Menu

6x natuurtips voor thuis

Uitzicht op Terschelling en tips voor een eigen moestuin

Ook thuis vanaf de bank is het genieten van de natuur. Bekijk de mooie luchten boven strand en zee op Terschelling. Begin je eigen moestuin en maak het mee, de circle of life.

Ook thuis vanaf de bank is het genieten van de natuur. Bekijk de mooie luchten boven strand en zee op Terschelling. Begin je eigen moestuin en maak het mee, de circle of life.

#1. Het strand op Terschelling

Mis je het uitzicht over strand en zee vanaf Terschelling? Niet getreurd, met deze live-webcams is het toch een beetje alsof je daar bent. Er staat bijvoorbeeld een camera op de haven van West-Terschelling waar je ook aankomst en vertrek van de veerboten goed kunt volgen. Een andere mooie plek is het strand van Midsland aan Zee, met zicht op de branding.
skylgenet.nl/live/webcams-op-terschelling

Met deze live-webcams geniet je van het uitzicht over strand en zee vanaf Terschelling
Maak het mee via een webcam: de circle of life

#2. Een oploopje van dieren

In ons aangeharkte land komen we zelden een dood dier tegen. Dat ruimen we liever op. Het is misschien geen mooi plaatje maar dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Waar een kadaver blijft liggen, ontstaat al gauw een oploopje van dieren die graag een hapje mee-eten. Het is een fascinerend onderdeel van de circle of life. En dat kun je live meemaken via een webcam.
ark.eu/nieuws/2020/kijken-naar-aaseters-kan-weer-live

#3. Jouw eigen moestuin

Een moestuin beginnen? Hoe pak je dat aan? Natuurorganisatie IVN heeft instructievideo's over het stap voor stap opbouwen van een moestuin. Kijk op youtube.com en voer de zoekterm 'IVN moestuintje' in. Het zijn laagdrempelige video's, bedoeld voor jong en oud. De eerste aflevering begint met, hoe kan het ook anders, zaaien en kiemen. Succes.

Natuurorganisatie IVN heeft instructievideo's over het stap voor stap opbouwen van een moestuin
Hopelijk zijn ouders en kroost veilig want er zijn ook otters gespot

#4. Volg de nesten van een lepelaarskolonie

Op een eilandje in het rietmoeras middenin de Nieuwkoopse Plassen is op 22 maart een eerste lepelaarsjong geboren. En de kraamtijd is nog lang niet voorbij daar. Inmiddels is er een hele kolonie lepelaars - 25 koppels - neergestreken op het kleine eiland. En daar staat een camera bovenop. Je kunt de dieren live volgen. Hopelijk zijn ouders en kroost veilig want er zijn ook otters gespot.
nestkastlive.nl/lepelaar

#5. Virtueel wandelen door natuurgebieden

Zelfs als je echt aan huis gekluisterd bent, kun je een wandeling door de mooiste natuurgebieden maken. Vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben honderden kilometers afgelegd met een camera met vijftien lenzen. Daardoor kun je nu online van de 360-graden beelden genieten. Van het onbewoonde eiland Griend in het hoge noorden, via het water van De Wieden en de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de Sint Pietersberg in het zuiden.
www.natuurmonumenten.nl/nieuws/wandel-virtueel-door-nederlands-mooiste-natuurgebieden

Zelfs als je echt aan huis gekluisterd bent, kun je een wandeling door de mooiste natuurgebieden maken
Nature Today voorziet je elke dag van een natuurnieuwtje

#6. Iedere dag een natuurnieuwtje

Meer weten over natuur? Nature Today voorziet je elke dag van een natuurnieuwtje. Biologen delen hun kennis met jou. Bijvoorbeeld over hoe je de zang van een tjiftjaf, een fitis en een zwartkop herkent. Of over hoe dieren afscheid nemen: paarden bijvoorbeeld zijn sociale dieren en hebben sterke familiebanden. Je leest het op naturetoday.com. Je kunt je abonneren met je mailadres.
www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan