Menu

9x de leukste markten

Van stoffenkraam tot hippiemarkt

Snuffelen bij kraampjes om de mooiste schatten te ontdekken, verse hapjes met op de achtergrond livemuziek en zelfs theater op de markt: deze markten zijn een uitje op zich.

Snuffelen bij kraampjes om de mooiste schatten te ontdekken, verse hapjes met op de achtergrond livemuziek en zelfs theater op de markt: deze markten zijn een uitje op zich.

#1 FeelGood Market in Eindhoven

Deze markt is om vrolijk van te worden – van de naam alleen al worden we blij. Minstens zo fijn zijn de duurzame, handgemaakte spulletjes, (bio)hapjes en livemuziek, waar je elke editie weer van kunt genieten. Locatie is de sfeervolle Eindhovense Strijp-S – vroeger Philipsterrein, nu nieuwe creatieve hotspot.
Elke 3e zondag van de maand van 12.00-18.00.
Strijp-S, Eindhoven, feelgoodmarket.nl

#2 Maastricht SUPERMARKET

Dominique en Yvonne vonden als marktliefhebbers dat er een creatieve broedplaats miste in Maastricht, en dus bedachten ze het concept SUPERMARKET. Een markt voor ontwerpers, kleine ondernemers, muzikanten en ander creatief talent. Met lege handen naar huis gaan, is hier echt een kunst. Ook het kleine zusje, MINI*MARKET, is leuk om te bezoeken: een kleinschalig marktje met twintig ondernemers.
Data en locaties: supermarketmaastricht.nl

#3 Rotterdamse Oogst Markt

Al het vers geoogste lekkers uit Rotterdam en omstreken vind je op deze tweewekelijkse boerenmarkt. Ja, inderdaad... een boerenmarkt in de hippe havenstad. Het doen van boodschappen – van lekkere jams tot oliën, en van sambal van de Kaap tot schapensalami uit de Hoeksche Waard – gaat hier samen met gezelligheid en een spontane picknick.
Elke 1e en 3e zaterdag van de maand.
Noordplein, Rotterdam, rotterdamseoogst.nl

#4 Lapjesmarkt Westerstraat Amsterdam

Dé lapjesmarkt van Nederland vind je aan de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan. Je vindt er natuurlijk 'lapjes' – van gordijnstof tot leer en zelfs hele kledingstukken – in alle kleuren, maar uiteraard ook echte Amsterdamse gezelligheid. Loop ook even door naar de aangrenzende Noordermarkt voor brocante en tweedehands spulletjes.
Elke maandagochtend van 09.00-13.00.
Westerstraat, Amsterdam

#5 Sonsbeekmarkt in Arnhem

Mariz Jansen vindt dat ze de allerleukste werkplek van Nederland heeft, namelijk de Sonsbeekmarkt in Arnhem. Haar idee voor een markt annex buitenfeest is een groot succes. Alles is met passie gemaakt, en voor, na of tijdens het shoppen volg je gerust een lesje tai chi of yoga. Soms heeft de markt een theatraal tintje, voor de gezelligheid én om de bezoekers te trakteren op een extra portie kunst en cultuur.
Iedere 1e zondag van de maand.
Sonsbeekpark, Arnhem, sonsbeekmarkt.nl

#6 Spullen en Smullen in Breda

Levensgenieters opgelet: trein naar Breda en je stapt uit op de markt Spullen en Smullen. Op en rond het station vind je tal van lifestylekraampjes en rijdende restaurants – natuurlijk allemaal voorzien van Bourgondische touch.
Data en locaties: facebook.com/spullenensmullen

#7 Home Made Market in Den Haag

Onder de noemer Home Made Market wordt bijna wekelijks een lifestylemarkt georganiseerd in Den Haag en omstreken. Wat je er kunt verwachten? 'Een mieterse dag vol kunst, huisgemaakte producten, lekkers en muziek.' Daarnaast vindt zeven keer per jaar het paradepaardje onder de markten plaats: de Flagship Market. Nog net even iets specialer en altijd in het hippe Haagse Zeeheldenkwartier.
Data en locaties: homemademarket.co.nl

#8 Swan Market

Startende, creatieve ondernemers krijgen bij de reizende Swan Market de kans om zichzelf te presenteren. Dat loont, want de markt staat elke editie weer vol met originele kraampjes. Fashion, vintage, accessoires, sieraden en toffe interieuritems en delicatessen... je vindt het er allemaal. Het is echt een dagje uit, want met livemuziek op de achtergrond en fijne foodtrucks binnen handbereik vermaak je je de hele dag.
Data en locaties: swanmarket.nl/#agenda

#9 Utrechtse Bloemenmarkt

Heerlijke (voorjaars)bloemengeuren opsnuiven doe je op de Bloemenmarkt aan het Janskerkhof in Utrecht. Of je nu gaat voor een vetplantje, bloembolletjes of een gigantisch veldboeket; hier zit je goed. Snuffel lekker rond tussen zaden, bloemen, binnen- en buitenplanten, en breng een klein stukje van de kleurige bloemenzee mee naar huis.
Elke zaterdag van 8.00-17.00
Janskerkhof, Utrecht

Bekijk ook

Geef je mening Wat vind jij van #nsfavourites?

Geef je mening
Wat vind jij van #nsfavourites?

60x korting voor jouw stedentrip Voordelig citytrippen met exclusieve nsfavourites-aanbiedingen
60x korting voor jouw stedentrip
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan