Menu

5x de leukste online spellen om met vrienden te spelen

Karaoke, bingo of het treinreisspel

Zin in een leuk spel met vrienden of familie? Voor een gezellige spelletjesavond hoef je de deur niet uit. Je organiseert dit heel makkelijk online. Dit zijn onze leukste online spellentips.

Zin in een leuk spel met vrienden of familie? Voor een gezellige spelletjesavond hoef je de deur niet uit. Je organiseert dit heel makkelijk online. Dit zijn onze leukste online spellentips.

1. Online (trein)reispubquiz

Welke stad wordt de kaasstad van Nederland genoemd? Hoelang duurt een treinreis van Amsterdam naar Brussel? Wat is het grootste treinstation van Nederland? En in welke stad kun je winkelen én een boottocht maken? Organiseer een online (trein)reispubquiz en doe alvast inspiratie op voor je volgende stedentrip. Bedenk minstens 10 vragen, met meerkeuzeantwoorden. Voor inspiratie kijk je natuurlijk op nsfavourites.nl/cityguides en voor leuke weetjes op ns.nl/over-ns/spreekbeurten. Nodig 10 vrienden, familieleden of collega’s uit voor een online (trein)reispubquiz. Er zijn verschillende goede en gratis opties om je pubquiz te organiseren. Denk aan Skype, Teams of Zoom. Zet de vragen en meerkeuzeantwoorden in een PowerPoint of Keynote presentatie om te delen. Drankje erbij en spelen maar!

Organiseer een online (trein)reispubquiz
Karaoke is altijd een goed idee

2. Karaokebar vanuit huis

Heb je een gouden keeltje of denk je een aardig nummertje te kunnen zingen? Of het nou waar is of niet, karaoke is altijd een goed idee. Met deze handige extensie voor de Chrome browser kun je heel gemakkelijk een liedje opzoeken en onmiddellijk beginnen met karaokezingen. De songteksten verschijnen op je scherm. Deel via Skype, Teams of Zoom je scherm en zing samen met vrienden of familie.

3. Online bingoclub

Trek je ouderwetse bingomolen uit de kast en organiseer een online bingo. Zoek op Pinterest gratis bingokaarten en mail deze naar de deelnemers. Of maak zelf je bingokaarten door in een tabel in Word willekeurige getallen (tot nummer 75) in te vullen. Regel wat kleine prijsjes, je komt van alles tegen als je je huis eens goed opruimt. Nodig de bingoclub uit voor Skype, Teams of Zoom. Vertel ze vooraf wel streng: ‘Wie een valse bingo heeft moet een liedje zingen.’

Wie een valse bingo heeft moet een liedje zingen
Haal al je uitbeeldkunsten uit de kast

4. Hints via de webcam

Iedereen kent het spelletje Hints wel. Maar heb jij het ooit al eens online gespeeld? Trommel de spelletjesclub op en nodig ze uit voor Skype, Teams of Zoom. Bedenk als spelleider vooraf de uit te beelden dingen in de categorieën: televisie, muziek, boeken, films en spreekwoorden en gezegden. Liever spelen met kant-en-klare online hintskaarten? Kijk op hintsonline.nl/kaarten. Start de webcammeeting, leg de spelregels nog even uit voor wie het niet meer weet en haal al je uitbeeldkunsten uit de kast.

5. In welke virtuele stad ben ik?

In plaats van Wie ben ik? kun je ook Waar ben ik? spelen. Neem een grote Nederlandse stad in gedachten. Bijvoorbeeld een van de 23 steden uit een NS Stedengids: nsfavourites.nl/cityguides. Je medespelers heb je vooraf weer uitgenodigd voor Skype, Teams of Zoom. Zij moeten door het stellen van de juiste vragen, raden in welke stad jij je bevindt. ‘Sta je in een stad met grachten?’, ‘Ligt het centraal in Nederland?’, ‘Zijn wij er weleens samen geweest?’ Je medespelers mogen om beurten vragen stellen totdat ze ‘nee’ horen. Dan is de volgende aan de beurt. Hoe slimmer de vragen, hoe meer aanwijzingen je krijgt. Degene die als eerste raadt waar de ander zich bevindt, is de winnaar van het spel. Zo ben je thuis toch een beetje op reis.

Zo ben je thuis toch een beetje op reis
Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan