Menu

10x very merry kerstmarkten

Voor de beste kerstcadeaus en lekkerste glühwein

Wie kijkt er niet uit naar die mooi versierde kerstboom en alle cadeautjes eronder? Maar eigenlijk is de voorpret van het shoppen nóg leuker. Daarom: de leukste kerstmarkten voor de winter van 2016/2017 op een rij.

Wie kijkt er niet uit naar die mooi versierde kerstboom en alle cadeautjes eronder? Maar eigenlijk is de voorpret van het shoppen nóg leuker. Daarom: de leukste kerstmarkten voor de winter van 2016/2017 op een rij.

#1 Magisch Maastricht

Bij Magisch Maastricht snappen ze dat kerstshoppen hard werken is. Dus is er ook een winterlounge, wintercafé en zijn er chalets waar je je energielevel kunt aanvullen met poffertjes en glühwein. Nog niet gevonden wat je wilt? In Dickens Village hebben ze ambachtelijke gifts (kaarsen, hout, brood) en kun je je eigen cadeau maken.
2 december 2016 – 1 januari 2017
Vrijthof, Maastricht, magischmaastrichtophetvrijthof.nl

#2 Zweedse kerstmarkt in Groningen

Kerst, of Jul (zoals de Zweden zeggen), met huskytochten, overnachten in iglo’s, het noorderlicht, een dik pak sneeuw en kaneelbroodjes past dit jaar niet helemaal binnen ons budget. Wel kom je in Groningen heel dicht bij dat gevoel tijdens de Zweedse kerstmarkt. Hier scoor je een vachtje voor de open haard, warme wanten voor op de fiets en kerstkaarten met Scandinavische touch.
10 en 11 december 2016
Van Heemskerckstraat 101, Groningen, zweedsekerstmarkt.nl

#3 Kerstmarkt en Dickens Festijn in Deventer

Deventer in december betekent: terug naar de tijd van Charles Dickens. Personages uit zijn boeken (zo’n 950) worden tot leven gewekt en komen samen in de stad. Combineer het met de markt in de Grote Kerk.
17 en 18 december 2016
Keizerstraat en Grote Kerkhof 42, Deventer, dickensfestijn.nl en deventerkerstmarkt.nl

#4 Kerst in de Steigers in Leeuwarden

De oude gevangenis van Leeuwarden is een (kerst)hotspot, inclusief creatieve kraampjes – gemaakt van oude steigers. Je vindt er allerlei leuks, zoals Balinese sieraden, Pools aardewerk, Deense accessoires en natuurlijk ook kerststukjes en kerstboomballen. Voor tussendoor: braadworst, karamelappels en marshmallows met chocoladefontein.
17 en 18 december 2016
Blokhuispoort Leeuwarden, Blokhuisplein 40, Leeuwarden, blokhuispoort.frl/agenda

#5 Kerstmarkt Gemeentegrot van Valkenburg

De markt in de Gemeentegrot in Valkenburg is niet alleen de oudste en grootste ondergrondse van Europa, maar wij vinden ’m ook de meest knusse. Tientallen kilometers aan gangen vol met lichtjes, kerstbomen, sterren en natuurlijk cadeaus.
18 november – 23 december 2016
Cauberg 4, Valkenburg aan de Geul, kerstmarktgemeentegrot.nl

#6 Amsterdamse Funky Xmas Sunday Market

In Amsterdam is er natuurlijk de Christmas Village on Ice op het Museumplein, maar stiekem vinden wij de kleinere marktjes verrassender. Als we dan toch ééntje moeten kiezen, dan gaan we voor de Funky Xmas-versie van de Sunday Market: van art tot fashion en design. 
11 december 2016
Rondom de Westergasfabriek, Amsterdam, sundaymarket.nl

#7 Kerstmarkt Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste van Nederland! En dat betekent zo’n driehonderd kramen vol hebbedingen. Ben je er toch, blijf dan hangen voor de Christmas singalong. 
16-18 december 2016
Centrum Dordrecht, kerstmarktdordrecht.nl

 

#8 Swan Market Tilburg & Rotterdam

De Swan Market is een plek waar startende, creatieve ondernemers zich kunnen presenteren. Natuurlijk gaat dat in december gepaard met kerstige presentjes. Dit jaar is er een kersteditie in Rotterdam én in Tilburg. Van kerstkaarten tot kaartjes, kleding, sjaals en sieraden. En ook nog: optredens én lekker eten.
11 december in Rotterdam, 18 december 2016 in Tilburg.
Van Nelle Fabriek, Rotterdam en Wagenmakerij, Spoorzone Tilburg. swanmarket.nl

#9 Kerstmarkt Leiden

Een klassieker met houten chalets, een ijsbaan en kraampjes vol potentiële kerstboompakjes. En toch bijzonder, want het geheel ’drijft’ op het water van de Nieuwe Rijn.
16-28 december 2016
Centrum Leiden, centrumvanleiden.nl/kerstmarkt
 

#10 Kerst in de Utrechtse kas

Een kerstmarkt anders dan anders, namelijk in een kas in Utrecht. Een lokale kerstmarkt met (h)eerlijke, groene producten waar iedereen welkom is. Alles is zelfgemaakt: van kaasplank tot kaas en zelfgebreide truien. 
17 december 2016
Gageldijk 182, Utrecht, facebook.com/deiningindekas

 

Tags: kerstmarkt kerstshoppen

Bekijk ook

60x korting voor jouw stedentrip Voordelig citytrippen met exclusieve nsfavourites-aanbiedingen
60x korting voor jouw stedentrip
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan