Menu

5x online sportlessen: van yoga tot boksen

Van inspirerende trainers, yogadocenten en dansers

Volg een rustgevende meditatiesessie of gooi je heupen los tijdens een dansles. Met deze online tips wordt sporten vanuit huis een groot plezier.

Volg een rustgevende meditatiesessie of gooi je heupen los tijdens een dansles. Met deze online tips wordt sporten vanuit huis een groot plezier.

#1. Yoga met Marije

Ben je toe aan ontspanning? Volg dan een online yogales van masseur en yogadocent Marije Verstraten. Op haar YouTube-kanaal Een Portie Aandacht ontdek je verschillende oefeningen voor elk moment van de dag. Je kunt zelf kiezen of je bijvoorbeeld gaat voor een sessie van vijf minuten om je hoofd even leeg te maken of een langere les van een half uur. Extra fijn is de speciale playlist voor Thuiswerkers, die zijn focus legt op nek en schouders. Ook ontdek je op het kanaal tips voor korte massages en meditaties. Marije: ‘Met deze gratis lessen wil ik yoga voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Zodat je echt even een moment voor jezelf hebt.’ Zorg voor een matje en je kunt van start!

youtube.com/c/Eenportieaandacht

Extra fijn is de speciale playlist voor thuiswerkers, die zijn focus legt op nek en schouders
Vincent plaatst wekelijks een nieuwe dansles op zijn YouTube-kanaal

#2. Dansvideo’s van Vincent Vianen

Vincent Vianen is een van de bekendste hiphop-choreografen en dansers van Nederland. Hij begon zijn carrière als achtergronddanser bij TMF, ging al snel naar Amerika en verscheen regelmatig in het programma So You Think You Can Dance. Sinds januari 2020 ontdek je wekelijks op zijn YouTube-kanaal ‘Online dance classes’ een nieuwe dansles. Zo hoopt Vincent mensen van over de hele wereld te bereiken. Van jong tot oud en van beginners tot gevorderden, deze lessen – meestal op bekende hits – zijn voor iedereen zeer vermakelijk. Doe een bodyroll, de fake walk en de inspector gadget … Durf jij deze uitdaging aan? Vergeet niet om - zodra het weer kan - een van zijn lessen te volgen bij het Amsterdam Dance Center.

youtube.com/c/Onlinedanceclasses

#3. Intense work-outs van Fitnessstudio SEP

Bij de social media van Fitnessstudio SEP zit je goed voor lange work-outs op het gebied van bodyshape, pilates, zumba, yoga en (paal)dansen. De energieke trainers spreken je persoonlijk aan (‘Ben je ready? Daar gaan we.’) waardoor het bijna voelt alsof ze bij je in de huiskamer staan. Dat maakt de ervaring intenser! Regelmatig zijn er livestreams via Facebook. Check de website voor het rooster en de How At Home-challenge van 28 dagen. Let op: de livestreams zie je in de Facebook-groep ‘Leden SEP sportstudio’ en op YouTube. 

seponline.nl/online-lessenyoutube.com/sepsportstudio
facebook.com/seponline.nl en facebook.com/groups/sepsportstudio

Volg lange work-outs bodyshape, pilates, zumba, yoga en (paal)dansen
Een pluspunt: er zijn geen materialen voor nodig

#4. Boksen bij Boxing Passial

Sinds 2019 is Gymnasium of Boxing Passial – dat vernoemd is naar eigenaar Darryl Passial – de plek waar zowel mannen als vrouwen graag boksen. Daarbij staat veiligheid centraal. Tijdens de lockdownperiode zijn ze ook gestart met online lessen. Op de YouTube-pagina BoxingPassial ontdek je een schat aan video’s over de basistechnieken van deze vechtsport maar ook uitdagende buikspieroefeningen. Je kunt de training zo zwaar maken als je zelf wilt én nog een pluspunt: er zijn geen materialen voor nodig. Het is voor iedereen toegankelijk.

Gymnasium of Boxing, Nijhoffgaarde 4, Deventer, boxingpassial.nl, YouTube-kanaal Boxing Passial en instagram.com/boxingpassial

#5. Stay Home, Stay Healthy van Anytime Fitness

Onder de noemer Stay Home, Stay Healthy zorgt Anytime Fitness voor een toegankelijk online programma met work-outs voor thuis. Op de YouTube-kanalen Anytime Fitness Deventer, Sittard en Elsloo vind je fijne trainingen. In het bijzonder is de Facebook-pagina van de locatie in Delft een aanrader. Je vindt er handige filmpjes, motiverende quotes en schema’s met onder meer warming-ups en squats en push-ups voor verschillende niveaus. Ook de moeite waard zijn de TeamTalks, bijvoorbeeld over routine en slaap, en de video van Mace en Quint over wandelen (natuurlijk tijdens een rondje door het bos). Hierdoor krijg je zin om zelf ook te gaan sporten. Wie de smaak te pakken heeft, kan ervoor kiezen om (betaald) lid worden. Dan krijg je toegang tot een app met meer dan 1.700 work-outs.

YouTube-kanaal Anytime Fitness Deventer, YouTube-kanaal Anytime Fitness Sittard, YouTube-kanaal Anytime Fitness Elsloofacebook.com/AnytimeFitnessDelft en anytimefitness.nl

Ook de moeite waard zijn de TeamTalks, bijvoorbeeld over routine en slaap
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen! Volg Rosa Lee ook op Instagram, waar ze je op de hoogte houdt van de beste exposities.

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan