Menu

10x very merry kerstmarkten

Voor de beste kerstcadeaus en lekkerste glühwein

Wie nog denkt dat je de grens naar Duitsland over moet reizen om de leukste kerstmarkten te bezoeken, heeft het mis! Ook in Nederland kun je dit jaar weer volop kerstshoppen voor de leukste wintercadeautjes onder het genot van een hapje & drankje. Dit zijn onze 10 favoriete kerstmarkten in Nederland.

Wie nog denkt dat je de grens naar Duitsland over moet reizen om de leukste kerstmarkten te bezoeken, heeft het mis! Ook in Nederland kun je dit jaar weer volop kerstshoppen voor de leukste wintercadeautjes onder het genot van een hapje & drankje. Dit zijn onze 10 favoriete kerstmarkten in Nederland.

#1. Royal Christmas Fair in Den Haag

Een van de beste kerstmarkten vind je volgens ons in het historisch centrum van Den Haag. Een koninklijke kerstmarkt met ruim 80 houten kerstwinkeltjes, sfeervolle vuurtjes, 10.000 twinkelende ledlichtjes en een bijzonder programma waaronder een Gospel Night, Sing a Long, kerstacteurs én de enige echte Kerstman. Uitgeshopt? Binnen een kwartiertje ben je in Scheveningen om lekker uit te waaien.
14 t/m 23 december 2018, Lange Voorhout in Den Haag, Royalchristmasfair.nl

#2. Kerstmarkt in Dordrecht

Trek voor de kerstmarkt in Dorth je wandelschoenen maar uit de kast. Het circuit van zo’n 2,5 kilometer brengt je langs honderden kerststandjes dwars door de oude binnenstad en langs de met fonkelende lichtjes versierde havens van Dordrecht. Ideaal om een stukje cultuur mee te pikken tijdens het shoppen!
14 t/m 16 december 2018, centrum Dordrecht, Kerstmarktdordrecht.nl

#3. Knus Utrecht

In Utrecht kun je niet over 1, niet over 2, maar over maar liefst 4 kerstmarkten struinen. Neem ook zeker een kijkje in alle deelnemende huiskamers en op de bruggen en pleinen, om te genieten van verschillende muziek- en theatervoorstellingen. Tussendoor kun je bij een knapperend vuurtje lekker opwarmen met een drankje en een hapje. Deze twee dagen zo vlak voor Kerst is Utrecht op z’n knust.
14 t/m 16 december 2018, binnenstad Utrecht, Knusutrecht.nl

#4. Zweedse Kerstmarkt in Groningen

Iedereen die net zo dol is op Zweden als wij moet zeker een bezoekje brengen aan de Zweedse Kerstmarkt in Groningen. Denk aan kaneelbroodjes, zachte Scandinavische kleding, warme vachtjes voor bij de kachel en natuurlijk peperkoekhuisjes. Do we need to say more?
8 en 9 december 2018, Suikerfabriek Groningen, Zweedsekerstmarkt.nl

#5. Drijvende kerstmarkt in Leiden

Zo’n 80 sfeervolle chalets op het water toveren de Nieuwe Rijn in Leiden om tot een unieke, drijvende kerstmarkt. Een echt nostalgische ook, op een wel heel bijzondere plek. Met uiteraard warme choco, glühwein en mooie winterse hebbedingetjes in overvloed.
14 t/m 25 december 2018, Winkelgebied Nieuwe Rijn, Leiden

#6. Kerstmarkt Haarlem

De 25e editie van de kerstmarkt in Haarlem, en dat mag gevierd worden! Optredens in prachtige monumentale panden, ruim 350 kramen op en rondom de Grote Markt, kersthits schallen uit de speakers en met een Dickensorkest door het centrum kan de kerstpret in Haarlem niet meer op.
8 en 9 december 2018, op en rondom de Grote Markt in Haarlem, Visithaarlem.com 

#7. Lichtjesavond Delft

Aan het eind van de middag start je met struinen over deze knusse kerstmarkt voor de leukste cadeautjes voor onder de boom, en allerlei moois om je huis in kerstsferen onder te dompelen. Dan ben je om 19.00 uur helemaal klaar voor het hoogtepunt van Lichtjesavond: de ontsteking van de kerstboomlichtjes in de bijna 17 meter hoge kerstboom op de Markt. 
11 december 2018, De Markt in Delft, Donkeredagenvandelft.nl

#8. Kerstmarkt en Dickensfestijn in Deventer

Combineer je bezoekje aan de kleine, sfeervolle kerstmarkt in Deventer zeker met het Dickens Festijn. Zo’n 950 personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen hier weer tot leven. Van Scrooge tot Oliver Twist en van de Christmas Carol Singers tot deftige lieden. Houd wegens de grote belangstelling voor het Dickensfestijn wel rekening met een wachttijd bij de ingang.
13 t/m 15 december 2018 (kerstmarkt), 15 en 16 december 2018 (Dickens Festijn), Keizerstraat en Grote Kerkhof 42 in Deventer, Dickensfestijn.nl en Deventer.info

#9. Magisch Maastricht

Haal je schaatsen maar uit het vet, want naast shoppen van mooie ambachtsproducten bij de gezellige kerstchalets, kan er tijdens de kerstmarkt op het Vrijthof ook geschaatst worden! Het reuzenrad en de draaimolen maken het ook voor de kleinsten een extra feest om mee te gaan. De markt is bovendien lang niet het enige wat er tijdens Magisch Maastricht in de stad te beleven is!
1 t/m 31 december, Het Vrijthof in Maastricht, Magischmaastricht.nl

#10. Betoverend Breda

Een verhalenvertellende kerstboom, een kerstmarkt, een ijsbaan en natuurlijk sfeervolle lichtjes zorgen voor winterse gezelligheid op de Grote Markt van Breda. Een nieuw evenement waarvan het programma begin december definitief bekend wordt gemaakt. Wij zijn reuze benieuwd!
Vanaf 14 december 2018, Breda, Betoverendbreda.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan