Menu

10x de allerbeste ijssalons

Voor de lekkerste verkoeling

Summer is coming! Dus tijd voor ijs. Van traditioneel Italiaans schepijs tot ijslolly’s en bijzondere smaken: voor dit hemelse ijs trein jij heel Nederland door.

Summer is coming! Dus tijd voor ijs. Van traditioneel Italiaans schepijs tot ijslolly’s en bijzondere smaken: voor dit hemelse ijs trein jij heel Nederland door.

#1. Monte Pelmo in Amsterdam

Al sinds 1966 maakt Monte Pelmo in de Amsterdamse Jordaan ambachtelijk Italiaans schepijs. Met recht is deze salon beroemd in onze hoofdstad (ijsje na het eten? schuif maar aan in de wachtrij) én geprezen tot een van de beste ijssalons in Nederland. Van cheesecake, tiramisu tot sinaasappel-koriander: het is lastig kiezen met jaarlijks nieuwe smaken.
Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, Amsterdam, montepelmo.nl

#2. Roberto Gelato in Utrecht

Roberto's overgrootvader en grootvader waren ook ijscomannen, dus de passie voor ijs zit in zijn bloed. Zijn ijs zonder kleur- en smaakstoffen is internationaal geroemd en onmisbaar in Utrecht. Ambachtelijk roomijs (ook lactosevrij), ijs zonder geraffineerde suikers en unieke smaken: Roberto is een ijstovenaar.
Poortstraat 93, Utrecht, lekkerijs.nl

#3. Kees in Eindhoven

Gevestigd op het lekkerste plekje van de Eindhovense binnenstad, de Downtown Gourmet Market (zie ook de leukste foodhallen van Nederland). Loop langs voor een heerlijk dagvers ijsje uit het vuistje of strijk neer voor de ‘Tapas de Helados’. IJstapas dus, dagelijks in acht wisselende varianten. Het ijs van Kees komt direct vanuit de machine je hoorntje ingevlogen, verser kan niet. 
Downtown Gourmet Market, Smalle Haven 2-12, Eindhovenijssalonkees.nl

#4. Garrone in Haarlem

De familie Garrone maakt ijs volgens traditioneel Italiaanse receptuur. Haarlemmers gaan 's zomers massaal langs, dus wellicht moet je even in de rij staan. Overigens helemaal niet erg in deze prachtige, authentieke ijssalon. Veel zalige keuzes, maar probeer vooral eens de 'Haarlemse kus': walnotenijs met vijgen.
Grote Houtstraat 179, Haarlem, facebook.com/ijssalon-garrone-gelateria

#5. Frezzo in Breda/Den Bosch

In Bourgondisch Brabant vind je twee vestigingen van de hippe ijssalon Frezzo, namelijk: in Breda én Den Bosch. In deze speelse ijssalons liggen minimaal dertig smaken dagvers ijs op je te wachten. Van cheesecake-mandarijn, KitKat, Smarties en Fruitella: onderscheidend zijn ze zeker!
Nieuwe Ginnekenstraat 1, Breda
Visstraat 52, Den Bosch
, frezzo.it

#6. De IJssalon in Rotterdam

Met vier ijssalons in Rotterdam (in de Markthal, op de Meent, West-Kuiskade en in Barendrecht) heeft eigenaar Robin Alting zijn ambachtelijke ijskwaliteiten wel bewezen. We hebben dan ook te maken met een meervoudig Nederlands kampioen ijsbereiding. Verse streekproducten en ambachtelijke smaken staan centraal: van fruitige sorbets en heerlijk roomijs tot een goed kopje koffie.
o.a. Meent 69a, Rotterdam, deijssalon.nl

#7. IJsmanschap in Amsterdam

In wereldsteden zoals New York was het al een hit, maar sinds 2016 heeft Amsterdam het ook: een ambachtelijke 'popsicle bar', ofwel ijslollybar. Ze komen in wisselende smaken als kokos-mango, tiramisu en (witte) chocolade. Allemaal met mooie, pure ingrediënten en afgemaakt met feestelijke toppings. Wauw!
Van Spilbergenstraat 2, Amsterdam, ijsmanschap.nl

#8. BitterKoud in Den Haag

Het lekkerste ijs van Den Haag vind je bij BitterKoud, waar de gepassioneerde vakman Luc Blok het ijs bereidt. Een ijssalon en gezellig koffietentje met dagverse zoetigheden in één, waar het voor jong en oud fijn vertoeven is op het terras. Aangename pitstop tijdens een dagje strand!
Oostduinlaan 119, Den Haag, bitterkoud.nl

#9. Laan in Alkmaar

Vind jij smaken kiezen maar lastig? Dan moet je bij Wim Laan zijn. Niet 40 verschillende smaken maar één ongewijzigd geheim recept: verse bolletjes volmaakt vanille roomijs. Al jaren is zijn 'Laanijs' een begrip in Alkmaar. Je kunt het ijsje opleuken met dips als nougat, fruit en chocolade.
Koorstraat 45, Alkmaar, laanijsalkmaar.nl

#10. De Smakerij in Maastricht

De voormalige ijssalon Stella Gelato is recent omgetoverd tot De Smakerij. Met nu ook de lekkerste koffie van Limburg, lunch, luxe taartjes en macarons. Maar nog steeds staat het ambachtelijke ijs centraal. Zo bereidt De Smakerij bijzondere smaken als avocado, red velvet en 'Mestreechse koffie'.
Stationsstraat 56A, Maastricht, smakerijmaastricht.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan