Menu

10x very merry kerstmarkten

Voor de beste kerstcadeaus en lekkerste glühwein

Wie kijkt er niet uit naar die mooi versierde kerstboom en alle cadeautjes eronder? Maar eigenlijk is de voorpret van het shoppen nóg leuker. Daarom: de leukste kerstmarkten voor de winter van 2017/2018 op een rij.

Wie kijkt er niet uit naar die mooi versierde kerstboom en alle cadeautjes eronder? Maar eigenlijk is de voorpret van het shoppen nóg leuker. Daarom: de leukste kerstmarkten voor de winter van 2017/2018 op een rij.

#1 Magisch Maastricht

Bij Magisch Maastricht snappen ze dat kerstshoppen hard werken is. Dus is er ook een winterlounge, wintercafé en zijn er chalets waar je je energielevel kunt aanvullen met poffertjes en glühwein. Nog niet gevonden wat je wilt? In Dickens Village hebben ze ambachtelijke gifts (kaarsen, hout, brood) en kun je je eigen cadeau maken.
1 december 2017 t/m 1 januari 2018, Vrijthof in Maastricht, magischmaastrichtophetvrijthof.nl

#2 Zweedse kerstmarkt in Groningen

Kerst, of Jul zoals de Zweden zeggen, met huskytochten, overnachten in iglo’s, het noorderlicht, een dik pak sneeuw en kaneelbroodjes – in Groningen kom je deze winter heel dicht bij dat gevoel tijdens de Zweedse kerstmarkt. Hier scoor je een vachtje voor bij de open haard, warme wanten voor op de fiets en kerstkaarten met Scandinavische touch.
9 en 10 december 2017, Van Heemskerckstraat 101 in Groningen, zweedsekerstmarkt.nl

#3 Kerstmarkt en Dickens Festijn in Deventer

Deventer in december betekent: terug naar de tijd van Charles Dickens. Personages uit zijn boeken (zo’n 950) worden tot leven gewekt en komen samen in de stad. Combineer het met de markt in de Grote Kerk.
14 t/m 16 december 2017 (kerstmarkt), 16 en 17 december 2017 (Dickens Festijn), Keizerstraat en Grote Kerkhof 42 in Deventer, dickensfestijn.nl en deventer.info

#4 Kerst in de gevangenis van Leeuwarden

De oude gevangenis van Leeuwarden is een (kerst)hotspot, inclusief creatieve kraampjes gemaakt van oude steigers. Je vindt er allerlei leuks, zoals Balinese sieraden, handgemaakte houtproducten, Deense accessoires en natuurlijk kerststukjes en kerstboomballen. Voor tussendoor: braadworst, oliebollen en warme chocolademelk met slagroom.
16 en 17 december 2017, Blokhuisplein 40 in Leeuwarden, blokhuispoort.frl

#5 Kerstmarkt Gemeentegrot van Valkenburg

De markt in de Gemeentegrot in Valkenburg is niet alleen de oudste en grootste ondergrondse markt van Europa, maar ook de meest knusse. Tientallen kilometers aan gangen vol met lichtjes, kerstbomen, sterren en natuurlijk cadeaus.
17 november t/m 23 december 2017, Cauberg 4 in Valkenburg aan de Geul, kerstmarktgemeentegrot.nl

#6 Amsterdamse Funky Xmas Sunday Market

In Amsterdam is er natuurlijk de Christmas Village on Ice op het Museumplein, maar stiekem vinden wij de kleinere marktjes verrassender. Als we dan toch eentje moeten kiezen, dan gaan we voor de Funky Xmas-versie van de Sunday Market: van art tot fashion en design.
10 december 2017, rondom de Westergasfabriek in Amsterdam, sundaymarket.nl

#7 Kerstmarkt Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste van Nederland! En dat betekent zo’n driehonderd kramen vol hebbedingen. Ben je er toch, blijf dan hangen voor de Christmas singalong.
15 t/m 17 december 2017, centrum Dordrecht, kerstmarktdordrecht.nl

#8 Swan Market Tilburg & Rotterdam

De Swan Market is een plek waar startende, creatieve ondernemers zich kunnen presenteren. Natuurlijk gaat dat in december gepaard met kerstige presentjes. Dit jaar is er een kersteditie in Rotterdam én in Tilburg. Van kerstkaarten tot kleding, sjaals en sieraden. En ook nog: optredens én lekker eten.
10 december 2017 in de Van Nelle Fabriek, Rotterdam en 17 december 2017 in de Wagenmakerij, Spoorzone Tilburg, swanmarket.nl

#9 Kerstmarkt Leiden

Een klassieker met houten chalets, een ijsbaan en kraampjes vol potentiële kerstboompakjes. En toch bijzonder, want het geheel 'drijft' op het water van de Nieuwe Rijn.
15 t/m 27 december 2017, centrum Leiden, kreativevents.nl

#10 Royal Christmas Fair in Den Haag

Meer dan tachtig kerstkraampjes, duizenden lichtjes, liters glühwein én een kinderkerstmarkt: de Royal Christmas Fair is er een met internationale allure. En dat in het historische hart van Den Haag. Uitgeshopt? Binnen een kwartiertje sta je uit te waaien op de gezellige pier van Scheveningen.
15 t/m 24 december 2017, Lange Voorhout in Den Haag, royalchristmasfair.nl

Bekijk ook

De leukste deals voor een dagje uit

De leukste deals voor een dagje uit

Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen

Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen

Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan