, Italiaans bij uitstek. Maar op de menukaart staan ook voldoende pizza’s waar je u tegen zegt, zoals de Tartufo met S. Marzano-tomaten – mozzarella – coppa di Parma – truffelroom – rucola. En de twee vegan- en zeven(!) vegapizza’s niet te vergeten natuurlijk. Een snelle bite of juist lekker lang tafelen: het kan bij Pizza Beppe allebei.
Hardebollenstraat 10,
Vleutenseweg 124,
Jan van Scorelstraat 33, Utrecht,
 Pizzabeppe.nl

#7. Follia in Den Haag

In het Haagse restaurant Follia bestel je echte klassiekers als Margherita en Napolitana, maar ook bijzondere smaken zoals een pizza met garnalen en courgette (Gamberi e zucchini) of met rode ui en verse Toscaanse worst (Mania). Het deeg wordt gemaakt volgens een (geheim!) familierecept. Ze hebben niet alleen pizza, maar onder andere ook antipasti die elke twee weken weer anders is. Wat er precies op staat is elk bezoek weer een verrassing.
Frederikstraat 62, Den Haag, Follia.nl

#8. Mama Dough in Amsterdam

De pizza’s van Mama Dough zijn net een tikkeltje anders dan je gewend bent, maar daarom zeker niet minder lekker. Integendeel zelfs. Probeer bijvoorbeeld de pizza Barbabietola, een pizza met bietencrème – gorgonzola – walnoten – burrata – rucola. Liever een pizza met vlees? Dan is de pizza Tartufo met mozzarella – parmezaan – coppaham – truffelsaus – rucola een aanrader. Naast een menu met de lekkerst uitziende pizza’s is de bediening bij Mama Dough ook nog eens attent en vlot. Wanneer de zon schijnt, zit je hier heerlijk op het terras te genieten van het avondzonnetje.
Beukenplein 21, Amsterdam, Mamadough.nl

 

#9. Il Bandito in Breda

Il Bandito is naar eigen zeggen de enige pizzeria in Breda met een echte houtoven, die wordt gestookt op gedroogd hout van fruitbomen. Dat geeft die calzone of pizza nét een extra touch. Denk bijvoorbeeld aan de Pizza Boscaiola, met zwarte truffelsalsa. Naast pizza is de kaart verder gevuld met andere Italiaanse lekkernijen als antipasti, salades, pasta's en de dolci. Blus je pizza af met een limoncello als toetje, want deze eigen handmade variant smaakt verrukkelijk.
Ginnekenweg 68, Breda, ilbandito.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan