Menu

5x leuke plekken om te suppen

Van midden in de grachten tot langs stadsstranden

Suppen – waarbij je op een board staat en peddelt – is de watersport van het moment. Wij verzamelden de fijnste plekken om van start te gaan. Hier zoek je de rust op of verken je vanaf je board een grote stad.

Suppen – waarbij je op een board staat en peddelt – is de watersport van het moment. Wij verzamelden de fijnste plekken om van start te gaan. Hier zoek je de rust op of verken je vanaf je board een grote stad.

#1. Sloterplas in Amsterdam
Een van de rustigste plekken van Amsterdam om te gaan suppen is de Sloterplas. Het gebied wordt omringd door veel groen en een stadsstrand. Huur een board bij Watersportcentrum Sloterplas en je kunt te water. Wil je liever (of een andere keer) kanoën, zeilen of surfen? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt er eveneens een (privé)les of cursus volgen. Na afloop strijk je neer bij het bijbehorende terras. Of loop door naar het knusse terras van Hotel Buiten (Th.J. Lammerslaan 3). Het pand is gemaakt met hergebruikte materialen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de Sloterplas. Wist je dat de zwemmers die dit jaar op de Olympische Spelen verschijnen in deze omgeving trainen?

Watersportcentrum Sloterplas, Christoffel Plantijngracht 4, watersportcentrumsloterplas.nl

Eén van de rustigste plekken van Amsterdam om te gaan suppen is de Sloterplas
El Kombi organiseert speciale sup it ups; tijdens het suppen zwerfafval uit het water halen

#2. Door het centrum van Alkmaar

Wil je Alkmaar vanaf het water ontdekken én tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu? Dan zit je bij El Kombi helemaal goed. Oprichtster Nanda van den Ham organiseert samen met haar team gratis speciale sup-it-ups; op deze dagen haal je tijdens het suppen zwerfafval uit het water. Ook kun je een sup huren en zelf op pad gaan. Handig: je krijgt altijd een bakje en visnet mee! Er zijn regelmatig leuke en uitdagende workshops, (yoga)clinics, tours en events. Zo kun je de ‘lage bruggetjes route’ volgen, waarbij je écht plat op je buik ligt om onder alle uitdagend lage bruggetjes door te kunnen. Dat is een sport op zich. Tussendoor trek je letterlijk aan de bel(len) bij IJssalon de Mient, De Koning Eten & Drinken en de Kaasmeisjes, en krijg je je bestelling op je board bezorgd. Heb je de sup (en clean) smaak te pakken? Dan is de 5- of 10-rittenkaart een aanrader.

El Kombi Sup, Baansingel hoek Overdiepad (tijdelijk, normaal gesproken vanaf het Ringersplein, bij de Noorderkade), elkombi.nl

#3. Zevenhuizerplas in Rotterdam
Toen Baris Celik in de zomer van 2020 een vrouw op haar opblaasbaar board midden op de Zevenhuizerplas zag genieten van de omgeving, was hij betoverd. Inmiddels heeft hij Suppen Rotterdam opgericht, waar je opblaasbare supboards huurt. Je vindt de golfsurfplanken van april t/m september zeven dagen per week bij restaurant Guay. Vanaf het strand van Nesselande sup je 1,8 km naar het andere strand in Oud Verlaat. Ondertussen luister je naar de tjirpende vogels. Aan de overkant vaar je langs drie kleine eilanden. Na afloop rust je uit bij beachclub Lake7. Wie zin heeft in een heel actieve dag, huurt een OV-fiets bij station Rotterdam én maakt meteen een rondje door de Eendragtspolder.

Suppen Rotterdam, Siciliëboulevard 712, suppenrotterdam.com

Vanaf het strand van Nesselande sup je 1,8 km naar het ander strand in Oud Verlaat, luisterend naar tjirpende vogels
Kun jij je evenwicht bewaren terwijl je de Martinitoren ziet liggen?

#4. Door de grachten van Groningen
Bij BeDRIJFNAT word je helemaal zen tijdens een yogales op je supboard. Kun jij je evenwicht bewaren terwijl je de Martinitoren ziet? In deze route peddel je langs de Groningse grachten, monumentale gebouwen, havens, cafés en woonboten. Beloon jezelf met een drankje en ijsje van de speciale DRIJF-IN. Via een QR-code doe je een bestelling. Natuurlijk kun je ook gewoon suppen. Maar er is meer …: waterfietsen, sloepen en kano’s. Leuk feitje: BeDRIJFNAT is opgericht door een groep vrienden. Het plezier spat ervan af en dat brengen ze graag op jou over.

BeDRIJFNAT, Herebrug 1, bedrijfnat.nl

Prachtige bruggen en historische monumenten; verken de stad op een plank van SUP & FUN

#5. Langs de mooiste locaties van Breda
De singels, het Valkenbergpark, de Galderse Meren, prachtige bruggen en historische monumenten; spring op een plank van SUP & FUN en je verkent de stad tijdens een avontuurlijke tocht. Je kunt zelf bepalen of je zelfstandig eropuit gaat (je krijgt een board voor drie uur) of liever een tour krijgt. Wie nog even wil oefenen, volgt een clinic van twee uur. Tip: ben je nog niet uitgesupt? Huur dan een speciale SUB-bike en je kunt – ja je leest het goed – staand fietsen. Brabantse gezelligheid en belevenissen alom.

Sup & Fun, Gasthuisvelden 11, supenfun.nl

Rosa Lee Szarzynski

Geschreven door: Rosa Lee Szarzynski

Rosa Lee Szarzynski is dol op cultuur. Jarenlang vormde haar website Cultypleasure haar lust en haar leven. Een blog vol cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen! Tegenwoordig zet ze haar speurneus op het gebied van culturele activiteiten in voor nsfavourites. Volg Rosa Lee haar account @expojunkie op Instagram voor leuke exclusieve tips. Geen expositie gaat meer aan je voorbij.

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan